Fakta om låneförmedlaren Zmarta

 

Zmarta
 
Zmarta är en låneförmedlare som fungerar som en mellanhand mellan dig som presumtiv låntagare och ett större antal (för närvarande strax över 20 stycken) kreditinstitut och banker. Med hjälp av Zmartas tjänst kan du ta del av den stora konkurrensen på marknaden för privatlån och få bra villkor.

 
Zmarta är en tjänst från Freedom Finance som har varit igång sedan 2014. Freedom Finance har emellertid haft verksamhet i Sverige sedan längre tid tillbaka. Zmarta är genom Freedom Finance registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Recension Zmarta av Bank24

Räntor - 78%
Webbplats - 75%
Support/Öppettider - 95%
Tjänsteutbud - 74%

81%

Totalbetyg

User Rating: 2.56 ( 15 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-47 48 49
Öppet vardagar Dygnet runt
Öppet lördagar Dygnet runt
Öppet söndagar Dygnet runt

Zmarta – En del av Freedom Finance
Box 1068
Polisgatan 4
262 21 ÄngelholmVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Tillåter betalningsanmärkning men ej skuldsaldo.
 • Årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Hög godkännande grad
 • Kostnadsfria tjänster
– minus
 • Använder UC
 • Hög exempel ränta

 

Om Zmartas lån

Zmarta förmedlar privatlån från ett 30-tal samarbetspartners. Här ingår såväl storbanker som nischbanker. Den stora bredden innebär att dina möjligheter att hitta det bästa möjliga lånet ökar och det utan att du behöver undersöka saken själv och få en rad noteringar i bland annat UC:s register.
 
Hos Zmarta kan du ansöka om privatlån utan säkerhet på mellan 1000–600 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-18 år. Du kan även ansöka om att samla lån med ett privatlån genom Zmarta. Med ett samlingslån kan du lösa krediter som löper med höga räntesatser och därmed sänka dina månadskostnader i hög grad.
 

Hur fungerar Zmarta privatlån?

Att ansöka om ett privatlån via Zmarta kunde inte vara enklare. Du kan ansöka både på datorn och på mobila enheter (till exempel surfplattan) och det tar inte mer än någon minut att fylla i ansökningsformuläret.
 
Du börjar med att fylla i uppgifter om ditt lån (belopp, återbetalningstid, syfte) för att sedan ange personuppgifter (även för eventuell medsökande). Därefter ska du läsa användarvillkoren och godkänna dem, och sedan skicka in din ansökan. Att ansöka med en medsökande är alltid en god idé, särskilt om din ekonomi kanske inte är så god, så det kan rekommenderas.

Med uppgifterna i din ansökan som grund begär Zmarta ut en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) för att sedan undersöka vilka av de aktörer man samarbetar med som kan tänkas ha ett erbjudande som passar dig. Viktigt att notera här är att du bara får en notering hos UC, oavsett hur många kreditgivare Zmarta vänder sig till.

Det sista steget i processen är att du väljer ut det låneerbjudande som är bäst för dig. Signera och skicka sedan låneavtalet till det aktuella kreditinstitutet för att slutföra tecknandet.
 
Zmarta tar inte ut några avgifter för sina tjänster. Intäkterna tar man i stället ut från de banker och kreditinstitut man samarbetar med. Notera dock att avgifter kan tillkomma på själva lånet du tecknar. Det kan till exempel handla om uppläggningsavgifter och aviavgifter.
 

Villkor för privatlån hos Zmarta

Zmarta samarbetar med en handfull kreditinstitut och banker som kan godkänna ansökningar trots betalningsanmärkningar och/eller låga inkomster. Det gör att grundvillkoren är ganska generösa.

 • Grundvillkoren är följande:
 • Minst 18 år fyllda
 • Deklarerad inkomst på minst 100 000 kr
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

 
Även om du uppfyller grundvillkoren är du inte garanterad att bli godkänd som låntagare. Risken finns också alltid att du erbjuds ett lägre lånebelopp än vad du önskar. Detta beror på att det är uppgifterna i den kreditupplysning som Zmarta hämtar från UC som är centrala i bedömningen av huruvida du ska beviljas lån samt, i förekommande fall, om det ska göras begränsningar i hur mycket du ska kunna låna.
 

Övrigt

Zmarta erbjuder också en tjänst för jämförelser av kreditkort. Genom att besvara ett antal frågor blir du rekommenderad ett par, tre kreditkort som bör passa dina preferenser och din ekonomi alldeles utmärkt.
 
På samma sätt erbjuder Zmarta en tjänst som hjälper dig att hitta de bästa sparräntorna från ett antal