Cancerförsäkring

Två av marknadens försäkringsbolag har inriktat sig på att ha en specifik cancerförsäkring. Vi har gjort en jämförelse på dessa två nedan.
Vid varje tecknad försäkring skänker Bank24.nu 10 kronor till Cancerfonden.

 
 

Företag
Engångs
utbetalning
Månads
utbetalning
Självrisk
Skattefri
Pris
månad
Ansök
Företag AIG försäkringar
Engångsutbetalning50 000
-100 000 kr
Månadsutbetalning5 000 kr
SjälvriskNej
SkattefriJa
Pris35 – 229 kr
AnsökFöretag AIG försäkrar
Ersättningsnivå100 000
-250 000 kr
Månadsbelopp– kr
SjälvriskNej
SkattefriJa
Pris94 – 109 kr

 

 
Idag blir det tyvärr allt vanligare att människor får olika typer av cancerdiagnoser. Cancer är en hemsk sjukdom som drabbar både unga och gamla. Skulle man få besked att man har fått cancer så känns kanske pengar som en väldigt litet problem i sammanhanget. Och just då är det naturligtvis det, men efter ett tag kan det spela stor roll eftersom den privata ekonomin kan bli ganska hårt belastad under behandlingstiden.
 
Ofta handlar det om en lång tids sjukskrivning varpå inkomsten blir avsevärt mycket sämre. Man kanske inte bara har sig själv att tänka på utan även en familj och allt skall fungera under tiden man är sjuk. Det är därför det finns privata försäkringar för just cancer. En sådan försäkring är till för att hjälpa dig ekonomiskt, pengarna är inte avsedda för något speciellt utan man väljer själv vad de ska användas till.
 

Hur betalas försäkringen ut?

cancerförsäkring
Cancerförsäkringar betalas oftast ut med ett engångsbelopp och ett månadsbelopp under ett år. Utbetalningen kan se ut som sådan att man får ett belopp utbetalt på 50 000 kronor och sedan 5 000 kronor i månaden under de kommande 12 månaderna. Som i alla försäkringar så finns det restriktioner för vad som gäller när man blir sjuk och försäkringen skall betalas ut, man bör alltid läsa dessa väldigt noggrant så man vet vad som gäller och vad försäkringen täcker. Är man till exempel rökare så kan ersättningsnivån bli lägre.
 
 
 

Hur vet jag om jag kan teckna en cancerförsäkring?

Genom att läsa i respektive försäkringsbolags förköpsinformation eller att ringa deras kundtjänst. I förköpsinformationen hittar man vilka krav som ställs för att kunna teckna försäkringen. Man får också svara på några frågor i en kortare hälsodeklaration. Hittar man inte svaren på de frågor man har så hjälper gärna en handläggare dig med det du undrar. Vet man att man har cancer eller är under utredning på grund av cellförändringar så kan man inte teckna en försäkring. Vid fall där man har cellförändringar så kan man teckna försäkringen om svaret är negativt efter en utredning.
 

Varför finns det manlig och kvinnlig försäkring?

Vissa försäkringsbolag har valt att ha en manlig och kvinnlig försäkring eftersom män och kvinnor kan drabbas olika typer av cancer. Varje år får ca 10 000 män besked om att de har prostatacancer. Den kvinnliga försäkringen täcker för bröstcancer och cancer i underlivet. Cancer är inte en enda sjukdom utan ett samlingsnamn för 200 olika sjukdomar som delas in i många olika undergrupper det kan därför vara bra att ha en större försäkring som omfattar de flesta av dessa.
 

Varför cancerförsäkring?

Om man får besked att man har cancer så tänker man automatiskt på livet, det som är viktigt och vad man vill lägga fokus och energi på. Den ekonomiska hjälp man får genom sin försäkring kan underlätta så att man kan spendera mycket tid med sina närstående. Man kan fokusera på sin behandling och sitt tillfrisknande istället för att oroa sig över sin ekonomi. Det kan också ge utrymme för att resa eller uppfylla en dröm som man har.