Digital-TV och TV abonnemang

Vi på bank24 jämför de vanligaste abonnemangen för Digital-TV för att underlätta ert val av TV-leverantör.

Marknaden har förändrats mycket de senaste 5 åren vad det gäller digital-TV-abonnemang. Numera kan man ta in signalerna via Antenn, Satellit, Kabel, Fiber, Mobila signaler samt via IP-nätverk (bredband). Konkurrensen är stenhård på den svenska TV-marknaden och det finns numera många aktörer som erbjuder digital-TV i någon form.


 

  • Mobil Vi jämför Sveriges 6 ledande TV operatörer!
   Mobil Abonnemangspriser uppdateras varje vecka!
   Mobil Jämför innan du tecknar TV abonnemang!
 • tvabonnemang

   

  Företag
  Kanalpaket
  Mån-kostnad
  Innehåll
  Box kostnad
  Start kostnad
  Signal-
  info
  Se erbjudandet

  Företag Telenor digital-TV
  KanalpaketTV stor
  TV flex
  TV bas
  Mån-kostnad199 kr
  299 kr
  219 kr
  Innehåll 81 kanaler
  51 kanaler
  28 kanaler
  Box kostnad 0 kr
  Start kostnad 0 kr
  Signal-info Bredband
  Se erbjudandet


  Företag Cmore
  KanalpaketCmore bas
  Cmore tv4
  Cmore mycket sport
  Cmore all sport
  Mån-kostnad109 kr
  139 kr
  199 kr

  349 kr
  Innehåll 10 kanaler
  16 kanaler
  20 kanaler

  25 kanaler

  Box kostnad 0-2499 kr
  Start kostnad 0 kr
  Signal-info Parabol – fiber
  Se erbjudandet


  Företag Allente TV
  KanalpaketPremium
  Stor
  Large
  Basic
  Standard
  Mån-kostnad789 kr
  458 kr
  279 kr
  399 kr
  Innehåll 72 kanaler
  54 kanaler
  16 kanaler
  54 kanaler
  Box kostnad 0 kr
  Start kostnad 0 kr
  Signal-info Parabol – Fiber

  Företag Boxer
  KanalpaketBoxer Max
  Boxer Mix
  Boxer Flex16
  Boxer Flex8
  Mån-kostnad379 kr
  299 kr
  269 kr
  239 kr
  Innehåll 54 kanaler
  45 kanaler
  27 kanaler
  19 kanaler
  Box kostnad 0-3995 kr
  Start kostnad 0 kr
  Signal-info Marksänt – Fiber
  Se erbjudandet


  Företag Tele2 4G
  KanalpaketStandard
  Flexibel
  Premium
  Mån-kostnad199 kr
  299 kr
  499 kr
  Innehåll 26 kanaler
  68 kanaler
  77 kanaler
  Box kostnad 0 kr
  Start kostnad 0 kr
  Signal-info Marksänt – Fiber
  Se erbjudandet


  Företag Telia
  KanalpaketTelia Stor
  Telia Lagom
  Telia Mixa8
  Telia Start
  Telia Barn
  Mån-kostnad278 kr
  198 kr
  238 kr
  49 kr
  118 kr
  Innehåll 48 kanaler
  22 kanaler
  15 kanaler
  7 kanaler
  14 kanaler
  Box kostnad 0-1500 kr
  Start kostnad 299 kr
  Signal-info Bredband
  Se erbjudandetGå vidare

   
   

  TeliaComhemCmoreBoxerViaplayViasat TV

   
   
   

  Tänk på detta när du skall välja digital-TV

  ✓ Vilken typ av TV-tjänst vill du ha?

  Att välja rätt typ av TV-tjänst är en viktig faktor när du ska skaffa digital-TV. Det finns flera olika typer av TV-tjänster tillgängliga, inklusive kabel-TV, IPTV och satellit-TV, och varje typ har sina egna fördelar och nackdelar.
   
