Jämför och välj kreditkort

Bank24 jämför alla kreditkort. Hitta det bästa kreditkortet för just dig. Det finns många kort att välja på och inte minst finns det många olika bonusar och förmåner kopplade till varje kreditkort.
 

 • Få en snabb överblick över de bästa kreditkorten
 • Du kan ansöka om hur många kort du vill
 • I många fall får du besked direkt på skärmen

 

  Hittar du inte kortet du vill ha? Kortio har det nedan:

 
Ränteexempel: Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67%
 

FAQ

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett betalmedel som har en kredit kopplad till sig från en bank eller ett kreditinstitut. De vanligaste varumärkena för kreditkort i Sverige är VISA och Mastercard.

Hur fungerar det med ränta?

Med ett kreditkort betalar man ränta först då man använder kortet. De flesta kortutgivare har dessutom en period som vanligtvis är 30-45 dagar då kortet är räntefritt. En normal ränta på ditt kort varierar mellan 9% upp till 25% när krediten nyttjas.

Finns det kort med bonusar kopplade till kortet?

Nästan alla kort har någon form av bonus eller förmån kopplat. De vanligaste är att det ingår en försäkring i någon form. Det är också vanligt att kreditkortet ger en rabatt hos utvalda affärer, webbutiker eller bensin.

Vad är skillnaden mot ett bankkort?

Ett bankkort är ett enklare kort. Det är alltid kopplat till ett bankkonto istället vilket innebär att man ej kan delbetala sitt nyttjande som man däremot kan med ett vanligt kreditkort. Man måste således också ha teckning för det man handlar med sitt bankkort.

Vad är skillnaden mot ett betalkort?

Med ett betalkort får man räkning hem varje månad med de utgifter som du använt kortet under perioden men du kan vanligtvis inte delbetala beloppet. Vanligtvis finns heller ingen kredit kopplat till betalkortet.

Vilket är det bästa kreditkortet?

Det beror på individens behov och preferenser. Vissa människor söker ett kort med låg ränta, medan andra vill ha ett kort med bra belöningsprogram. Det är viktigt att jämföra olika alternativ och tänka på sin ekonomi och vanor innan man väljer ett kreditkort.

Är kreditkort bra att ha?

Kreditkort kan vara bra att ha för den som har en god ekonomi och kan hantera sina utgifter och betalningar på ett ansvarsfullt sätt. Kreditkort kan erbjuda belöningar och fördelar, såsom reseförsäkringar och rabatter. Men det är viktigt att tänka på de eventuella kostnader och fällor, såsom höga räntor och avgifter, som kan uppstå om man inte hanterar sitt kort på rätt sätt

Vad innebär att ha ett kreditkort?

Att ha ett kreditkort innebär att du har tillgång till ett beviljat kreditbelopp från din kreditkortsutställare. Du kan använda detta belopp för att göra inköp och betala räkningar, men du måste också betala tillbaka det belopp du har använt, tillsammans med eventuella räntor och avgifter.

Vilka kreditkort är lättast att få?

Enkelheten att få ett kreditkort beror på din kreditvärdighet och ekonomiska situation. Kreditkort utställda av banker och kreditkortsföretag kan ha olika krav på kreditvärdighet. Vissa kreditkort är specifikt riktade till nybörjare eller personer med lägre kreditvärdighet, och kan vara lättare att få jämfört med andra alternativ. Det är alltid en god idé att jämföra olika kreditkort och deras krav innan du ansöker.


 

Vad är ett kreditkort?

Det är skillnad mellan ett bank- och ett kreditkort. Ett bankkort är ditt uttags- och betalkort som är kopplat till ditt bankkonto och din inkomst. Ett kreditkort är ett kort med ett kreditutrymme. Du kan också ha ett kreditutrymme på ditt vanliga bankkort om du ansöker om det. Det är att föredra att ha ett separat kreditkort framför att koppla en kredit på ditt vanliga bankkort. Då det är lättare att ha full koll på din dagliga ekonomi.
 
Har du en kredit på ditt bankkort vet du kanske inte alltid när dina pengar är slut och du börjar använda av kreditbeloppet. Har du ett separat kreditkort så vet du bättre när och hur mycket du har använt av ditt befintliga kreditbelopp.
 
