Sambla recension – omdöme

 

Sambla

Recension Sambla av Bank24

Räntor - 90%
Webbplats - 80%
Support/Öppettider - 85%
Tjänsteutbud - 76%

83%

Totalbetyg

+ Massor med banker anslutna + Endast en kreditupplysning

User Rating: 2.53 ( 19 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0770-22 01 80
Öppet vardagar 09:00-20:30
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Sambla lån

Sambla
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
kundtjanst@sambla.seVillkor

  • Ej skuldsaldo.
  • Svensk medborgare.
  • Årsinkomst på 120 000 kr.
  • Minst 18 år.
  • Betalningsanmärkningar kan vara OK.

 

Sambla är en lånemäklartjänst som etablerades 2014 i Stockholm. De har sedan starten hjälpt över 200 000 människor till bättre lånevillkor. Sambla fungerar som en samlingsplats för privatlån. 2018 har de 28 st anslutna banker till sin tjänst. Ansökan är kostnadsfri och efter att man skickat in informationen Sambla behöver kommer 28 st banker att offerera sin bästa ränta till dig. Du väljer själv vilket lån du vill ha. Sambla har jobbat hårt med att få processen så enkel som möjligt och du identifierar dig via bank-ID.
 

Låna pengar med Sambla

Du kan låna mellan 10 000 kr upp till 600 000 kr av Sambla. Du väljer själv vilken återbetalningstid du önskar mellan 1-15 år. Ansökan läggs enklast in via deras webbsajt och de kräver att du fyller i del information kring dig själv och du signerar din ansökan med Bank-ID.
 
Krav som ställs på dig som ska låna pengar:

  • Du har fyllt 18 år.
  • Du har en inkomst på minst 10 000 kr i månaden.
  • Du är svensk medborgare.
  • Du har inget skuldsaldo hos kronofogden.
  • Betalningsanmärkningar kan vara OK dock.

 

 

Olika typer av lån

Sambla har flera olika lån att välja mellan. Har du mycket mindre krediter och vill baka ihop dina lån till ett större med bättre ränta och villkor skall du välja deras “Samla lån“. Skall du köpa en ny bil och söker finansiering för det skall du välja deras billån.
Slutligen om du söker efter ett nytt privatlån upp till 600 000 kr väljer du “Privatlån”.
 
Den effektiva räntan varierar mellan 3,01–22,59 % och sätts individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar. Varje bank kommer att erbjuda olika räntor och du själv väljer det alternativet som passar dig bäst.
 

Samblas styrkor och svagheter

Det finns många fördelar med att använda Samblas tjänster. De har till att börja med väldigt många banker anslutna vilket är positivt för dig som letar lån. Ju fler banker anslutna desto större konkurrens vilket i slutändan innebär lägre räntor. De har även banker med som erbjuder lån för dig med betalningsanmärkningar.
 
Ledtiden är kort från ansökan till utbetalt lån. När du ansöker kommer Sambla att ta en kreditupplysning på dig och inom ett par timmar har du de första erbjudandena. Sambla rådgivare kommer att ringa upp dig så du får det absolut bästa lånet av de offerter som kommer in.
 
Vi på Bank24 ser positivt på Sambla. De har höga betyg av våra besökare och en koll på Trustpilot visar även där höga betyg vilket tyder på att bolaget göt ett bra jobb mot sina kunder. Vi noterar dessutom att andelen godkända ansökningar ligger på en förhållandevis hög nivå och det finns inga anmärkningar mot bolaget från finansinspektionen.