  Kabel-TV är en vanlig typ av digital-TV som levereras via en kabel från en leverantör. Denna typ av TV-tjänst har en stabil och hög kvalitet på signalen, vilket gör att du kan titta på TV utan störningar. Kabel-TV kan dock vara relativt dyr och du behöver ha en kabelanslutning installerad i ditt hem.
   
  IPTV (Internet Protocol Television) är en annan typ av digital-TV som levereras över internet via en IPTV-box eller annan utrustning. IPTV-tjänster kan erbjuda stort utbud av kanaler, inklusive utländska kanaler, och ger dig möjlighet att titta på TV var som helst där du har internetuppkoppling. IPTV kan dock ha en lägre bild- och ljudkvalitet jämfört med kabel-TV och kan vara känslig för nätverksstörningar.
   
  Satellit-TV är en annan typ av digital-TV som levereras via en satellit som är placerad i rymden. Denna typ av TV-tjänst kan erbjuda hög kvalitet på signalen och ett brett utbud av kanaler, men kräver också en satellitantenn som är korrekt installerad för att fungera ordentligt.
   
  Innan du väljer en typ av digital-TV-tjänst, bör du överväga dina behov och budget, samt ta hänsyn till tillgängligheten av olika tjänster i ditt område. Genom att göra lite research och jämföra olika alternativ kan du hitta den digital-TV-tjänst som passar dig bäst.

  ✓ Kostnad:

  Tänk på vad som ingår i priset för din digital-TV, såsom antal kanaler, utrustning, installation och abonnemang. Jämför priser mellan olika leverantörer och välj det som passar din budget bäst.
  Kostnaden för digital-TV kan variera beroende på faktorer som antal kanaler, utrustning, installation och abonnemang. När du väljer en digital-TV-tjänst är det viktigt att du överväger kostnaden och vad som ingår i priset.
   
  För att jämföra priserna mellan olika leverantörer är det viktigt att titta på de faktiska kostnaderna för tjänsten, inte bara de priser som visas i annonser. Se till att du förstår vad som ingår i priset, som till exempel vilka kanaler som är tillgängliga och om det finns extra avgifter för vissa funktioner.
   
  Vissa digital-TV-leverantörer erbjuder paket med olika kanaler, vilket kan göra det lättare att välja den bästa lösningen för dina behov och budget. Tänk på vilka kanaler du vill titta på och välj ett paket som passar dig.
   
  Utöver månadsavgiften kan det också finnas extra kostnader för utrustning och installation. Se till att du förstår vad som ingår i installationsavgiften och om det finns några andra avgifter eller dolda kostnader som du bör vara medveten om.
   
  Att välja den billigaste digital-TV-tjänsten kanske inte alltid är det bästa alternativet. Tänk på vad som är viktigt för dig, till exempel kvaliteten på bilden och ljudet, utbudet av kanaler och tillgängligheten av support, när du jämför kostnaderna mellan olika leverantörer.
   
  Kom ihåg att digital-TV-tjänster kan erbjuda rabatter eller erbjudanden som kan göra det billigare att teckna en tjänst. Titta på olika erbjudanden och kampanjer och se om du kan spara pengar genom att välja ett paket eller genom att teckna ett längre abonnemang.

  ✓ Tillgänglighet:

  När du överväger att skaffa digital-TV är det viktigt att tänka på tillgängligheten av olika TV-tjänster i ditt område. Olika leverantörer har olika täckning, så det kan hända att en viss leverantör inte är tillgänglig i ditt område.
   
  För att ta reda på om en viss digital-TV-tjänst är tillgänglig i ditt område, kan du söka på leverantörens webbplats eller kontakta dem direkt. Du kan också fråga grannar eller vänner som bor i samma område vilka digital-TV-tjänster de använder.
   
