Ikano Bank lån

 
Ikano Bank lån
 
Ikano Bank är en relativt ny nischbank med ett ganska brett utbud av banktjänster, sparprodukter och finansieringslösningar för privatpersoner. I utbudet av produkter för lån och finansiering finns såväl bolån, privatlån och billån som kortkrediter.
 
Ikano Bank är en del av IKEA-koncernen och det borgar automatiskt för trygghet. Banken är registrerad hos Finansinspektionen och står därmed under myndighetens tillsyn. Intressant att känna till kan vara att Ikano Bank i flera år i rad har uppmärksammats som den bank som har de mest nöjda privatlånekunderna i Svenskt Kvalitetsindex kundundersökning.
 
Se till att jämför privatlån innan du bestämmer dig. Det finns mycket pengar att spara, i jämförelsen nedan väljer du belopp och återbetalningstid så filtrerar vi de bästa lånen åt dig

  

Ikano Bank privatlån

Ikano Bank erbjuder ett privatlån, det vill säga ett lån utan säkerhet, genom vilket du kan låna mellan 10 000 – 350 000 kr. Återbetalningstiden är mellan 3-12 år (3-6 år för belopp som understiger 50 000 kr). Det stora spannet mellan lägsta respektive högsta möjliga lånebelopp samt den flexibla återbetalningstiden gör att Ikano Bank privatlån är ett mycket flexibelt lån som de flesta kan anpassa enligt sina behov och önskemål.
 
Med en förhållandevis låg ränta (den slutliga räntan avgörs dock givetvis av dina ekonomiska förutsättningar) och en flexibilitet i själva lånet med bland annat ett högt maxtak, kan Ikano Banks privatlån med fördel användas för samlingslån i vilket du bakar ihop många mindre krediter.
 

 

Hur fungerar Ikano Bank lån?

När du vill ansöka om ett privatlån hos Ikano Bank börjar du med att navigera dig fram till rätt sida på Ikano Banks webbplats för privatkunder. Du kan här direkt laborera med lånebelopp och återbetalningstid för att se hur ditt lån kan komma att se ut. Notera bara att det är en genomsnittlig exempelränta som används i uträkningen.
 
Gå sedan vidare och ange personuppgifter, anställningsuppgifter med mera. Du kan i detta skede också ange om du vill ansöka om låneskydd. Därefter godkänner du villkoren och skickar in din låneansökan.
 
Ikano Bank gör därefter en kreditkontroll. Denna utgår dels från de uppgifter du själv har lämnat, dels uppgifter från en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen AB). I det fall din ansökan godkänns får du besked via e-post och sms och kan sedan invänta utbetalning inom 2-4 bankdagar.
 
Ikano Bank tar inte ut några avgifter för privatlånet. Det innebär att du varken betalar uppläggningsavgift, aviavgifter eller årsavgifter.
 

Villkor hos Ikano Bank

De villkor Ikano Bank har satt upp som grundläggande för att du ska kunna ansöka om ett lån är följande:

  • Du ska vara över 18 år (20 år är gränsen om du vill ansöka om billån)
  • Du ska ha en fast inkomst på 125 000 kr eller mer (egenföretagare måste ha drivit verksamheten i minst 12 månader)
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

I det fall du ansöker om ett lån på ett belopp som överstiger 150 000 kr måste du i tillägg ansöka med en medsökande.
 
Övrigt
Ikano Bank erbjuder låneskydd för sitt privatlån. Låneskydd är ett alternativ för dig som vill ha en extra trygghet för ditt lån. Genom att erlägga en mindre premie månadsvis (räknas på det återstående lånebeloppet) erläggs månadsbetalningar i upp till 12 månader (upp till 15 000 kr) i det fall du blir allvarligt sjuk, blir sjukskriven eller blir ofrivilligt arbetslös. Premien för låneskyddet är 8 procent.
 
Om vill ansöka om ett privatlån eller samla lånen hos Ikano Bank för att köpa bil kan du i stället välja ett billån. Med detta kan du låna mellan 40 000 – 350 000 kr med bilen som säkerhet. Billånet ger normalt lägre ränta än privatlånet.

Insända recensioner Ikano Bank