Collector lån och information

collector_bank_250
 
Collectors privatlån kallas för Collectorlånet och är ett traditionellt privatlån utan säkerhet. Lånet ger dig god flexibilitet i och med att du kan låna allt mellan 20 000-250 000 kr med en återbetalningstid på mellan 2-15 år. Med en förhållandevis konkurrenskraftig ränta kan Collectorlånet användas bland annat till att lösa ett större antal mindre krediter. Naturligtvis kan lånet även användas till exempelvis köp av begagnad bil, en renovering hemma eller en semesterresa.
 
Se till att jämför privatlån innan du bestämmer dig. Det finns mycket pengar att spara, i jämförelsen nedan väljer du belopp och återbetalningstid så filtrerar vi de bästa lånen åt dig
  

 

Hur fungerar Collector privatlån?

Collector privatlån ansöker du om enkelt direkt på nätet på Collectors webbplats. Hela ansökningsprocessen kan faktiskt göras online, förutsatt att du har BankID/e-legitimation.
 
Första steget är naturligtvis att precisera ditt önskade lån med belopp och återbetalningstid. En smart funktion är att du kan laborera med belopp och låneperioder för att se hur din månadskostnad kommer att bli. Notera bara att månadskostnaden är indikativ och att uträkningen baseras på en exempelränta.
 

 
Nästa steg är att fylla i personuppgifter, information om arbete, boende och civilstånd samt ange vilken månadskostnad du har för eventuella befintliga lån och krediter. I det sista steget ska du först läsa och godkänna villkoren och därefter skicka in din ansökan.
 
Collector gör en preliminär kreditkontroll automatiskt efter det att din ansökan är inskickad. Denna kreditkontroll görs med hjälp av en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen AB). Om du blir beviljad ditt lån alternativt får avslag kommer du att få besked direkt på skärmen.
 
Om lånet blir beviljat signerar du enkelt direkt på Collectors webbplats med hjälp av BankID. Du kan självklart också välja att underteckna ett fysiskt skuldebrev som du kan få hemskickat med post.
 
Collectorlånet löper med rörlig ränta som sätts individuellt. Till lånet tillkommer uppläggningsavgift (f.n. 495 kr) och aviavgifter på 35 kr per månadsbetalning. Uppläggningsavgiften debiteras den första månadsbetalningen. Att ansöka om Collectorlånet är givetvis kostnadsfritt.
 

Villkor för privatlån hos Collector

För att Collector ska kunna behandla din ansökan om privatlån gäller följande:

  • Du ska vara minst 20 år fyllda
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha en fast inkomst från tjänst eller pension på minst 120 000 kr per år
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Lånet ska vara återbetalat i sin helhet före det att du fyller 79 år.

Ovan är grundkraven. Det krävs emellertid att du blir godkänd i den sedvanliga kreditkontrollen för att du ska kunna bli beviljad ditt privatlån. I kreditkontrollen gäller som vanligt att ju bättre ekonomi du har, desto större är chanserna att bli beviljad lånet.
 
Övrigt
Collector är sedan ett par år tillbaka en bank och kan därför erbjuda ett större utbud av banktjänster, inlåning och kreditgivning till privatpersoner. Förutom privatlånet erbjuder Collector ett MasterCard med kredit. Namnet är Collector easyliving kreditkort och med detta kort kan du få 56 dagars räntefri kredit på upp till 100 000 kr.
 
Om du blir beviljad Collectorlånet kan du teckna till låneskydd. Det är en försäkring som träder in i det fall du inte kan erlägga dina månadsbetalningar på grund av arbetslöshet eller sjukdom. I samband med att lånet betalas ut får du automatiskt låneskydd i tre månader. Om du inte vill fortsätta vara försäkrad ska du anmäla detta i god tid innan gratisperioden går ut.