Samla lån hos Lendo

 

Lendo lån
 
Lendo är ett av företagen på den svenska kreditmarknaden som kanske är mest välkänt. Efter otaliga reklamkampanjer på TV och radio är det få som inte hört talas om det Schibsted ägda bolaget. Schibsted har idag cirka 7 000 anställda och driver verksamhet i över 25 länder.

Lendo som agerar som lånemäklare på kreditmarknaden sedan 2007 är ett dotterbolag till Schibsted.
 

Recension Lendo av Bank24

Räntor - 95%
Webbplats - 95%
Support/Öppettider - 95%
Tjänsteutbud - 95%

95%

Totalbetyg

User Rating: 1.85 ( 26 votes)Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-13 13 10
Öppet vardagar 08:00-20:00
Öppet lördagar 10:00-14:00
Öppet söndagar 10:00-14:00

Lendo AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 StockholmVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Många anslutna banker
 • Bra onlinelösning för att följa offerter
– minus
 • Kreditupplysning görs hos UC
 • Personuppgifter kan lämnas ut till Lendos AB:s samarbetspartners

Sociala medier och viktiga länkar

 

Lendos rykte

Lendo har ett starkt rykte bland sina kunder och är känt för sin höga kundtillfredsställelse. De har också fått positiv feedback för sin enkla och smidiga ansökningsprocess och snabba utbetalningar. Men som med alla låneföretag är det viktigt att du undersöker deras erbjudanden noggrant och jämför dem med andra låneföretag innan du ansöker om ett lån hos dem.
 

Verksamhet och fakta

Lendo skiljer sig lite från de övriga banker som erbjuder privatlån då man egentligen är en marknadsplats där lånegivare och lånetagare möts. En stor fördel till är att endast en UC förfrågan kommer att registreras oavsett hur många företag som offererat er ett lån. Hos Lendo kan man ansöka om lån mellan 10 000 kr – 600 000 kr. De har 35 st banker anslutna till tjänsten som till exempel: Swedbank, Santander bank och Ikano Bank.

Hur fungerar det?

Man ansöker om ett lån direkt på Lendos hemsida via ett enkelt formulär som man fyller i. När man fyllt i ansökan och skickat iväg den kommer Lendo att skapa ett konto där man sedan kan logga in med det lösenordet som skickas till er e-postadress. Väl inloggad kommer man sedan att få låneofferter från de anslutna bolagen och hittar man ett erbjudande som man vill ha accepterar man lån offerten. De anslutna bankerna har lite olika tillvägagångssätt vad det gäller utbetalning av lånet.
Dessa tre sätt är vanligast.

 • Ett skuldebrev skickas till dig per post som du sedan returnerar med vändande post
 • Du går direkt till den lokala bankens kontor och skriver under skuldebrevet
 • Du skriver under skuldebrevet online via ert BankID.

Lendo använder en sund kreditkontroll vilket innebär att om de bedömer att er privatekonomi ej klarar av den kostnaden som kommer med ett lån kommer de att neka ansökan. Lendo skriver själva en tumregel som kan vara bra att tänka på. Ansök inte om ett lån som överstiger 90% av er årsinkomst.

Observera att varje enskild bank som är ansluten behandlar er ansökan individuellt. Det innebär att man ej kan säga vilken ränta ni kommer att få. Räntenivån bestäms utifrån den kreditupplysning som görs av deras interna kreditavdelning om er återbetalningsförmåga och eventuella kreditrisk.
 

Lendo företagslån

Från och med 2018 erbjuder även Lendo förmedling av företagslån. Genom ett samarbete med 16 st banker kan företagare låta bankerna tävla om ditt lån. Lendo företagslån erbjuder lånebelopp mellan 50 000 – 2 000 000 kr med valfri återbetalningstid.
 

Omförhandla lån

Har man många dyra småkrediter som ligger rekommenderar vi att man samlar ihop dessa till ett större lån istället. Den stora fördelen är att man generellt alltid kan förhandla sig till en bättre ränta än vad man har av de mindre krediterna. Hos Lendo kan man samla sin smålån. Detta gör man i ansökan. Gör så här. Kryssa i rutan “Sänka mina lån”, då visas ett reglage där du kan ange hur stor del av ditt tilltänkta lån som består av existerande lån och som du vill omförhandla kostnaden på.
 
På bank24 är Lendo en populär kreditgivare. Andelen av de som söker lån som också får sin ansökan beviljad ligger procentuellt högt. Är man ute efter att samla krediter rekommenderar vi att prova lyckan hos Lendo.

 

Lån med betalningsanmärkning?

Hos Lendo kan man ansöka om lån även om man har ett trassligt förflutet med betalningsanmärkningar. De tillåter att man ansöker upp till 150 000 kr förutsatt att följande krav uppfylls:
– Ni är 18 år fyllda.
– Är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.
– Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
– Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Observera att dessa krav är satta av de anslutna bankerna och det således de som bedömer vilka som beviljas ett lån.
 

Vanliga frågor om Lendo

 

Kan jag ansöka om ett lån hos Lendo om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, Lendo samarbetar med långivare som kan acceptera betalningsanmärkningar.
 

Hur snabbt får jag svar på min låneansökan hos Lendo?

Lendo lovar att du får ett svar på din låneansökan inom 15 minuter.
 

Är Lendos lånevillkor fördelaktiga?

Lendo har några av de mest fördelaktiga lånevillkoren bland låneföretag i Sverige, inklusive konkurrenskraftiga räntor, ingen uppläggningsavgift och ingen dold avgift.
 

Slutsats om Lendo

Lendo är ett av Sveriges ledande låneföretag med ett starkt rykte och hög kundtillfredsställelse. De erbjuder ett brett utbud av lån, inklusive privatlån, bil- och bostadslån samt företagslån, med långa löptider och konkurrenskraftiga räntor.