SMS-lån och snabblån med direktutbetalning på helg

Det finns ganska många kreditgivare som erbjuder direktutbetalning av lån på helger samt röda dagar. En viktig notis som vi direkt nämner är att det är enbart kreditgivare inom snabblån – SMS-lån som erbjuder helgutbetalning.
 

Ett flertal lånegivare behandlar din låneansökan på lördag och Söndag men du kan inte få lånet utbetalt hos alla. Därför är det viktigt att du ser efter i vår jämförelse vilka banker som erbjuder direktutbetalning.

  

FAQ

Får jag pengarna redan på helgen?

Ja. Så länge du har någon av de storbankerna i Sverige kommer banköverföringen göras direkt till ditt konto under kreditgivarens öppettider även under helgen.

Vad menas med direktutbetalning?

Direktutbetalning är en metod för att automatiskt överföra pengar från ett bankkonto till ett annat. Det innebär att pengar direkt betalas från den ena banken till den andra, utan att det går via en mellanstation som exempelvis en check eller en banköverföring. Direktutbetalning är en säker och effektiv metod för överföring av pengar omgående även på röda dagar.

Vad händer om jag ansöker om ett lån efter kundtjänst har stängt?

Kreditgivarna som listas på Bank24 tar emot låneansökningar dygnet runt 7 dagar i veckan. Många av de kan också betala ut pengarna under helgen. Hos en del långivare behandlas endast inkomna ansökningar inom ramen av deras öppettider.

Kan jag låna på natten?

Ja du kan ansöka om ett SMS-lån/snabblån på natten och har långivaren direktutbetalning kan du pengarna direkt. Hos många som inte har direktutbetalning kommer du inte att få pengarna förrän deras kundtjänst öppnar på morgonen förutsatt att din ansökan godkänts.

Vilken bank måste jag ha för att få lånet utbetalt på helgen?

Du behöver ha någon av följande banker: Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea, länsförsäkringar, ICA-banken, Skandia eller Danske Bank.

Kan jag ta ett sms lån på helgen utan UC?

Ja, SMS-lån är en typ av snabblån som du kan ansöka om via din mobiltelefon och som ofta tillhandahålls utan kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Dessa lån är ofta kända för sin snabbhet och enkelhet, då de oftast kan godkännas och betalas ut på samma dag som ansökan görs. SMS-lån är ofta tillgängliga även på helger, men det är viktigt att notera att lånevillkor och tillgänglighet varierar mellan långivare. Vissa långivare erbjuder SMS-lån på helger medan andra inte gör det.

Hur fungerar en direktutbetalning på helgen?

För de kreditbolag som har väldigt generösa öppettider för kundtjänst så kan du få din låneansökan behandlad även under helgen. Ett flertal av dessa kreditgivare har också direktavtal med de större bankerna i Sverige om att betala ut lånet under helgen till förvalt konto i respektive bank.
 
Det innebär i praktiken att kreditgivaren har ett företagskonto i någon av bankerna och överföring av pengarna inom samma bank sker i realtid oavsett om det är helg eller vardag. För att kunna få en direktutbetalning på helgen så måste du ha ett aktivt konto hos någon av följande banker: Swedbank, Nordea, Danske bank samt Handelsbanken.
 
Det är lättast att få ett lån utbetalt på helgen om du har ett personkonto hos Nordea eller Handelsbanken. Några enstaka lånegivare har avtal med Swedbank och Danske bank. Du kan låna som mest 50 000 kronor under helgen för direktutbetalning.
 
Vi på bank24 har sammanställt alla kreditgivare som har helgöppet och behandlar ansökan samt betalar ut pengar på Lördag och Söndag. På vår snabblåns jämförelse klickar du i rutan “utbetalning helg” så kan du filtrera ut de banker som erbjuder tjänsten.
 
Om du ansöker om ett smslån under helgen och får det godkänt men inte har samma bank som kreditgivaren kommer pengarna att betalas ut efterföljande vardag. Detta är en av anledningarna varför ett flertal kreditbolag inom snabblån har konton i flera affärsbanker.
 
Mer om SMS-lån med direktbetalning på helg
Direktutbetalning är en av de främsta fördelarna med SMS-lån med direktutbetalning på helgen. Det innebär att du kan få tillgång till pengar på ditt bankkonto så snart som möjligt, oftast samma dag som du ansöker om lånet. Detta gör dem till ett bra alternativ för de som behöver pengar snabbt och inte har tid att vänta på en traditionell låneprocess.
 