Kreditkort har olika beloppsgränser beroende på kortets villkor. Det finns kortgivare som kan lämna en kredit på flera hundratusenkronor om du har inkomst för det. Det kan vara bra att inte ansöka om en allt för hög kreditgräns på sitt kort eftersom räntan sällan är lika förmånlig som på ett lån. Jämför korten och hitta bästa kreditkortet för dig och även de avgifter som tillkommer så du får det bäst anpassade och förmånligaste kortet för dig.
 

Så ansöker du om ett kreditkort – En guide till dokumentation och krav

Ansökan om ett kreditkort kan verka krångligt, men det är faktiskt en enkel och smidig process. För att säkerställa att du har den nödvändiga dokumentationen och uppfyller kraven, är det viktigt att förstå vad som krävs. Denna guide tar dig igenom ansökningsprocessen och vad du behöver för att säkerställa en framgångsrik ansökan.
 
Vad behöver du för att ansöka om ett kreditkort?
När du ansöker om ett kreditkort behöver du ofta följande dokumentation och information:
 
✓Personlig information, inklusive namn, adress, telefonnummer och e-postadress
✓Inkomst och arbete, inklusive lön och anställningsstatus
✓Bank- och kontoinformation
✓Dina adressuppgifter
✓Personnummer och eller Bank-ID
 
Vilka krav finns för att ansöka om ett kreditkort?
Kraven för att ansöka om ett kreditkort varierar beroende på banken eller leverantören, men ofta krävs följande:
✓En minsta åldersgräns på 18 år
✓En regelbunden inkomst och stabilt arbete
✓En god kreditvärdighet
✓En svensk bankkonto och permanent adress i Sverige
 

Hur ansöker du om ett kreditkort?

Ansökan om ett kreditkort kan göras på några olika sätt, inklusive online, genom telefon eller direkt på banken. Följande är en översikt över ansökningsprocessen:

 • Välj ett kreditkort som passar dina behov och budget
 • Gör en ansökan genom bankens hemsida, telefon eller på plats
 • Fyll i den nödvändiga informationen och dokumentationen
 • Vänta på beslut om din ansökan
 • Om din ansökan godkänns, får du ditt kreditkort skickat till din adress

Ränta och avgifter

När det gäller kreditkort är det viktigt att vara uppmärksam på ränta och avgifter. En hög ränta kan snabbt göra att du betalar mycket mer än du faktiskt lånat, medan avgifter som uttagsavgift, årsavgift eller transaktionsavgift kan påverka ditt kort negativt.
Det är viktigt att jämföra räntor och avgifter mellan olika kreditkort för att hitta det bästa alternativet. Många kreditkort har olika räntor beroende på användningen, såsom en lägre ränta för betalning av räkningar eller en högre ränta för kontantuttag. Se därför till att läsa igenom villkoren noga och förstå alla detaljer innan du bestämmer dig för ett kreditkort.
 
Det finns också många kreditkort som erbjuder låg eller ingen ränta under en viss period, vilket kan vara en bra lösning om du behöver låna pengar men vill undvika höga kostnader. Men se till att du förstår vilken ränta som gäller efter den inledande perioden, så att du inte blir förvånad när den ökar.
 
Avgifter är en annan viktig faktor att tänka på när du jämför kreditkort. En årsavgift är en fast avgift som du måste betala varje år för att behålla kortet. En uttagsavgift tillkommer när du tar ut kontanter från ett bankomat, medan en transaktionsavgift kan tillkomma när du använder kortet i utlandet eller för att göra en köp på internet.
 
Se till att jämföra avgifter mellan olika kreditkort för att hitta det bästa alternativet. Vissa kreditkort har ingen årsavgift, medan andra kanske har låga avgifter. Jämför också räntor och avgifter för att se vilket kort som ger dig mest värde för pengarna.
 
Oavsett vilket kreditkort du väljer, se till att du förstår alla villkor och förutsättningar, inklusive ränta och avgifter, så att du kan fatta ett välinformerat beslut och undvika oönskade kostnader.
 

