Numera lånekoll (Consector) lån och kreditkort

 

Consector lån
Dags för ett nytt lån eller rensa bland dina befintliga? Lånekoll gör jobbet och förhandlar åt dig. Du behöver bara fylla i en ansökan, så jämför de bankernas låneofferter och du som kund väljer vilket erbjudande som passar dig bäst.
 
Tjänsten är kostnadsfri och Lånekoll har avtal med många av de populäraste kreditgivarna i Sverige. Bank24 har nyligen introducerat Lånekoll för våra besökare och intresset verkar vara ganska stort för deras tjänster.
 

Recension Lånekoll av Bank24

Räntor - 88%
Webbplats - 88%
Support/Öppettider - 70%
Tjänsteutbud - 65%

78%

Totalbetyg

User Rating: 2.64 ( 12 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0770-221 222
Öppet Mån-Tor 8:30 – 17:30
Öppet Fre 8:30 – 16:30

Consector låneförmedlare

 
Consector AB
Narvavägen 12
115 22 StockholmVillkor

  • Regelbunden inkomst.
  • Svensk medborgare.
  • Minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Minst 18 år.
+ plus
  • Seriös kreditgivare med god kunskap
  • Låg förhandlad ränta
– minus
  • Hög andel avslag
  • Ny kreditgivare med låg igenkänningsfaktor.

 

Privatlån och ansökan

Lånekoll största affärsområde är att pressa bankernas ränta inom privatlån för deras kunder. Det går till så att du ansöker om ett lån på deras webbsida. Här väljer du vilket lånebelopp du önskar samt vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. Lånekoll kommer då att utföra en kreditupplysning på dig.
 
Observera att det sker en endast en kreditupplysning oavsett hur många banker som vill ge dig en låneoffert. Bland fördelarna att använda deras tjänst är att du får personlig service och rådgivning för att kunna pressa räntan så lågt som möjligt och genom en kreditupplysning få flera låneförslag.
 
Lånekoll kommer då att behandla din låneansökan och skickar din förfrågan till alla deras utvalda kreditgivare. Bankerna återkommer sedan med föreslagna villkor som sedan kommer att presenteras för dig via deras webbsida under “Mina sidor”.
 
Slutligen när du valt kreditgivare som passar dig bäst så skickas ett skuldebrev och efter signering betalas pengarna ut till ert bankkonto.
 

 

Din trygghet

Lånekoll är ett privatägt relativt nystartat bolag. Bakom bolaget står grundarna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg som båda har en mångårig bakgrund inom finansbranschen närmast från Brummer & Partners. Catena Media och investmentbolaget Optimizer Invest är dessutom delägare i Lånekoll.
 
Nyligen har även riskkapitalbolaget Aggregate Media gått in som ny delägare och en effekt av det är att Lånekoll kommer att öka sin mediaexponering.
 
Lånekoll är registrerade hos Finansinspektionen med FI-Institutnummer: 44027 som kan sökas upp på www.finansinspektionen.se de och samarbetar med UC (Upplysningscentralen) som hanterar deras kreditupplysningar.
 
När du ansöker om ett lån kommer du att tilldelas en personlig låneförmedlare som gör en ekonomisk analys på dig som kund allt för att kunna erbjuda er ansökan till rätt banker. Just nu arbetar 7 st personer på Lånekoll.
 

Krav och Villkor?

Lånekoll erbjuder inte lån till personer med skulder och trasslig ekonomi. Grundkraven för att ansöka är man fyllt 18 år med en årsinkomst på minst 120 000 kronor eller 10 000 kr per månad. Självklart måste du vara svensk medborgare med ett svenskt personnummer vilket är ett krav som alla svenska kreditgivare ställer.
 

Övrigt

Skall ni köpa bostad? Lånekoll förmedlar även bolån och låter bankerna kämpa om dig som kund. I deras produktportfölj finns även förmedling av kreditkort.

Exempelräntan för Lånekoll ser ut som följer:
Den lägsta räntan som erbjuds av våra samarbetspartners på privatlån är 2,90 %, effektiv ränta 2,94%. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,90 % – 29,33 %. Våra samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 20 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 795 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.