Traditionella lån kan ibland ta flera dagar eller veckor att behandla, medan SMS-lån med direktutbetalning ofta erbjuder en snabbare process. Men det finns fortfarande situationer där det kan ta tid för långivaren att behandla ansökan, särskilt under helgen när de flesta banker och finansiella institutioner är stängda.
 
Direktutbetalning kan vara särskilt användbart för akuta utgifter som rör bilreparationer, medicinska räkningar eller andra oväntade kostnader. Med dessa lån behöver du inte vänta på pengar från andra källor, vilket kan hjälpa till att minska stressen och oroen som ofta följer med sådana situationer.

Det är viktigt att notera att låneavgifterna för SMS-lån med direktutbetalning på helgen ofta är högre än för andra typer av lån, så det är viktigt att säkerställa att man har råd med räntor och avgifter innan man ansöker om ett sådant lån. Ändå, för de som behöver pengar snabbt, kan direktutbetalning vara en mycket användbar funktion som erbjuds av SMS-lån.
 
SMS-lån helg
 

Vad utmärker lån med utbetalning på helgen

Lån med utbetalning på helgen är lån som har en snabb och effektiv utbetalningsprocess, så att du snabbt kan få tillgång till pengar under helgdagar. Följande egenskaper är vanliga för dessa lån:

Snabb och enkel ansökan: Lån med utbetalning på helgen har oftast en enkel och snabb ansökningsprocess, som du ofta kan genomföra online på webbplatsen. Många långivare har en online ansökningsprocess, som du kan genomföra från bekvämligheten av ditt eget hem eller kontor. Processen kan vara så enkel som att fylla i en enkel formulär med dina personliga och ekonomiska uppgifter, och därefter vänta på en beslut från långivaren som i många fall kommer direkt på skärmen.

Enkel ansökan är särskilt viktigt för lån med utbetalning på helgen, eftersom det gör det möjligt för dig att ansöka om ett lån snabbt, även när banker och andra traditionella långivare inte är tillgängliga.
 
Utbetalning på samma dag: Utbetalning på samma dag är en annan viktig funktion för lån med utbetalning på helgen. Med utbetalning på samma dag kan du få tillgång till pengar så fort som möjligt, ofta inom några få timmar efter att du har gjort din ansökan. Detta är en stor fördel om du behöver pengar snabbt, till exempel för att betala för en nödsituation eller en oväntad räkning. Viktigt att notera är att inte alla långivare erbjuder utbetalning på samma dag, och att de som gör det kan ha särskilda krav och villkor.
 
Möjlighet att ansöka även på helger: Många långivare erbjuder utbetalning även på helger, så att du kan få tillgång till pengar när du behöver dem, även när banker och andra långivare inte är tillgängliga. Traditionella banker och andra långivare är ofta stängda på helger, vilket gör det svårt eller omöjligt att ansöka om ett lån eller få tillgång till pengar när du behöver dem mest. Men med lån med utbetalning på helgen har du möjlighet att ansöka om ett lån även på helgen, så att du kan få tillgång till pengar så fort som möjligt, när du behöver dem. Detta är särskilt praktiskt om du behöver pengar för att betala för en nödsituation eller oväntad räkning som uppstår på helgen.
 
Alternativ till traditionella banklån: Lån med utbetalning på helgen är ett bra alternativ till traditionella banklån för vissa människor. Traditionella banklån kan vara tidskrävande och svåra att få godkända, särskilt om du har en mindre bra kreditvärdighet eller har behov av pengar snabbt. Lån med utbetalning på helgen är ofta enklare och snabbare att ansöka om, och kan erbjuda utbetalning på samma dag eller nästkommande arbetsdag. Detta gör det till ett bra alternativ om du behöver pengar snabbt eller har svårt att få godkänt för ett traditionellt banklån.
 
Högre räntor och avgifter: Lån med utbetalning på helgen kan ha högre räntor och avgifter än traditionella banklån, så det är viktigt att jämföra lånevillkor och långivare noga innan du ansöker om ett lån. Dessa högre kostnader är en konsekvens av den snabba och enkla tillgången till pengar, och det är viktigt att förstå att detta ökar den totala kostnaden för lånet. Vid beslut om lån är det alltid en god idé att ta hänsyn till både kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser och att ta ett välgrundat beslut baserat på dina egna personliga förhållanden och behov.
 

