Samla lån med låg ränta

Har ni många krediter som ligger och drar upp kostnaderna? Se till att samla era lån med en lägre ränta istället. Det kommer ni att spara mycket pengar på. Genom endast en kreditupplysning får du flera låneförslag från bankerna. Välj det som passar er bäst — helt kostnadsfritt!
Ni kan ansöka om lån mellan 5000 – 600 000 kr.
  

Varför ska man samla sina lån?

Samla lån
När man har dragit på sig flera mindre skulder och krediter, det kan vara när man handlat på avbetalning för konsumentprodukter eller resor. Kanske har ni kreditkort eller medlemskort med kreditgräns som utnyttjats.
 
Synonymt för denna typ av mindre lån och krediter är att de ofta har väldigt höga räntor. Lägger man sedan till aviavgifter och en startkostnad så kan skuldbördan bli väldigt hög under tiden. Genom att samla dessa mindre lån till ett större privatlån kan man spara massa pengar. Räntan kommer att bli mycket lägre och övriga kring kostnader kommer att minskas.
 
På så sätt kommer det att bli betydligt enklare att få koll på sin privatekonomiska situation och en bättre överblick över sin månadskostnad.
 
En annan stor fördel är att det endast kommer att registreras en UC (Upplysningscentralen) för förfrågan. Skulle man ansöka hos alla bankerna individuellt istället skulle det bli många förfrågningar och just antalet förfrågningar är en detalj som bankerna kollar på och väger in när beslut skall tas om du godkänns för ett samlingslån eller inte.
 

Kan jag samla lån med betalningsanmärkning?

Slå ihop lån
• Ja det kan du förutsatt att följande krav är uppfyllda:
• 18 år fyllda
• Ni måste vara folkbokförd i Sverige
• Ni måste ha inkomst av tjänst på minst 120 000 kr per år.
• Har ni haft skulder hos kronofogden får dessa inte vara äldre än 6 månader.
Maxbelopp att låna om ni har betalningsanmärkningar är 100 000 kr.
 

Kan jag samla lån utan UC?

Nej det kan du tyvärr inte göra. Samtliga banker och lånemäklare som erbjuder privatlån över 30 000 kr tar kreditupplysning på dig som kund via Upplysningscentralen (UC). Att låna utan uc är möjligt på mindre belopp och då används ofta Bisnode och Creditsafe. Samlar du dina mindre lån kommer det alltid att tas en UC på dig vid låneansökan.
 

Kan jag samla lån med många förfrågningar?

Ja det kan du oftast göra. Så länge du har en månadsinkomst på minst 10 000 kr per månad och en i övrigt välskött ekonomi finns möjligheten att samla lån. Betalningsanmärkning kan vara OK men har du ett skuldsaldo hos kronofogden kommer du att få avslag överallt.
 

Vilken ränta får jag när jag samlar lånen?

Räntan sätts individuellt beroende på vilken ekonomisk situation som ni befinner er i. Varje ansluten bank kommer att behandla er ansökan och räntan som de offererar till er kommer att vara satt baserat på den risknivå som banken bedömer med hjälp av deras egna interna riskbedömning. Ju bättre förutsättningar desto bättre ränta kommer du att få. Ett tips är att ansöka med en medsökande. Då ökar chansen att få ansökan beviljad betydligt.
 

Kan jag samla mina lån med borgensman?

Att använda sig av en borgensman när man vill låna pengar kan rekommenderas om du har en trasslig ekonomi med betalningsanmärkningar och skulder. I korthet innebär det att borgensmannen tar över dina skulder om du ej klarar att betala tillbaks lånet. Det innebär i praktiken att borgensmannen räknas som medsökande och personen i fråga tar den ekonomiska risken.
 
Hur blir man borgensman?
Det är enkelt att gå i borgen för någon annan. Du måste ha en välordnad ekonomi och bra rating hos UC. Banken kräver också att det upprättas en skriftligt avtal med borgensmannen. Vanligtvis skriver man in borgensförbindelsen i skuldebrevet.
 
Låneexempel för att samla lån på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år.
Start & aviavgift 0 kr. Räntekostnad 21974 kr
Effektiv & rörlig ränta 7.89%. Den ungefärliga kostnaden baseras på dina förutsättningar och den ränta som ni erhåller kan vara både högre och lägre än i detta exempel.
 

Vilka banker är anslutna?

För närvarande finns det över 35 st banker och kreditgivare som är anslutna hos de olika lånemäklarna.
Nedan är exempel på banker som är anslutna:
Avida Finans, Bigbank, Collector, Credento, Forex Bank, Ikano Bank, Konsumentkredit, Marginalen Bank, Santander, SevenDay, SveaDirekt, Swedbank, Villabanken samt Wasa Kredit.