Förmåner och belöningsprogram

kreditkort symboliseras av en plånbok
Många kreditkort erbjuder förmåner och belöningsprogram till sina kunder. Dessa program kan innehålla allt från gratis reseskydd till cashback-belöningar och poäng för varje dollar du spenderar. När du jämför kreditkort är det viktigt att ta reda på vad förmåner och belöningsprogram som erbjuds, och hur du kan använda dem.
 
Det finns två huvudsakliga typer av belöningsprogram: poängprogram och cashback-program. Poängprogram fungerar så att du samlar poäng för varje krona du spenderar med ditt kreditkort. Du kan sedan använda poängen för att köpa förmåner, som resor, hotellvistelser eller andra produkter. Cashback-program ger dig tillbaka en viss procent av vad du har spenderat i kontanter.
 
Det är viktigt att tänka på att vissa kreditkort har begränsningar för vad du kan använda dina belöningar till, medan andra har mer flexibla regler. Du bör också tänka på om det finns några avgifter för att använda belöningarna, och om du behöver uppnå en viss nivå av poäng eller cashback belöningar innan du kan använda dem.
 
Det är också viktigt att tänka på hur du vanligtvis använder ditt kreditkort, och om du ofta handlar på specifika ställen eller branscher. Vissa belöningsprogram är mer lämpliga för vissa typer av inköp än andra, så det är viktigt att ta reda på vilka förmåner och belöningar som är relevanta för dig.
 
Sammanfattningsvis är förmåner och belöningsprogram en viktig faktor att tänka på när du jämför kreditkort. Du bör tänka på vilka förmåner och belöningar som erbjuds, och hur du kan använda dem. Genom att jämföra och väga in dina behov och preferenser, kan du enklare hitta det kreditkort med förmåner och belöningar som passar dig bäst.
 

Flexibilitet och användbarhet – viktig faktor vid val av kreditkort

När man väljer ett kreditkort är flexibilitet och användbarhet en viktig faktor att ta hänsyn till. Du vill säkerställa att kortet passar dina behov och livsstil, och att det är enkelt att använda vart du än befinner dig.
 
Enkelt att använda
Det är viktigt att det kreditkort du väljer är enkelt att använda, både online och offline. Du vill säkerställa att du har tillgång till dina pengar när du behöver dem, och att du inte stöter på några onödiga begränsningar eller problem när du försöker använda kortet.
 
Möjligheter för utlandsanvändning
Om du ofta reser utomlands, är det viktigt att välja ett kreditkort som är lätt att använda även i andra länder. Välj ett kort med en brett accepterad valuta, samt inga eller låga utlandsavgifter

Säkerhet och skydd

När det gäller kreditkort är det viktigt att tänka på säkerheten och skyddet som kommer med kortet. Du vill inte bli drabbad av en kreditkortsbedrägeri eller ha dina pengar stulna, så det är viktigt att välja ett kreditkort som har ett starkt säkerhetssystem.
Här är några faktorer du bör överväga när du väljer ett kreditkort med en stark säkerhet:
 
Chip-teknologi
De flesta nya kreditkort har en liten, säkerhetskodad chip som gör det svårare för bedragare att kopiera ditt kort. När du använder ett kort med chip-teknologi blir dina transaktioner säkrare, eftersom chipet genererar en unik kod för varje transaktion.
 
Pin-koder
De flesta kreditkort kräver också en personlig identifikationskod (PIN) för att godkänna en transaktion. Det här gör det svårare för bedragare att använda ditt kort utan din tillåtelse.
 
Säkerhetsalarm
Vissa kreditkort erbjuder också säkerhetsalarm som kan hjälpa dig att upptäcka och förebygga kreditkortsbedrägerier. Du kan till exempel få e-postmeddelanden eller SMS när ditt kort används på ett okänt ställe eller när det finns en större transaktion på ditt konto.
 
Försäkringar
Vissa kreditkort erbjuder också försäkringar för olika typer av skador eller förlust, inklusive reseförsäkring och försäkring för skador på inköpta produkter. Du bör undersöka vilka försäkringar som ingår i ditt kreditkort och hur de fungerar för att säkerställa att du har den skydd du behöver.
 