  Det är också viktigt att tänka på signalstyrkan i ditt område när du väljer en digital-TV-tjänst. Vissa områden kan ha svaga signaler, vilket kan påverka bild- och ljudkvaliteten på din digital-TV.
   
  För att säkerställa god signalstyrka, se till att du har rätt utrustning för att ta emot signalen. Det kan innebära att du behöver en specifik typ av antenn eller annan utrustning, beroende på vilken typ av digital-TV-tjänst du väljer.
   
  Innan du tecknar avtal med en digital-TV-leverantör, se till att du har undersökt tillgängligheten av olika tjänster i ditt område och att du har den nödvändiga utrustningen för att ta emot signalen. Detta hjälper dig att undvika problem med signalstyrka och kan garantera en bra tittarupplevelse.

  ✓ Kanalutbud:

  När du väljer en digital-TV-tjänst, är det viktigt att tänka på kanalutbudet och se till att det innehåller de kanaler som du vill titta på. Olika leverantörer erbjuder olika antal kanaler, så det kan vara värt att jämföra kanalutbudet mellan olika leverantörer innan du väljer.
   
  Tänk också på vilken typ av program som du vill titta på. Om du till exempel är intresserad av sport, se till att leverantören erbjuder kanaler med sportprogram. Om du gillar att titta på filmer, se till att det finns ett stort utbud av filmkanaler.
   
  Kolla också om leverantören erbjuder internationella kanaler om du är intresserad av att titta på TV-program från andra länder eller om du vill hålla dig uppdaterad med nyheter och evenemang från andra delar av världen.
   
  En annan viktig faktor att överväga är om leverantören erbjuder HD-kanaler eller andra högupplösta kanaler. Att ha tillgång till högupplösta kanaler kan göra en stor skillnad i tittarupplevelsen och ge en mer klar och skarp bild.
   
  Tänk också på om du vill ha tillgång till Video On Demand (VOD)-tjänster som Netflix, HBO, Viaplay eller andra streamingtjänster. Många digital-TV-leverantörer erbjuder idag en integrerad VOD-tjänst som kan vara ett bra alternativ för att titta på dina favoritfilmer eller TV-program när som helst.
   
  Sammanfattningsvis, när du väljer en digital-TV-tjänst, se till att du har tillgång till de kanaler och program som du är intresserad av. Tänk på om leverantören erbjuder HD-kanaler eller internationella kanaler, och om det finns tillgång till VOD-tjänster. Genom att välja en leverantör med rätt kanalutbud kan du säkerställa en bra tittarupplevelse.

  ✓ Bildkvalitet:

  Bild- och ljudkvaliteten är viktiga faktorer att överväga när du väljer en digital-TV-tjänst. Se till att du väljer en tjänst som erbjuder hög kvalitet på bild och ljud, eftersom det kan påverka din tittarupplevelse.
   
  Högupplöst (HD) TV har blivit standard för många TV-tjänster idag, vilket ger högre kvalitet på bild och ljud. Detta kan förbättra tittarupplevelsen avsevärt och ge en mer realistisk upplevelse av vad som händer på skärmen.
   
  För att få den bästa kvaliteten på bild och ljud behöver du också ha rätt utrustning för att ta emot signalen. Se till att du har en TV som stöder högupplöst TV och en tillräckligt stor skärm för att titta på dina favoritprogram.
   
  För att förbättra ljudkvaliteten kan du också överväga att köpa en soundbar eller hemmabio-system för att få bättre ljud. Se till att du väljer en digital-TV-leverantör som stöder externa högtalare och ljudsystem.
   
  För att undvika problem med bild- och ljudkvalitet, se till att du har en stabil internetuppkoppling och en bra mottagningskvalitet. Ibland kan signalen störas av väderförhållanden eller avståndet till TV-masten. Om du upplever problem med bild- eller ljudkvaliteten, kontakta din digital-TV-leverantör för support.

