Lån hos Swedbank – information

 

Swedbank
 
Swedbank är en av de fyra stora affärsbankerna i Sverige och som sådan erbjuder banken givetvis ett komplett utbud av tjänster inom sparande, utlåning, finansiering, pension, försäkringar och vanliga banktjänster såsom bankkort och internetbank.

Vad gäller utlåning verkar Swedbank inom både bolån, billån, samlingslån, kontokredit och privatlån (PrivatlånDirekt). Man erbjuder även medlemslån till fackligt anslutna. Grundidén är att låneerbjudanden riktas till befintliga kunder i banken, men det finns inga hinder att ansöka om ett lån hos Swedbank även om man exempelvis har sitt lönekonto på någon annan bank.

Recension Swedbank av Bank24

Räntor - 65%
Webbplats - 38%
Support/Öppettider - 90%
Tjänsteutbud - 90%

71%

Totaltbetyg

User Rating: 1.91 ( 15 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-22 11 22
Öppet vardagar Dygnet runt
Öppet lördagar Dygnet runt
Öppet söndagar Dygnet runt

Swedbank
Landsvägen 40
172 63 SundbybergVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Fast årsinkomst.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Bra räntenivåer
 • Stort produktutbud
– minus
 • Mycket avgifter på produktutbudet
 • Hög uppläggningsavgift

Sociala medier och viktiga länkar

 

Bolåneräntor Swedbank

[borantor]
 

PrivatlånDirekt

Swedbanks privatlån PrivatlånDirekt är ett traditionellt privatlån utan krav på att du som låntagare ska ställa någon säkerhet. Säkerhet i form av borgensman och/eller medsökande kan du emellertid ställa och gör du det ökar dina möjligheter att få din låneansökan beviljad.

Hos Swedbank lånar du mellan 30 000–350 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-12 år. Att maximal lånesumma är så pass hög innebär att Swedbank är ett bra alternativ om du önskar samla dyrare lån och krediter i ett sammanhållet privatlån. Swedbank erbjuder även rådgivning på ämnet för dig som vill samla lån och därmed få ner månadskostnaderna.
 

 

Hur fungerar Swedbank privatlån?

Swedbanks privatlån PrivatlånDirekt riktas i första hand till befintliga kunder i banken, men erbjudandet är öppet för alla. Swedbank-kunder har emellertid några fördelar, till exempel att man slipper aviseringsavgifter.
 
För att ansöka om ett privatlån hos Swedbank ska du börja med att antingen gå till Swedbanks webbplats, ringa eller besöka ditt lokala bankkontor. Det första alternativet är klart smidigast. På webbplatsen klickar du dig fram till sidan för PrivatlånDirekt och anger lånebelopp, återbetalningstid och nuvarande månadsinkomst samt namn, telefonnummer, e-post och personnummer. I detta skede finns inget bindande avtal utan du skickar egentligen bara in en intresseanmälan.
 
Nästa steg är att en handläggare från Swedbank ringer upp dig och följer upp intresseanmälan. Är du fortfarande intresserad gör handläggaren en kreditkontroll (med en kreditupplysning från UC som hjälp) och tar sedan, i det fall du kan komma ifråga som låntagare, fram ett låneförslag som skickas per post.

Låneavtalet sluts sedan när du undertecknar låneavtalet och skickar det i retur till Swedbank. Sedan kan du räkna med att du har dina pengar på kontot inom 2-3 bankdagar.
 
Ansökan om privatlån hos Swedbank är självklart helt gratis. Vid beviljat lån tillkommer emellertid avgifter. Först och främst debiteras du en uppläggningsavgift på 650 kr (0 kr för nyckelkunder) i samband med den första amorteringen. För det andra tas en aviseringsavgift på 45 kr ut per betalning (förutsatt att du inte har konto i Swedbank och därmed kan aktivera autogiro för månadsbetalningarna).
 

Villkor för privatlån hos Swedbank

Swedbanks grundläggande villkor för privatlån är lite strängare än genomsnittet. I gengäld finns därmed också, i det fall du uppfyller kraven, större chanser att få en mer förmånlig ränta.
Följande villkor måste vara uppfyllda för att du ska ha möjlighet att ta ett privatlån hos Swedbank:

 • Du ska vara 18 år fyllda
 • Du ska ha en regelbunden inkomst från tjänst, pension eller egen firma på minst 240 000 kr per år
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 
Ovan lägsta gräns för inkomst gäller om du ansöker helt och hållet i eget namn. Har du en medsökande finns möjligheten att låna även om du inte kommer upp till 240 000 kr i årsinkomst.
 

Övrigt

Som nyckelkund hos Swedbank har du möjligheten att få bättre lånevillkor och då främst lägre ränta. Du slipper också både uppläggningsavgift och aviavgift. En nyckelkund hos Swedbank har alla sina vanligare banktjänster (internetbank, lönekonto, betalkort, med mera) hos Swedbank.
 

Insända recensioner Swedbank