Kundtjänst och support – viktigt för ditt kreditkortsval

När du väljer ett kreditkort är det viktigt att också ta hänsyn till kundtjänst och support som erbjuds av kortutgivaren. Om du har frågor eller problem med ditt kreditkort är det viktigt att du har tillgång till snabb och effektiv hjälp. Därför är det en god idé att jämföra kundtjänst och support hos de olika kortutgivarna för att hitta det kort som bäst passar dina behov.
 
Kontaktmetoder för kundtjänst och support
De flesta kortutgivare erbjuder flera olika sätt att kontakta deras kundtjänst och support. Vanligtvis kan du nå dem via telefon, e-post eller chatt. Det är också vanligt att de har en självbetjäningssida på sin webbplats där du kan hitta svar på vanliga frågor och lösa enklare problem.
 
Tillgänglighet och öppettider
Det är också viktigt att ta hänsyn till tillgänglighet och öppettider för kundtjänst och support. Vissa kortutgivare erbjuder support dygnet runt, medan andra har begränsade öppettider. Tänk också på att vissa kortutgivare har en annan tidsskillnad än din lokala tid, så det kan vara svårt att nå dem under rätt tidpunkt.
 
Språkstöd
Om du inte är bekväm med att prata eller skriva på svenska är det viktigt att du jämför språkstödet hos de olika kortutgivarna. Vissa erbjuder support på flera språk, medan andra endast har stöd på svenska.
 

Kundbetyg och recensioner
Ett bra sätt att få en uppfattning om kundtjänst och support hos en kortutgivare är att läsa kundbetyg och recensioner från andra kortinnehavare. Du kan hitta dessa på kortutgivarens webbplats, eller på oberoende webbplatser som jämför kreditkort.
 

Avbetalning och avgifter

Kvinna tittar uppåt mot en tom plånbok
Som med alla krediter och lån så förbinder du dig att betala tillbaka lånet du ansöker om. Det är ditt ansvar att det angivna fakturabeloppet finns hos kreditgivaren på förfallodagen.
Har du tillfälliga betalningssvårigheter rekommenderar vi dig att ta kontakt med företaget och göra en överenskommelse med dem. Det är alltid bättre att ta kontakt och förklara din ekonomiska situation än att låta fakturan gå vidare som påminnelse eller till inkassobolag.
 
Om du har en aviavgift på din faktura varje månad är det både ekonomiskt och miljövänligt att höra om det finns andra betalningsalternativ. De flesta företag kan erbjuda autogiro, e-faktura eller faktura via mail.
 
Du kan alltid betala in hela lånesumman i en klumpsumma utan extra kostnad. Endast ränta läggs på fram tills den dag krediten är helt återbetald. Det vill säga om inbetalningen görs efter de räntefria dagarna är slut.

Se över vilka avgifter som tillkommer på kreditkortet i samband med ansökan. Banker och kreditbolag har olika avgifter, det lönar sig därför att jämföra dem innan du bestämmer dig för ett specifikt kort.
 

Kreditkort med räntefria dagar

Nästan alla kort som har en kopplad kredit ger dig som konsument räntefria dagar. Du får en gynnsam möjlighet att återbetala krediten utan att den kostar dig något extra. Antalet räntefria dagar varierar från 0 till 60 dagar.
 

Skillnad mellan kreditkort och bankkort

kreditkort som sitter fast i ett träd
Det är viktigt att förstå skillnaden mellan ett kreditkort och ett bankkort, då båda kan användas för att göra inköp och ta ut pengar. Men det finns viktiga skillnader mellan dessa två typer av kort, som påverkar användningen, kostnaderna och säkerheten.
 
Kreditkort
Ett kreditkort är en form av lån som gör det möjligt för användaren att göra inköp utan att behöva ha tillgång till pengar i realtid. Istället får användaren en månadsvis faktura med en ränta och eventuella avgifter. Kreditkort har oftast en högre ränta än ett vanligt banklån, men de erbjuder också förmåner som belöningsprogram och konsumentbeskydd.
 
Bankkort
Ett bankkort är en form av checkkonto och är förknippat med en bankkonto. Bankkort används främst för att ta ut pengar från en bankomat eller för att göra inköp. Bankkort har en lägre ränta jämfört med kreditkort, men saknar ofta de förmåner och fördelar som kreditkort erbjuder.
 