  ✓ Inspelningsmöjligheter:

  Inspelningsmöjligheter är en annan viktig faktor att överväga när du väljer en digital-TV-tjänst. Många digital-TV-leverantörer erbjuder idag inspelningsfunktioner som gör det möjligt att spela in TV-program och titta på dem senare.
   
  När du väljer en digital-TV-tjänst, se till att du väljer en leverantör som erbjuder inspelningsfunktioner om du vill ha möjlighet att spela in dina favoritprogram eller filmer. Det kan vara praktiskt att spela in program när du inte kan titta på dem live, eller om du vill se program flera gånger.
   
  Titta på vilka inspelningsalternativ som erbjuds av olika leverantörer, och se till att det passar dina behov. Vissa leverantörer erbjuder enkla inspelningsfunktioner som gör det möjligt att spela in ett program direkt från TV:n, medan andra leverantörer erbjuder mer avancerade inspelningsalternativ som till exempel en PVR (personal video recorder) eller en digitalbox som kan spela in flera program samtidigt.
   
  Se till att du har tillräckligt med utrymme på din digital-TV-tjänst för att spela in program, och att du kan spara inspelade program i en lämplig mängd tid. Vissa leverantörer kan erbjuda begränsningar för antal inspelningar eller tidsbegränsningar för hur länge program kan sparas.
   
  Det kan också vara bra att titta på recensioner och betyg från andra kunder för att få en uppfattning om hur bra inspelningsfunktionerna fungerar hos olika leverantörer. Genom att läsa recensioner och betyg kan du få en bättre uppfattning om vilken digital-TV-tjänst som passar dig bäst.
   

  ✓ Kundservice:

  Kundsupport och service är en viktig faktor att överväga när du väljer en digital-TV-tjänst. Se till att du väljer en leverantör som erbjuder god kundsupport och service, så att du kan få hjälp om du skulle ha problem med din TV-tjänst.
   
  Kundsupport kan erbjudas på flera olika sätt, inklusive via telefon, e-post, chatt eller direkt på leverantörens webbplats. Titta på vilka supportalternativ som erbjuds av olika leverantörer, och se till att det finns tillgängligt när du behöver det.
   
  En annan faktor att tänka på är hur snabbt leverantören kan svara på dina frågor eller lösa eventuella problem. Vissa leverantörer kan ha längre väntetider för support än andra, vilket kan vara frustrerande om du behöver snabb hjälp.
   
  Se också till att leverantören erbjuder bra teknisk support, inklusive hjälp med installation av utrustning och problem med signalstyrka eller andra tekniska frågor.
   
  Det kan också vara bra att titta på recensioner och betyg från andra kunder för att få en uppfattning om leverantörens kundsupport och service. Genom att läsa recensioner och betyg från andra kunder kan du få en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av leverantören och om det finns några vanliga problem eller klagomål.

  ✓ Flexibilitet:

  Flexibilitet är en annan faktor som kan vara viktig när du väljer en digital-TV-tjänst. Det kan vara bra att välja en tjänst som ger dig möjlighet att anpassa dina kanaler och program efter dina behov och önskemål.
   
  Se till att leverantören erbjuder flexibla abonnemangspaket som passar dina behov och budget. Vissa leverantörer erbjuder abonnemang som är mer flexibla än andra, och som gör det möjligt att välja kanaler och program efter dina önskemål.
   
  Det kan också vara bra att välja en digital-TV-tjänst som ger dig möjlighet att titta på dina program på olika enheter, till exempel på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. På så sätt kan du titta på dina favoritprogram när du är på språng eller när du inte är hemma.
   
  En annan faktor att överväga är om leverantören erbjuder möjligheten att pausa, spola tillbaka och fortsätta titta på program på en senare tidpunkt. Detta kan vara praktiskt om du vill pausa ett program och fortsätta titta på det senare, eller om du vill spola tillbaka för att titta på en viss scen igen.
   