Nackdelar med SMS-lån under helgen

Trots en del fördelar med smslån med utbetalning på helger, finns det också några nackdelar att ta hänsyn till. Här är några av de viktigaste:
 
Höga räntor: Smslån med utbetalning på helger tenderar att ha högre räntor än traditionella lån, eftersom de är en snabb och enkel lösning för akuta finansiella behov. Detta innebär att du kan få betala mer i räntekostnader över tiden.
 
Stora avgifter: Vissa långivare kan ta ut stora avgifter som uppläggningskostnad för lånet, så det är viktigt att läsa igenom alla villkor noga innan du ansöker om ett helglån.
 
Dålig kreditvärdighet: Om du har en dålig kreditvärdighet eller har haft problem med att betala tillbaka lån tidigare, kan det vara svårt att få godkänt för ett smslån.
 
Möjlighet till onödig skuldsättning: Snabblån kan vara en lätt lösning för akuta finansiella behov, men om du inte har tillräckliga inkomster för att betala tillbaka lånet, kan det leda till onödig skuldsättning. Tack vare den enkla tillgängligheten att du kan ta lån dygnet runt kan ställa till det för många. Tänk efter en extra gång innan du ansöker om du verkligen behöver lånet just nu.
 

Kontokrediter på lördagar och söndagar

Kontokrediter på helger med direktutbetalning är en form av SMS-lån där du kan få tillgång till pengar samma dag. Ansökningsprocessen är ofta enkel och smidig, med möjligheten att göras via internet, inklusive på helger. Efter godkänd ansökan kan pengarna direkt utbetalas till ditt bankkonto. Oavsett vilken tid på dygnet kan du få tillgång till pengar direkt. Många av de kreditgivarna som tillhandahåller helglån är numera kontokrediter.

Det är viktigt att vara medveten om att räntor och avgifter på kontokrediter på helger med direktutbetalning ofta är högre än på traditionella lån. Dessutom är det viktigt att förstå att det är lätt att falla i en ond spiral med skuldsättning om man använder denna form av lån på ett oansvarsfullt sätt.
 

SMS-lån helg med trustly

Det är möjligt att få pengarna på helgen oavsett vilken bank du har numera. Det finns en betallösning som heter Trustly. Med Trustly överförs det godkända beloppet direkt till ditt bankkonto oavsett vilken svensk bank du har.
 

Måste kreditgivaren ha öppet?

Låna pengar på helgen
Alla låneansökningar som inkommer under helgen till lånegivaren behandlas precis som vanligt. Det innebär att en manuell kontroll görs och en sedvanlig kreditupplysning tas.
 
Inga ansökningar behandlas per automatik och det innebär att kundtjänsten måste ha öppet för att din ansökan överhuvudtaget skall behandlas. Det räcker alltså inte med att du gör din låneansökan när som helst under helgen utan du måste först undersöka vilka öppettider kreditbolagen har.
 
 
 
 
 
 
 

Lån dygnet runt

Samma sak gäller även under sena vardagskvällar. Flera av snabblåns företagen har sena öppettider ända fram till kl 22:00. Rent praktiskt innebär det att om den kreditgivaren du vill låna pengar ifrån har direktutbetalning till din bank kan du således ha pengarna på kontot sena kvällar.
 
Numera kan du även få pengar direkt på kontot dygnet runt och kreditgivaren är ansluten till Trustly. Via Trustly kan du få pengarna insatta på ditt konto inom några minuter oavsett vilken bank du har. Om långivaren har en automatiserad process vid låneansökan kan du därför få pengarna utbetalda såväl helger som nätter. Sms-lån dygnet runt helt enkelt.
 

Author Bank24.se

Jonas Larsson © Bank24

Källor: Regeringen.se samt UC

Ansvarig utgivare: Jonas har arbetat med jämförelse av konsumentkrediter sedan 2012. Han har ett stort intresse av privatekonomi och finansrelaterade ämnen och ser till att informationen är korrekt och uppdaterad.

Senast updaterad: 2023-02-08