Sammanfattning
Sammanfattningsvis är skillnaden mellan ett kreditkort och ett bankkort att kreditkort är en form av lån med en högre ränta och förmåner som belöningsprogram, medan bankkort är förknippat med en bankkonto och används främst för att ta ut pengar eller göra inköp med en lägre ränta men färre fördelar.
 

De bästa kreditkorten för studenter

Det är svårt att navigera i världen av kreditkort som student, med alla olika erbjudanden och villkor. Men det är viktigt att välja rätt kort för att undvika onödiga avgifter och säkra en bra kreditvärdighet. Skriv om de bästa kreditkorten för studenter är här för att hjälpa dig att göra det bästa valet.
 
Varför behöver du ett kreditkort som student?
Som student är det viktigt att förstå syftet med ett kreditkort och vilken roll det spelar i din ekonomi. Ett kreditkort kan vara en praktisk lösning för att hantera pengar på resor, online-inköp eller när du har brist på kontanter. Dessutom hjälper det dig att bygga upp en god kreditvärdighet, vilket kan vara avgörande för din framtida ekonomi.
 
Fördelar med ett kreditkort för studenter

 • Möjlighet att hantera pengar på resor och online-inköp
 • Möjlighet att bygga upp en god kreditvärdighet
 • Förmåner som cashback, poäng eller rabatter
 • Förbättrad säkerhet jämfört med kontanter eller checkar

 

Sammanfattning
Det finns många kreditkort som riktar sig till studenter, men det är viktigt att välja det som passar dina behov bäst. När du jämför kreditkort är det viktigt att tänka på en mängd olika faktorer, inklusive ränta och avgifter, förmåner och belöningsprogram, säkerhet och skydd, flexibilitet och användbarhet, och kundtjänst och support. Genom att jämföra dessa faktorer och väga in dina personliga behov och preferenser, kan du enklare hitta det kreditkort som passar dig bäst.
 

Information om företagens årsavgifter hittar du i listningen av kreditkorten.
 

Kreditupplysning

Glad kvinna som viftar med ett kreditkort
Vid en kreditansökan görs en kreditvärdering. Du ser på respektive företags hemsida vem de använder sig av när de gör värderingen och hur dina uppgifter används. Det finns kreditinstitut och banker som använder sig av Upplysningscentralen.

Upplysningsbegäran blir då registrerad. Andra kreditupplysningsföretag registrerar inte en upplysning. Det är bra att veta vilket kreditupplysningsbolag kreditgivaren använder om du vet att det har gjorts flera registreringar under en kort tid.
 
En kreditupplysning ska göras vid varje enskild ansökan enligt lag. I samband med att den görs får du hem ett brev med information om att företaget har gjort en förfrågan. Företag som inte gör en kreditupplysning är oseriösa aktörer på marknaden. Det är både en säkerhet för dig som konsument och för kreditgivaren att en kreditupplysning görs.
 

Vilket kreditkort ska jag välja?

Det finns mycket att tänka på när man väljer kreditkort. Förutom eventuella bonusar och försäkringar bör även avgifter och valutapåslag tas i beaktning. Nedan följer information om kreditkort, vad du ska tänka på när du väljer kort samt en översikt över de vanligaste kreditkorten i Sverige.
 
Vad är ett kreditkort?
Först och främst är det viktigt att veta skillnaden mellan ett kreditkort och ett bankkort. Ett bankkort kallas även för debetkort. Ordet kommer från termen debitera, vilket betyder att pengarna dras omgående från ett konto. När du betalar med bankkort kommer alltså pengarna att dras direkt från ditt konto till skillnad mot kreditkort då du betalar senare.
 
Med andra ord lånar du pengar när du betalar med ett kreditkort. Hur snabbt du måste betala tillbaka summan varierar mellan de olika kreditkortsbolagen, men det vanligaste är 45-60 dagar räntefritt.
 

Vad är fördelen med kreditkort?
Fördelen med kreditkort, förutom att du betalar senare för dina inköp, är att korten ofta ger förmåner i form av bonusar, försäkringar och rabatter. Det finns många olika sorters bonusar och förmåner som varierar beroende på vilket kort du använder. Därför är det viktigt att välja det kreditkort som passar dig och dina behov bäst.
 