  Se också till att leverantören erbjuder möjligheten att uppgradera eller nedgradera ditt abonnemang när som helst, så att du kan anpassa din TV-tjänst efter dina ändrade behov och önskemål.

  ✓ Utrustning:

  Utrustning är en annan viktig faktor att överväga när du väljer en digital-TV-tjänst. Se till att leverantören erbjuder lämplig utrustning som passar dina behov och krav för att ta emot och titta på TV.
   
  När du väljer en digital-TV-leverantör, titta på vilken typ av utrustning som erbjuds. Många leverantörer erbjuder olika typer av digitalboxar, TV-mottagare eller andra enheter som är nödvändiga för att ta emot och titta på digital-TV.
   
  Se till att utrustningen är kompatibel med din TV och att du har tillräckligt med uttag och anslutningar för att koppla in enheten. Tänk också på om du vill ha extra funktioner, som inspelningsmöjligheter eller möjligheten att titta på TV-program på olika enheter.
   
  Titta också på eventuella extraavgifter som kan tillkomma för utrustning eller installation. Se till att du har en tydlig uppfattning om eventuella kostnader och vad som ingår i ditt abonnemang.
   
  Det kan också vara värt att titta på recensioner och betyg från andra kunder för att få en uppfattning om hur bra utrustningen fungerar och hur tillförlitlig leverantören är när det gäller leverans och installation av utrustningen.

  ✓ Avtal:

  När du väljer en digital-TV-tjänst, se till att du tittar på avtalet och kontrollerar vad som ingår i abonnemanget, vilka villkor som gäller, hur länge avtalet gäller och eventuella begränsningar eller restriktioner som kan påverka din användning av TV-tjänsten.
   
  Läs avtalet noggrant och se till att du förstår vad som ingår i ditt abonnemang och vad som kan påverka din användning av TV-tjänsten. Se också till att du förstår eventuella extraavgifter som kan tillkomma, som installationsavgifter eller avgifter för utrustning.
   
  Tänk på om avtalet ger dig möjlighet att säga upp abonnemanget eller ändra abonnemangspaketet om dina behov eller omständigheter förändras. Se till att du förstår vad som händer om du vill säga upp abonnemanget, och vilka eventuella kostnader som kan tillkomma.
   
  Det kan också vara bra att titta på recensioner och betyg från andra kunder för att få en uppfattning om hur tillförlitlig leverantören är när det gäller avtal och fakturering.
   

  FAQ

  Vad är en digital-tv?

  Digital-TV (Digital Television) är en teknologi för att överföra och titta på TV-sändningar i digital form istället för i analog form. Istället för att sända en TV-signal genom en analog signal, sänds signalen genom digitala bitar som sedan återskapar bilden och ljudet på TV:n.

  Digital-TV kan ge en högre kvalitet på bild och ljud, fler kanaler och mer interaktiva funktioner jämfört med analog TV. Det gör det också möjligt att skicka och ta emot TV-sändningar på andra enheter än en vanlig TV, till exempel datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

  För att ta emot digital-TV krävs det en digital-TV-mottagare eller en TV med inbyggd digital-TV-mottagare, samt en TV-antenn eller annan form av mottagningsutrustning. För att titta på digital-TV krävs också en abonnemangstjänst eller en betal-TV-tjänst som tillhandahåller de digitala TV-sändningarna.

  Digital-TV-tjänster erbjuder ofta en mängd olika kanaler och program som kan väljas och betalas för individuellt, vilket ger tittare mer kontroll över sitt TV-tittande och kan hjälpa till att hålla kostnaderna nere. Det kan också finnas olika paket med olika kanaler som tittaren kan välja mellan.

  Vad behöver jag för att se digital-tv?

  En TV: För att titta på digital-TV behöver du en TV med en inbyggd digital-TV-mottagare eller en separat digital-TV-mottagare som är ansluten till din TV.

