Barnförsäkring

Det finaste vi har är våra barn! Du har väl inte glömt att teckna en försäkring på barn/barnen? En barnförsäkring är något alla bör teckna till sina barn. Jämför och välj det bästa alternativet för din familj.

Företag
Medicinsk invaliditet
Ekonomisk invaliditet
Vård hemma/dag
Liv
försäkring
Pris
månad
Ansök
Företag Folksam
Medicinsk invaliditet2 000 000 kr
Ekonomisk invaliditet2 222 000 kr
Vård hemma/dag425 kr
Livförsäkring50 000 kr
Pris153 kr
AnsökFöretag Moderna Försäkringar
Medicinsk invaliditet 2 000 000 kr
Ekonomisk invaliditet 4 000 000 kr
Vård hemma/dag475 kr
Livförsäkring0 kr
Pris243 kr
AnsökFöretag Trygg hansa
Medicinsk invaliditet7 200 000 kr
Ekonomisk invaliditet2 400 000 kr
Vård hemma/dag500 kr
Livförsäkring50 000 kr
Pris256 kr
Företag IF
Medicinsk invaliditet2 000 000 kr
Ekonomisk invaliditet1 000 000 kr
Vård hemma/dag200 kr
Livförsäkring50 000 kr
Pris179 kr
Företag Dina försäkringar
Medicinsk invaliditet2 220 000 kr
Ekonomisk invaliditet2 220 000 kr
Vård hemma/dag0 kr
Livförsäkring44 400 kr
Pris196 kr
Företag Gjensidige
Medicinsk invaliditet1 800 000 kr
Ekonomisk invaliditet6 300 000 kr
Vård hemma/dag500 kr
Livförsäkring0 kr
Pris163 kr
Företag Vardia
Medicinsk invaliditet1 700 000 kr
Ekonomisk invaliditet1 700 000 kr
Vård hemma/dag* kr
Livförsäkring0 kr
Pris235 kr **
Företag Skandia
Medicinsk invaliditet1 800 000 kr
Ekonomisk invaliditet1 800 000 kr
Vård hemma/dag410 kr
Livförsäkring50 000 kr
Pris86 kr

 
* Dagsbeloppet vid vård hemma efter sjukhusvistelse bestäms av Försäkringskassan och betalas ut därefter.
** Priset inkluderar 1 vuxen då en av föräldrarna måste ha en personförsäkring för att man ska kunna teckna en barnförsäkring.
 

Varför teckna barnförsäkring?

Barnförsäkring
Det finns många fördelar med att ha en försäkring på barnen. Det handlar inte bara om att barn kan få skrapsår och få fula ärr i ansiktet till exempel. Utan ibland händer större saker i livet även om man tror att barnen aldrig ska bli sjuka eller få en invaliditetsskada. Man kan ofta känna att barn klarar väldigt mycket eftersom de ofta ramlar och slår sig, får blåmärken och sår för det mesta.
Men om då något värre skulle hända? Det känns alltid skrämmande att prata om att ens barn skulle få en sjukdom som är livsförändrande eller vara med om en olycka och bli invalid. Även om det är fruktansvärt hemskt så händer det tyvärr. Skulle något sådant hända så vill man ha den bästa försäkringen man kan få till sitt barn. Den dagen skulle man ångra sig djupt om man står utan.
 

Medicinsk invaliditet

Med medicinsk invaliditet menar man att om man har varit med om en olycka och man sedan får en nedsatt kroppslig funktion av sin skada. Vad man får i ersättning för skadan beror helt på hur omfattande invaliditeten blir. Invaliditetsgraden räknas i procent och man får ersättning utifrån den procenten. Det är alltid en läkare som räknar fram vilken invaliditetsprocent en skada ligger på. Man kan dock inte räkna fram en invaliditetsprocent förrän skadan är stabiliserad och man har genomgått den rehabilitering som krävs för skadan. Denna process kan ibland ta väldigt lång tid och man får då vänta med att få hjälp av sin försäkring tills man vet hur mycket den slutliga ersättningen skall vara på.
 

Ekonomisk invaliditet

Om man har fått en skada som medför en medicinsk invaliditet så kan det också bli så att man får en ekonomisk invaliditet. Anledningen blir pga. att man kanske inte kan arbeta på samma sätt som innan och får då en inkomstförlust. I vissa fall kanske man inte kan arbeta alls. Man får då kompensation för sin inkomstförlust genom sin försäkring och detta gäller även barn som får en medicinsk invaliditet i unga år. Det kan ju bli så att barnet inte kan arbeta 100 % när det har kommit upp i ålder och skall vara arbetsför. Skadan kan ju också vara så stor att barnet aldrig kommer att kunna arbeta och man får då hjälp ekonomiskt för den inkomstförlust som skadan har orsakat. I alla försäkringar så kan man se vilket max belopp man kan få vid en ekonomisk invaliditet.
 

Vård i hemmet

Om man behöver uppsöka akutvård så får man ersättning för den tiden man är inlagt på sjukhus. I vissa fall så måste man vara hemma och vårda barnet i samband med det. Man får då ersättning för att man är hemma och vårdar sitt barn i upp till 30 dagar. Denna ersättning är alltså inte samma VAB ersättning som man får från försäkringskassan. Försäkringsbolagen har olika belopp för dagsersättning vid vård i hemmet. När man ska välja försäkring så är det bra att jämföra dessa belopp eftersom de kan skilja sig en hel del beroende på vilket försäkringsbolag man väljer.
 

Livförsäkring barn

Livförsäkringsdelen på barnförsäkring brukar inte ha ett så högt belopp som för vuxna. En del bolag har inte ens en livförsäkringsdel för barn. Standardsumman brukar ligga på 50 000 kronor och skall täcka det ekonomiska vid en begravning. Varför har inte ett barn ett högt livförsäkringsbelopp? Ett barn är inte ekonomiskt ansvarig i ett hushåll därför är beloppet avsett att ersätta de omkostnader som uppstår vid en begravning.