Vissa kreditkort, exempelvis American Express, ger en generös reseförsäkring och reserelaterade bonusar och passar såldes dig som reser mycket. Andra kort, som OKQ8 Kreditkort och Shell Mastercard, ger billigare bensin och olika bonusförmåner i övriga utbudet i bensinmacken. Livsmedelskedjorna ICA och Coop har egna kreditkort som ger rabatter i deras butiker.
 
Vad är nackdelen med kreditkort?
Det är viktigt att vara medveten om att många kreditkort även tar ut avgifter. Det kan bland annat vara årsavgifter, aviavgifter, valutapåslag och avgifter när du tar ut pengar i en bankomat. Valutapåslag, som ibland kallas för valutaväxlingspåslag, innebär att kortföretaget tar en viss procent av dig när du köper något i utländsk valuta.
 
Oftast rör det sig om 1-3% och läggs på alla dina köp utomlands. Om valutapåslaget är 1,5% och du är utomlands och handlar med kortet för 1000 kronor kommer du således att betala 15 kronor i valutapåslag. Avgifter i bankomater förekommer både i Sverige och utomlands.
 
Ofta tar kortbolaget en fast avgift eller en viss procent av uttaget. Dessa avgifter varierar mellan de olika kortföretagen och därför är det viktigt att jämföra de olika kreditkorten innan du väljer.
 
Vad krävs för att beviljas ett kreditkort?
 

 • Om du har ansökt om kreditkort och blivit nekad kan det finnas flera anledningar. Det krävs nämligen att du uppfyller flera krav för att beviljas ett kreditkort. Kraven varierar mellan olika kortbolag, men generellt gäller följande:
 • Du måste ha en fast inkomst
 • Du måste ha en anställning
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder
 • Du är över 18 år
 • Du är bosatt i Sverige

 

De vanligaste kreditkorten i Sverige

 
När det gäller kreditkort är det viktigt att välja ett som passar dina behov. Här är en lista över de vanligaste kreditkorten som används i Sverige:

 • Mastercard
 • Visa
 • American Express
 • Diners Club

 
Fördelar och nackdelar med de vanligaste kreditkorten i Sverige

Varje kreditkort har sina egna unika fördelar och nackdelar. Här är en översikt:
 
Mastercard
Fördelar: Mastercard är ett av de mest erkända kreditkorten i världen och accepteras på många platser. Det erbjuder också ofta bra förmåner som rabatter och belöningspoäng.
Nackdelar: Det finns många olika typer av Mastercard, så det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. Dessutom är det inte alltid möjligt att hitta en bank som erbjuder Mastercard med de förmåner du vill ha.
 
Visa
Fördelar: Visa är ett annat välkänt kreditkort som accepteras på många platser. Det erbjuder också ofta bra förmåner som rabatter och belöningspoäng.
Nackdelar: Som med Mastercard finns det många olika typer av Visa, så det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig.
 
American Express
Fördelar: American Express är känt för sin höga kvalitet och exklusiva förmåner, inklusive en stark kundservice.
Nackdelar: American Express accepteras på lika många platser som Visa och Mastercard, så det kan vara svårt att använda det på vissa ställen. Dessutom är det oftast en högre avgift för att ha ett American Express-kort jämfört med andra kreditkort.
 
Diners Club
Fördelar: Diners Club är känt för sin exklusiva livsstil och erbjuder många unika förmåner, inklusive möjligheten att boka privata jetplan och fina hotell.
Nackdelar: Diners Club är inte så välkänt som andra kreditkort, och det accepteras inte på så många platser. Dessutom är det oftast en högre avgift för att ha ett Diners Club-kort.
 