  En digital-TV-mottagare: En digital-TV-mottagare (ofta kallad en DVB-mottagare) är en elektronisk enhet som konverterar digitala signaler till en bild och ljud som kan visas på en TV. Det finns olika typer av digital-TV-mottagare, inklusive satellitmottagare, markbundna mottagare och kabelmottagare, beroende på vilken typ av digital-TV som sänds i ditt område.

  En TV-antenn eller annan mottagningsutrustning: För att ta emot digital-TV-signalen behöver du en TV-antenn eller annan mottagningsutrustning som är ansluten till din digital-TV-mottagare. Vilken typ av antenn eller mottagningsutrustning du behöver beror på vilken typ av digital-TV som sänds i ditt område.

  En abonnemangstjänst eller betal-TV-tjänst: För att titta på digital-TV behöver du en abonnemangstjänst eller en betal-TV-tjänst som tillhandahåller de digitala TV-sändningarna. Det kan finnas olika typer av abonnemang eller betal-TV-paket som tittaren kan välja mellan, beroende på vilka kanaler och program som önskas.

  Varför hittar inte min TV digitala kanaler?

  Kontrollera att din TV är inställd på att söka efter digitala kanaler: Många TV-apparater har en inställning för att söka efter digitala kanaler. Se till att din TV är inställd på att söka efter digitala kanaler och att sökningen har genomförts korrekt.

  Kontrollera din TV-antenn: För att ta emot digital-TV-sändningar behöver du en TV-antenn som är utformad för att ta emot digitala signaler. Kontrollera att din antenn är ansluten korrekt och att den är utformad för att ta emot digitala signaler. Om du använder en gammal antenn som är utformad för att ta emot analog TV, kanske du behöver byta till en antenn som är utformad för digital-TV.

  Kontrollera din mottagning: Om du bor i ett område med dålig mottagning, kan det vara svårt att ta emot digitala kanaler. Kontrollera om du har tillräckligt stark signal från sändaren genom att använda en signalstyrkemätare eller genom att kontakta din TV-leverantör eller antenntekniker för att få hjälp.

  Kontrollera din TV-mottagare: Om din TV-mottagare är gammal eller inte är kompatibel med de digitala signalerna som används i ditt område, kan du behöva uppgradera till en nyare eller mer avancerad mottagare.

  Kontrollera din abonnemangstjänst eller betal-TV-tjänst: Om du använder en abonnemangstjänst eller betal-TV-tjänst för att titta på digital-TV, se till att du har ett aktivt abonnemang och att du har rätt kanalpaket som innehåller de kanaler du vill titta på.

  Hur kopplar man in digital-tv?

  Att koppla in digital-TV kan variera beroende på vilken typ av TV-tjänst och TV-mottagare som används. Här är en generell guide som täcker de flesta typer av installationer:

  Kontrollera att din TV har en inbyggd digital-TV-mottagare eller att du har en separat digital-TV-mottagare.

  Kontrollera att din TV har en lämplig ingångsport för din digital-TV-mottagare. De vanligaste portarna är HDMI, koaxial, RCA eller SCART.

  Anslut din digital-TV-mottagare till TV:n med en lämplig kabel, beroende på vilken typ av port som används på din TV. Om din digital-TV-mottagare har en HDMI-utgång, använd en HDMI-kabel för att ansluta till TV:n. Om din digital-TV-mottagare har en koaxialutgång, använd en koaxialkabel.

  Anslut din TV-antenn eller annan mottagningsutrustning till din digital-TV-mottagare. Använd en koaxialkabel för att ansluta din antenn eller mottagningsutrustning till digital-TV-mottagarens anteningång.

  Anslut din digital-TV-mottagare till ett eluttag med hjälp av en strömkabel.

  Slå på din digital-TV-mottagare och din TV. Välj rätt ingång på din TV genom att använda TV:ns fjärrkontroll eller TV:ns meny.

