Ferratum kontokredit lån – information

 

Ferratum snabblån
 

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se
 
Ferratum har funnits i Sverige sedan 2006 och sedan juli 2015 har man bankrörelsetillstånd. Ferratum Bank erbjuder snabblån och privatlån på upp till 200 000 kr samt en flexibel kredit i form av en kontokredit. Möjligheten finns att låna trots att man är belastad med betalningsanmärkningar.

Ferratum är en finsk bankkoncern med fokus på snabblån och flexibla krediter. Verksamheten startade i Finland 2005 och numera bedriver man utlåning i tjugotalet länder runt om i Europa. Enligt egna beräkningar har Ferratum genom åren välkomnat omkring en miljon kunder.

Recension Ferratum av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 80%
Support/Öppettider - 80%
Tjänsteutbud - 85%

81%

Totalbetyg

User Rating: 2.12 ( 34 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 020-12 30 30
Öppet vardagar: 09:00-17:00
Öppet lördagar: 10.00-17.00
Öppet söndagar: 10.00-17.00
Mail: kundtjanst@ferratumbank.se

 
Ferratum Bank Limited
Tagliaferro Business Centre
Level 6, 14 High Street
1551 Sliema, MALTAVillkor

  • Max 6 betalningsanmärkningar
  • Ha ett Svenskt bankkonto
  • Registrerat mobiltelefonnummer
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Godkänner lån vid ekonomiska svårigheter
  • Ingen UC
– minus

 

Ferratum privatlån och snabblån

 
Ferratum erbjuder två typer av lån, nämligen ett snabblån på upp till 45 000 kr och en kreditkonto på upp till samma belopp. Lägsta möjliga lånebelopp respektive kredit är 1000 kr. Återbetalningstiden för snabblånet är 30-360 dagar.
 
Ferratum vänder sig också till konsumenter som har behov av att få loss lite större summor kontanta medel snabbt De har under 2020 lanserat ett privatlån där du kan låna från 46 000 kr – 200 000 kr. Inga kostnader utöver ränta som ligger mellan drygt 7% up till 25% beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Samtidigt är villkoren och kostnaderna mer förmånliga än vad som gäller för ett genomsnittligt snabblån. På så sätt kan man säga att Ferratums lån är att klassificera som ett mellanting mellan ett snabblån och ett privatlån.
 

Hur fungerar Ferratums lån?

Hos Ferratum kan du som förstagångskund låna mellan 500–45 000 kr med deras snabblån och upp till 200 000 kr med privatlånet de erbjuder.
 

 
Om du inte behöver en större summa kontant direkt, utan i stället vill kunna ta del av en kredit som enbart kostar dig pengar när den används, är i stället produkten Ferratum Flex Kredit det naturliga valet. Du kan ansöka om en kredit på upp till 45 000 kr.
 
När du har gjort ditt val mellan de två produkterna kan du skicka in din ansökan direkt på webbplatsen. Du signerar för övrigt också din ansökan på nätet, detta via din internetbank eller med hjälp av BankID. Om du inte har dessa verktyg kan du tyvärr inte bli kund hos Ferratum.
 
Om du är förstagångskund kommer Ferratum, efter att du har skickat in din ansökan, att göra en kreditkontroll. Denna görs utifrån en kreditupplysning som inhämtas från Creditsafe, som alltså inte är ansluten till UC. Om du blir godkänd i kreditprövningen och du har skickat in din ansökan under kontorets öppettider kommer du att erhålla ett sms inom 10 minuter. Som mest får du vänta till nästa arbetsdag på besked. Utbetalning sker skyndsamt under öppettiderna och har du ett privatkonto i Nordea sker utbetalningen omedelbart.
 
För Ferratum lån betalar du en fast avgift vars storlek avgörs av hur mycket du lånar. För Ferratum Flex Kredit börjar du betala ränta först när du tar krediten i anspråk. Räntan är rörlig men densamma för alla kredittagare. Några aviavgifter tillkommer inte.
 

Villkor för lån hos Ferratum

För att kunna ansöka om ett lån hos Ferratum måste du först och främst uppfylla följande fyra grundläggande villkor.

  • Du ska vara minst 20 år fyllda
  • Du ska ha en deklarerad inkomst
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden

 
Som framgår av ovan behöver en betalningsanmärkning inte vara ett hinder. Emellertid gäller att du inte får ha fler än sex anmärkningar. Dessutom får inte någon av dina betalningsanmärkningar vara nyare än sex månader.
 
Övrigt
Om det visar sig att du inte kan betala tillbaka ditt lån inom fakturatiden kan du ansöka om anstånd i antingen 14 eller 30 dagar, detta mot en avgift. Begär du anstånd i 14 dagar betalar du 100 kr och för anstånd i 30 dagar är avgiften 200 kr.