Behöver du låna på helgen? SMS-lån och snabblån för utbetalning direkt

Det finns ganska många kreditinstitut som erbjuder direktutbetalning av lån på helger samt röda dagar. En viktig notis som vi direkt nämner är att det är enbart kreditgivare inom snabblånSMS-lån som erbjuder helgutbetalning.
 
Ett flertal lånegivare tar och behandlar din låneansökan på lördag och Söndag men du kan inte få lånet utbetalt hos alla. Därför är det viktigt att du ser efter i vår jämförelse vilka banker som erbjuder direktutbetalning.
  

Hur fungerar en direktutbetalning på helgen?

För de kreditbolag som har väldigt generösa öppettider för kundtjänst så kan du få din låneansökan behandlad även under helgen. Ett flertal av dessa kreditgivare har också direktavtal med de större bankerna i Sverige om att betala ut lånet under helgen till förvalt konto i respektive bank.
 
Det innebär i praktiken att kreditgivaren har ett företagskonto i någon av bankerna och överföring av pengarna inom samma bank sker i realtid oavsett om det är helg eller vardag. För att kunna få en direktutbetalning på helgen så måste du ha ett aktivt konto hos någon av följande banker: Swedbank, Nordea, Danske bank samt Handelsbanken.
 
Det är lättast att få ett lån utbetalt på helgen om du har ett personkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Några enstaka lånegivare har avtal med Swedbank och Danske bank. Du kan låna som mest 50 000 kronor under helgen för direktutbetalning.
 
Vi på bank24 har sammanställt alla kreditgivare som har helgöppet och behandlar ansökan samt betalar ut pengar på Lördag och Söndag. På vår snabblåns jämförelse klickar du i rutan “utbetalning helg” så kan du filtrera ut de banker som erbjuder tjänsten.
 
Om du ansöker om ett smslån under helgen och får det godkänt men inte har samma bank som kreditgivaren kommer pengarna att betalas ut efterföljande vardag. Detta är en av anledningarna varför ett flertal kreditbolag inom snabblån har konton i flera affärsbanker.
 

SMS-lån helg med trustly

Det är möjligt att få pengarna på helgen oavsett vilken bank du har numera. Det finns en betallösning som heter Trustly. Med Trustly överförs det godkända beloppet direkt till ditt bankkonto oavsett vilken svensk bank du har.
 

Måste kreditgivaren ha öppet?

Låna pengar på helgen
Alla låneansökningar som inkommer under helgen till lånegivaren behandlas precis som vanligt. Det innebär att en manuell kontroll görs och en sedvanlig kreditupplysning tas.
 
Inga ansökningar behandlas per automatik och det innebär att kundtjänsten måste ha öppet för att din ansökan överhuvudtaget skall behandlas. Det räcker alltså inte med att du gör din låneansökan när som helst under helgen utan du måste först undersöka vilka öppettider kreditbolagen har.
 
 
 
 
 
 
 

FAQ om helglån

Fråga: Får jag pengarna på helgen?
Svar: Ja. Så länge du har någon av de storbankerna i Sverige kommer banköverföringen göras direkt till ditt konto under kreditgivarens öppettider under helgen.
 
Fråga: Vad menas med direktutbetalning?
Svar: Direktutbetalning är en banktransaktion som görs inom samma bank. Om kreditgivaren betalar ut från exempelvis SEB och din egen bank är SEB så ser du pengarna direkt på ditt konto samma minut som utbetalningen av ditt lån sker.
 
Fråga: Vad händer om jag ansöker om ett lån efter kundtjänst har stängt?
Svar: Kreditgivarna som listas på denna sida tar emot låneansökningar dygnet runt 7 dagar i veckan. Dock behandlas endast inkomna ansökningar inom ramen av deras öppettider.
 
Fråga: Kan jag låna på natten?
Svar: Ja du kan ansöka om ett SMS-lån på natten men du kommer inte att få pengarna förrän långivarens kundtjänst öppnar på morgonen förutsatt att din ansökan godkänts.
 
Fråga: Vilken bank måste jag ha för ett lån utbetalt på helgen?
Svar: Du behöver ha någon av följande banker: Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea, länsförsäkringar, ICA-banken, Skandia eller Danske Bank.
 

Lån dygnet runt

Samma sak gäller även under sena vardagskvällar. Flera av snabblåns företagen har sena öppettider ända fram till kl 22:00. Rent praktiskt innebär det att om den kreditgivaren du vill låna pengar ifrån har direktutbetalning till din bank kan du således ha pengarna på kontot sena kvällar.
 
Numera kan du även få utbetalningen dygnet runt och kreditgivaren är ansluten till Trustly. Via Trustly kan du få pengarna insatta på ditt konto inom några minuter oavsett vilken bank du har. Om långivaren har en automatiserad process vid låneansökan kan du därför få pengarna utbetalda såväl helger som nätter. Sms-lån dygnet runt helt enkelt.