  Sök efter tillgängliga digitala kanaler genom att använda din digital-TV-mottagares meny. Sökningen kan skilja sig åt beroende på vilken typ av digital-TV-mottagare som används.

  När din digital-TV-mottagare har sökt efter tillgängliga kanaler, välj en kanal att titta på och njut av din digital-TV-upplevelse!

  Hur vet man om man har digital eller analog tv?

  Det enklaste sättet att ta reda på om du har en digital eller analog TV är att titta på TV:n och se om det finns en inbyggd digital-TV-mottagare eller inte. Om din TV har en inbyggd digital-TV-mottagare är det troligt att den stöder digital-TV.

  En annan indikation är om du har en separat digital-TV-mottagare ansluten till din TV. Digital-TV-mottagare är utformade för att ta emot digitala signaler, så om du har en digital-TV-mottagare är det troligt att du tittar på digital-TV.

  Du kan också kontakta din TV-leverantör eller kabel-/satellitoperatör för att ta reda på om du har en digital eller analog TV-tjänst.

  Utbud av digital-TV

  Den kanske viktigaste aspekten när man skall välja

  vilket abonnemang är naturligtvis vilket utbud av Tv-kanaler som ingår. Det finns massa val att göra då det finns abonnemang som innehåller allt från 8 kanaler upp till över 80 st. Ett andra val man bör göra är vilken typ av signal man vill använda för att kunna ta del av kanalerna. De mest använda abonnemangen idag går via bredband, satellit (parabol) samt antenn (markbundet).

   

  Val av Digital-TV box

  När man väljer ett abonnemang kommer man också att

  få välja vilken typ av digital-TV box som man vill ha. Den vanligaste och mest valda är HD-boxen som ger bättre bild än en vanlig digitalbox. Det finns två typer av HD-boxar. En standard box där man inte kan lagra data samt en inspelningsbar box där man kan spela in sina favoritprogram med ett knapptryck. Förr använde man DVD-spelare för att spela in program men inspelningsbara digital-TV boxar har helt tagit över marknaden.
   

  Vilken operatör ska man välja?

  Det kan vara svårt att navigera sig runt i djungeln

  av utbud och operatörer som erbjuder digital-TV abonnemang. Ett ledord för att kunna välja rätt är vilken typ av intressen man har. Vissa av aktörerna är bättre på vissa intresseområden än andra. Är man väldigt sportintresserad så är Viasat och Canaldigital bättre lämpade än de andra aktörerna. Gillar man film har Viasat och Canaldigital ett antal renodlade filmkanaler. Är man bara intresserad av ett grundutbud kan man oftast komma undan med ett abonnemang i prisintervallet 80-150 kr medans de stora paketen hos digital-tv leverantörerna kan ligga på upp till 6-700 kr i månadsavgift.

   

  Vilken teknik skall användas

  Innan ni beställer ett digital-TV abonnemang bör

  man först kolla upp vilken typ av teknik man kan använda i sin bostad. Bor man i villa kan man oftast ta emot satellit signaler och därmed kan parabol vara ett bra alternativ. De flesta av satellit leverantörerna kommer ut och installerar på plats utan kostnad. Oftast kan man då använda TV via telejacket men oftast kan man inte använda fiber/fasta liner som teknik. Även marksänd teknik går oftast att nyttja i ett villaområde.
  Bor man i lägenhet kan man tvärtom ofta kunna dra nytta av det fasta bredbandet som brukar vara indraget via en fast lina. Comhem, Telia och bredbandsbolaget är stora inom den nischen då man levererar bredband till en stor del av Sveriges befolkning.
   

  Author Bank24.se

  Jonas Larsson © Bank24

  Källor: Tele2 och Boxer

  Ansvarig utgivare: Jonas har arbetat med jämförelse av konsumentkrediter sedan 2012. Han har ett stort intresse av privatekonomi och finansrelaterade ämnen och ser till att informationen är korrekt och uppdaterad.

  Senast updaterad: 2023-02-15