Nortmill bank kreditlån

 

Northmill
 
Nortmill bank som lanserades under hösten 2015 är ett varumärke som tillhör kreditföretaget Northmill AB. Deras affärsidé är tillhandahålla marknadens billigaste lån för dig som behöver låna pengar. Nortmill bank har en prisgaranti som garanterar dig marknadens billigaste priser på lån upp till 50 000 kr enligt egen utsago.
 
Företaget har tilldelats det högsta kreditbetyget, en AAA-rating från kreditupplysningsföretaget Soliditet. Northmill driver även varumärket: Easycredit.se

Recension Credway av Bank24

Räntor - 90%
Webbplats - 60%
Support/Öppettider - 65%
Tjänsteutbud - 61%

69%

Totalbetyg

User Rating: 2.84 ( 22 votes)


Kundtjänst:
Telefon: 08-363 773
E-mail: kundtjanst@credway.se
Måndag – Fredag: 08.00 – 20.00
Lördag – Söndag: 10.00 – 18.00

 
Northmill AB
Färögatan 33
164 51 KistaVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Årsinkomst på 120 000 kronor.
  • Betalningsanmärkningar är OK men ej aktivt skuldsaldo.
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Riktigt låg ränta
  • Inga kostnader förutom ränta.
– minus
  • Tidigare klagomål från finansinspektionen
  • Höga förseningsavgifter

 

Nortmill privat och kreditlån

Hos Nortmill kan du låna mellan 1000 kronor upp till 20 000 kronor med en flexibel återbetalningstid. Hos Nortmill kan du ansöka om smslån utan UC då kreditupplysningen tas av Det går till så att du ansöker om det belopp ni önskar få i innestående kredit. Om kreditbeloppet godkänns kommer ni sedan att kunna låna det beloppet som ni önskar.
 
Om ni som exempel har en kreditgräns på 10 000 kr och väljer att ta ut 5000 kr direkt och resterande 5000 kr veckan efter så är det tillåtet och ni betalar endast en löpande ränta på 2,42% per månad för utnyttjat kreditbelopp.
 
Det tillkommer inga övriga avgifter då det Nortmill ej tar ut någon startavgift samt uppläggningsavgift. Du får lånebesked direkt på skärmen efter att du slutfört din ansökan. Det snabbaste sättet att ansöka är via deras webbsajt.
 
När får jag pengarna?
För dig som har Swedbank, Nordea eller Handelsbanken som bank så kommer pengarna att överföras inom en timme under deras ordinarie öppettider som ni ser längre upp i recensionen. För övriga banker gäller följande:
 
Uttag innan kl. 13.30: Pengarna på kontot samma dag (senast kl. 17.30).
Uttag efter kl. 13.30: Pengarna på kontot nästkommande bankdag (senast kl. 09.30).
 
Nortmill lånar endast ut till privatpersoner. Vidare kan man som befintlig kund när som helst stänga sitt kreditkonto om man ej längre har behov av det. Man mailar eller ringer då deras kundtjänst så stänger de ner kontot.
 

 

Mer om kreditgivaren

Moderbolaget som äger varumärket Nortmill heter Northmill AB med organisationsnummer: 556709-4866. Vidare har de ytterligare en affärsgren som vänder sig till företag genom bolaget Northmill B2B. De erbjuder företagare företagstjänster inom factoring, inkasso och kreditupplysning.
 
För ett par år sedan fick moderbolaget Northmill AB en varning av finansinspektionen på grund av bristande kreditprövning. Finansinspektionen bedömde det som att bolaget under rådande tid ej genomfört en tillräcklig kreditprövning som stod i paritet enligt gällande föreskrifter i konsumentkreditlagen. Sedan dess har det ej inkommit klagomål på bolaget från finansinspektionen.
 
Under sommaren 2015 startade SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen) en granskning av bolaget sedan ett par låneansökningar som felaktigt godkänts kommit upp i media. Northmill AB kunde dock ge en rimlig förklaring till det inträffade och bolaget kvarstår som medlemmar i SKEF.

Identifiering och villkor

Du kan identifiera dig digitalt hos Nortmill . Bank-ID,, mobilt bank-ID, Nordea personkonto eller en manuell identifiering är de alternativ som erbjuds. Vidare använder bolaget sig av Creditsafe som kreditupplysingsföretag. Credway samarbetar således inte med kreditupplysningsföretaget UC vilket innebär att din kreditkontroll kommer att förbli anonym.
 

Betalning

Om du ej kan betala din faktura till Nortmill gäller följande. Om fakturan inte är betald på utsatt förfallodag skickas det en påminnelse- och förseningsavgift på totalt 180 kr. Om ni ej betalar påminnelsen kommer fakturan att skickas till inkasso.
 
Då tillkommer ytterligare 180 kr på den ursprungliga fakturan. Om inkassokravet inte betalas sägs hela lånet upp och skickas till Kronofogdemyndigheten för indrivning.