MyLoan lånemäklare

 

MyLoan
MyLoan är en låneförmedlare som samarbetar med ett 15-tal banker och kreditinstitut. Affärsidén är att hjälpa dig hitta det bästa möjliga lånet oavsett du vill få loss pengar för konsumtion genom ett privatlån, samla och lösa krediter eller ta ett lån för att köpa en bil.

MyLoan har också möjlighet att hjälpa dig att omförhandla befintliga bolån.

Recension Myloan av Bank24

Räntor - 70%
Webbplats - 72%
Support/Öppettider - 65%
Tjänsteutbud - 40%

62%

Totalbetyg

User Rating: 2.38 ( 3 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08 – 51 000 050
Öppet vardagar 08:00-21:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Insplanet Försäkringsförmedling AB
Box 26000
SE-10041 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år.
  • Minst 18 år.
+ plus
  • Inga avgifter vid låneansökan
  • Tydliga villkor
– minus
  • Redovisar inte vilka banker som är anslutna
  • Finns lånemäklare med fler banker anslutna

 
MyLoan är en del av Insplanet AB, som är en aktör som har varit verksam inom försäkringsförmedling i mer än ett decennium. Insplanet AB är börsnoterat (First North) och har alla erforderliga tillstånd från bland annat Finansinspektionen.

MyLoan privatlån

MyLoan förmedlar privatlån, samlingslån och billån. Vad gäller specifikt privatlån kan du hos MyLoan ansöka om ett lånebelopp på mellan 10 000 – 400 000 kr med en återbetalningstid på mellan 2-12 år. Anledningen till den stora flexibiliteten är att MyLoan samarbetar med över 15 banker och kreditinstitut.
 
Ett privatlån hos MyLoan kan du använda precis hur du vill. MyLoan vill visserligen gärna veta något om till vad du vill låna (för att bättre kunna matcha dig mot potentiella långivare), men när du har pengarna på ditt konto kan du disponera över dem hur du vill. Det faktum att högsta möjliga lånebelopp är hela 400 000 kr gör att det är en hel del som tar hjälp av MyLoan för att lösa små krediter som löper med hög ränta.
 

 

Hur fungerar MyLoan privatlån

Du ansöker om ett privatlån eller ett samlingslån antingen via MyLoans webbplats eller via telefon. Vi kan rekommendera förstnämnda. Du inleder ansökningsprocessen genom att ange önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid. Fyll sedan i de vanliga personuppgifterna och ange om du vill lägga till medsökande. Ansöker du med medsökande kan dina chanser att bli beviljad ditt önskade lån öka dramatiskt.
 
I nästa steg i processen kommer MyLoan att göra en automatisk kreditupplysning (via UC) och skicka omfrågandekopior till de banker och kreditinstitut som har erbjudanden som matchar dina önskemål. De aktörer som kan ge dig ett låneerbjudande kommer sedan att lämna svar till MyLoan och du kan gå in på sajten för att jämföra erbjudandena.
 
Du accepterar sedan ett låneerbjudande på MyLoans webbplats och därefter får du lånehandlingar med Posten. När du har signerat och skickat in lånehandlingarna i retur kommer dina pengar sedan att betalas ut skyndsamt.
 
Att använda MyLoans tjänster för att hitta det bästa privatlånet är helt kostnadsfritt. Eventuellt kan dock kostnader, såsom uppläggningsavgift och aviavgifter, tillkomma i samband med själva tecknandet av det privatlån du väljer. Kontrollera eventuella avgifter med din föredragna långivare innan du signerar låneavtalet för att undvika negativa överraskningar.
 

Villkor för privatlån hos MyLoan

Grundvillkoren för att kunna skicka in en ansökan om privatlån hos MyLoan är inte oöverstigliga. Det är följande som gäller:
Du ska vara minst 18 år gammal
Du ska ha en månadsinkomst från arbete, eget företag eller pension på minst 10 000 kr
Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 
Dessa villkor är som sagt grundvillkor och att du uppfyller dessa är ingen garanti för att du får låna. Det är alltid den obligatoriska kreditkontrollen som avgör om du kan beviljas lån.
 
Övrigt
MyLoan samarbetar med Redo Försäkringar för att ge dig möjlighet att teckna till en trygghetsförsäkring till ditt privatlån. Denna trygghetsförsäkring träder in i det fall du av ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom blir förhindrad att betala amorteringar och räntor. Du väljer själv hur stort ersättningsbeloppet ska vara (upp till 10 000 kr).
 
På MyLoans webbplats finns även ett antal andra verktyg för din privatekonomi. Du kan till exempel jämföra sparkonton för att se var du får mest för dina sparpengar och se en topplista över de billigaste bolånen.