Santander bank Sverige

 
Santander är en av de största bankerna globalt med verksamhet inom alla branscher inom lån, finansiering, sparande och investeringar. Den verksamhet som riktas mot privatpersoner samlas under varumärket Santander Consumer Bank. Santander är ursprungligen en spansk bank, men har varit verksam i Sverige sedan länge och genom övertagandet av GE Money Banks kundstock har man kunnat flytta fram positionerna rejält den senaste tiden.
 

Recension Santander av Bank24

Räntor - 75%
Webbplats - 65%
Support/Öppettider - 55%
Tjänsteutbud - 70%

66%

Totalbetyg

User Rating: 1.95 ( 71 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-559 514 00
Öppet vardagar 09:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Santander Consumer Bank AS
FE 302
171 75 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Inkomst på minst 110 000 kr/år.
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Hög sparränta utan avgifter
  • Finansiellt stark bank
– minus
  • Dåliga öppettider för bank av den storleken
  • Svårt att hitta prislista

De banktjänster Santander erbjuder är sparande, bankkort och kreditkort samt privatlån/blancolån. Santander är också en större aktör inom fordonsfinansiering. Santander Consumer Bank är ett registrerat kreditinstitut och verksamheten bedrivs enligt Finansinspektionens regelverk.
 

Santander privatlån

Santander erbjuder privatlån på mellan 20 000–350 000 kr med en återbetalningstid på mellan 2-10 år. Privatlånet går under benämningen Mitt lån och är ett sedvanligt blancolån utan säkerhet. Du har ingen skyldighet att ange till vad du har för avsikt att använda lånet. När du har fått pengarna på kontot kan du använda behållningen för konsumtion, köp av bil, låna till renovering hemma, och så vidare.
 

 

Hur fungerar det?

Om du vill ansöka om ett privatlån hos Santander kan du göra det antingen via det traditionella sättet med underskrift av skuldebrev eller helt och hållet online. Vi kan rekommendera att du ansöker på nätet med BankID, detta eftersom du då slipper den ordinarie uppläggningsavgiften på 495 kr.
 
Dessutom är det enklare att ordna med autogiro. Betalar du på annat sätt än via autogiro tillkommer en aviavgift på 30 kr. Det är också avgjort smidigare att genomföra ansökningsprocessen på nätet.
 
Väljer du att teckna ditt privatlån på nätet ska du följa nedan steg.
 
1. Ange lånebelopp (20 000–350 000 kr) och låneperiod (2-10 år). Laborera gärna med parametrarna för att se hur ditt lån kommer att slå på månadskostnaden, men var noga med att observera att uträkningarna görs utifrån en exempelränta.
2. Fyll i dina personuppgifter (bland annat personnummer).
3. Ange inkomstuppgifter.
4. Ange (eventuellt) om du vill ansöka med medsökande.
5. Kontrollera din ansökan och godkänn de allmänna lånevillkoren.
 
Därefter gör Santander en kreditprövning utifrån uppgifter som inhämtas via en kreditupplysning från Upplysningscentralen AB (UC). Du kommer sedan inom ett par minuter att få ett preliminärt besked direkt på skärmen samt till din e-postadress. Beskedet inkluderar bland annat information om vilken ränta du erbjuds.
 
Om du godtar erbjudandet ska du sedan signera ditt låneavtal. Det gör du snabbt och smidigt med e-legitimation/BankID direkt på sajten. Ett avtal om autogiro kommer då automatiskt att kopplas till ditt bankkonto för de månadsvisa betalningarna. Efter att du har undertecknat låneavtalet digitalt kommer du att få dina pengar utbetalda inom tre bankdagar.
 

Villkor för privatlån hos Santander

Grundvillkoren för att ansöka om Mitt lån är följande:
Du ska vara minst 18 år fyllda och vara folkbokförd i Sverige
Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension på minst 110 000 kr per år
Betalningsanmärkningar kan inte godtas.
 
Ovan är minimikrav och det är den sedvanliga kreditprövningen som avgör om du kan beviljas ditt begärda lån eller inte. Kreditprövningen ligger också till grund för den individuella räntesättningen. Ju bättre ekonomi du har, desto större chans har du att få lån och desto lägre ränta erbjuds du.
 

Övrigt

När du tecknar ett privatlån hos Santander har du möjlighet att teckna till betalningsskydd. Det är en form av försäkring som betalar ditt månadsbelopp i det fall du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjukskriven.
 
Om du behöver låna pengar för att finansiera ett bilköp är Santanders fordonslån ett alternativ till privatlånet. Santander har samarbete med närmare 1000 bilhandlare runt om i landet och erbjuder flera kostnadsfria eller rabatterade kringtjänster (bland annat låneskydd och bilförsäkring).