Enskilda kort som används i Sverige

 
Collector Easyliving
Ett populärt kreditkort som passar dig som reser ofta.
Bonusar & förmåner: Reseförsäkring, avbeställningsskydd, shoppingrabatter.
Årsavgift: 195 konor
Valutapåslag vid utlandsköp: Inget
 
Bank Norwegian Kreditkort
Ett VISA-kort som är ett av de populäraste kostnadsfria kreditkorten.
Bonusar & förmåner: Bonuspoäng hos Norwegian Air, reseförsäkring, ingen uttagsavgift.
Årsavgift: 0 kronor
Valutapåslag vid utlandsköp: 1,75%
 
ICA Bankens kreditkort
ICA Bankens kreditkort är ett Mastercard som är kopplat till livsmedelskedjan ICA.
Bonusar & förmåner: Bonus på inköp i ICA-butiker, reseförsäkring, trygghetsförsäkring vid köp av hemelektronik.
Årsavgift: 324 kronor (27 kronor i månaden)
Valutapåslag vid utlandsköp: 1,25%
 
re:member flex
Ett flexibelt och kostnadsfritt kreditkort som passar dig som ofta handlar online.
Bonusar & förmåner: Rabatter i över 300 butiker online, reseförsäkring.
Årsavgift: 0 kronor
Valutapåslag vid utlandsköp: 1,75%
 
Komplett Bank Mastercard
Ett kostnadsfritt kreditkort med unikt bonussystem.
Bonusar & förmåner: 1-4% bonus på samtliga kortköp. Avgiftsfria kontantuttag i Sverige och utomlands.
Årsavgift: 0 kronor
Valutapåslag vid utlandsköp: 1,75%
 
Ikano kreditkort
Kostnadsfritt kreditkort som ger rabatter i en viss bransch varje månad.
Bonusar & förmåner: Olika rabatter, drivmedelsrabatt, reseförsäkring.
Årsavgift: 0 kronor, dock förekommer en aviavgift på 25 kronor/månad
Valutapåslag vid utlandsköp: 1,50%
 
OKQ8 Kreditkort
Ett kostnadsfritt VISA-kort som blivit utsett till det bästa bensinkortet 2019.
Bonusar & förmåner: 0,6% bonus på alla inköp hos OKQ8, 0,3% bonus på övriga inköp, förmåner på OKQ8 bensinmackar, reseförsäkring.
Årsavgift: 0 kronor
Valutapåslag vid utlandsköp: 2,00%
 
Shell Mastercard
Ett Mastercard som ger rabatt på drivmedel och annat.
Bonusar & förmåner: 15 öre rabatt på drivmedel, 0,5% bonus på samtliga köp, förmåner på Shell bensinmackar, reseförsäkring.
Årsavgift: 0 kronor
Valutapåslag vid utlandsköp: 2,00%
 

Läs igenom villkoren

Det är viktigt att förstå och läsa igenom villkoren när du ska teckna ett kreditkort. Många människor tror att de förstår vad de signerar när de tecknar ett kreditkort, men i verkligheten är det många faktorer som påverkar ditt kreditkort och dess villkor. Genom att förstå dessa faktorer kan du undvika dyra misstag och få det bästa möjliga utbytet av ditt kreditkort.
 
Varför är det viktigt att förstå kreditkortets villkor?
Kreditkort är en komplex produkt och det finns många faktorer som påverkar dess villkor och funktion. Genom att förstå dessa faktorer kan du fatta informerade beslut om vilket kreditkort som passar dig bäst. Du kan också undvika dyra misstag som att övervälda ditt kreditkort eller betala höga avgifter.
 

Ekonomiska svårigheter

Kreditkort
Vi på Bank24.nu råder dig med oordnad ekonomi och betalningsanmärkning att inte försvåra din ekonomiska situation ytterligare genom att ansöka om ett nytt lån eller ett kreditkort. Vänd dig till din kommun där du kan få hjälp med hur du kan förbättra din ekonomi på längre sikt.
 
Har du många lån och skulder kan du även vända dig till din bank och se om de kan erbjuda dig att samla dina skulder under ett och samma lån till en bättre ränta.
 
 
 
 
 
 
 
 

Author Bank24.se

Jonas Larsson © Bank24

Källor: Kronofogden

Ansvarig utgivare: Jonas har arbetat med jämförelse av konsumentkrediter sedan 2012. Han har ett stort intresse av privatekonomi och finansrelaterade ämnen och ser till att informationen är korrekt och uppdaterad.

Senast updaterad: 2023-02-06