Freedom Finance – Samla lån – Information

 

Freedom Finance lån
 
Freedom finance är ett kreditmarknadsbolag som fungerar som en låneförmedlare.

Vad det innebär är att Freedom finance inte erbjuder privatlån och andra lånetyper i egen regi utan i stället sammanför låntagare och långivare.
 

Recension Freedom Finance av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 83%
Support/Öppettider - 100%
Tjänsteutbud - 66%

82%

Totalbetyg

User Rating: 2.83 ( 9 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0431-47 47 00
Öppet vardagar Dygnet runt
Öppet lördagar Dygnet runt
Öppet söndagar Dygnet runt

 
Freedom Finance Kreditservice AB
Polisgatan 4
262 21 ÄngelholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Årsinkomst på minst 100 000 kr.
  • Minst 18 år.
+ plus
  • Låg ränta
  • Kundtjänst öppet dygnet runt
– minus
  • Använder UC

Sociala medier och viktiga länkar

 

 

 
Idag förmedlar Freedom finance lån från ett 30-tal finansbolag och kreditinstitut. Det handlar om såväl större banker som nischbanker och kreditinstitut som enbart bedriver utlåning. De lånetyper Freedom finance förmedlar är privatlån, billån och bolån.
 
Freedom finance har varit verksamt inom kreditgivning till privatpersoner i Storbritannien sedan 1983 och i Sverige sedan 2003. Sätet för det svenska bolaget är Ängelholm. Naturligtvis står Freedom finance under Finansinspektionens tillsyn.
 

Freedom finance privatlån

Freedom finance privatlån är ett vanligt privatlån / blancolån som tecknas utan säkerhet. Lägsta möjliga lånebelopp är normalt 5 000 kr, men ibland kan det finnas möjlighet att ansöka om ännu lägre belopp. Högsta möjliga lånebelopp är 600 000 kr. Låneperioden sträcker sig mellan 1-18 år (beror på lånebeloppets storlek och vilken aktör som du i slutändan tecknar lånet hos).
 
Ett privatlån som du tecknar via låneförmedlaren Freedom finance kan du disponera precis hur du vill. Eftersom det finns möjlighet att teckna privatlån trots betalningsanmärkning ska sägas att Freedom finance är ett populärt alternativ för dem som har en lite mer besvärlig kreditsituation och gärna vill samla dyra krediter och smålån för att snabbare och enklare kunna bli skuldfria. Freedom finance hjälper också gärna till att ordna med dessa så kallade “samlingslån”.
 

Hur fungerar det?

När du har bestämt dig för att använda Freedom finance för att hitta ett privatlån går du in på webbplatsen och fyller i de sedvanliga obligatoriska uppgifterna (önskat lån, personuppgifter samt uppgifter om din ekonomiska ställning). Vill du ha hjälp av Freedom finance att hitta en bra lånelösning för att samla småkrediter anger du också med fördel det i ansökningsformuläret.
 
När ansökan är Freedom finance tillhanda kommer en handläggare att gå igenom ansökan och göra en kreditprövning (utifrån en kreditupplysning från UC). Blir du godkänd i detta skede kommer handläggaren att inhämta erbjudanden från de långivare som har ett utbud av privatlån som matchar dina önskemål och din kreditvärdighet. Dessa erbjudanden tillställs sedan dig och du kan därefter i lugn och ro välja ut vilket låneerbjudande du vill anta.

När du sedan har bestämt dig för ett låneerbjudande ska du skriva under ett fysiskt skuldebrev (du kan alltså inte signera med e-legitimation/BankID) och skicka det i retur till Freedom finance. Utbetalningen sker sedan inom 3-5 dagar till det bankkonto du har angivit i din ansökan.
 
Det kostar inget att använda Freedom finance tjänster. Intäkterna får låneförmedlaren i stället från de banker och andra långivare man samarbetar med. Vilka extra kostnader som kan tillkomma ditt lån förutom amorteringar och räntor beror helt och hållet på hur låneavtalet ser ut.
 

Villkor

Eftersom Freedom finance samarbetar med en större mängd långivare är de grundläggande kraven för att kunna ansöka om privatlån att ses som lägsta möjliga sett till långivarkollektivet som helhet. För att få låna ska du:
Vara minst 18 år gammal
Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
Vara folkbokförd i Sverige
Inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden

En betalningsanmärkning behöver inte vara något hinder, detta då Freedom finance samarbetar med ett antal finansbolag och kreditinstitut som kan godta anmärkningar i kreditinformationen.
 

Övrigt

Använder du Freedom finance som låneförmedlare kommer endast en kreditupplysning att registreras, detta oavsett om du får ett, två, tre eller ännu fler låneerbjudanden.
 
Freedom finance erbjuder en form av låneskydd som går under namnet utgiftsskydd. Denna produkt kompletterar de låneskydd som majoriteten av de långivare Freedom finance samarbetar med erbjuder. Du kan läsa mer om Freedom finances utgiftsskydd på webbplatsen.