Samlingslån med låg ränta

Söker du ett samlingslån utan UC, eller har du dragit på dig betalningsanmärkningar? Vissa kreditgivare kan eventuellt hjälpa dig ändå. Sök fram det bästa lånet hos Bank24, vi ser till att ni får den lägsta räntan på ditt samlingslån.
Du kan ansöka om lån mellan 5000 – 600 000 kr.
  

Är det smart att samla sina lån?

De flesta av oss eftersträvar en bra och hälsosam ekonomi, där man har koll på sina månatliga inkomster samtidigt som man ser till att de ska täcka de månatliga utgifterna. Man ska även gärna ha en liten summa över till sparande eller om det sker något oväntat. Det kan ju ske plötsligt att bilen går sönder eller att man får en läcka så vattnet täcker hela golvet där hemma.
 
Merparten av oss måste dock ta ett lån ibland för att klara av den ekonomiska vardagen. Exempelvis är det inte särskilt lätt att köpa en bil, lägenhet eller hus kontant, utan då måste man ta lån för att kunna ha möjlighet att genomföra sitt köp.
 
Skulder
Alla har troligen, eller har tidigare haft, en skuld i sina liv och i många fall är det ingen fara. Har man bara kontroll på vilka månatliga utgifter man har är det inga problem att lösa lånet med tiden. Det har dock blivit allt vanligare att man har flera olika skulder från flera olika långivare. Det finns idag ganska många kreditgivare som kan godkänna ett lån även med betalningsanmärkning.
 
Samlingslån utan uc
 
Det i sin tur medför att man får flera fakturor som ska betalas varje månad med olika räntor och olika avgifter. Med många lånefakturor kan det vara svårt att få kontroll över sin ekonomi, vilket gör att man lätt kan hamna i en nedåtgående spiral där man inte kan se något slut på sina fakturor och skulder.
 
Även kreditkort kan vara en bidragande orsak till att man hamnar i skuldträsket. Att handla på kredit är ju samma sak som att låna pengar av sin egen bank. Det innebär samtidigt att man har en skyldighet att betala tillbaka de pengarna man lånat. Om man inte klarar av det, har kreditkort ofta väldigt höga räntor som gör att man lätt hamnar fel i sin ekonomi.
 

Vad kan man göra åt saken?

Det gäller att handla innan det är för sent och ett bra alternativ är att samla sina lån under ett och samma lån. Att samla lån är ett bra första steg att ta för att få ordning på sin ekonomi och det finns många fördelar med att samla sina lån, bland annat följande:
 

  • Du har endast ett lån att hålla reda på
  • Du får bara en fakturaavgift i månaden
  • Du får en bra översikt över dina månatliga kostnader

 
Därför är det bra att så snabbt som möjligt samla dina dyra krediter och smålån till ett större och samlat lån. En förutsättning för att det ska vara lönsamt, är att du får en bättre ränta på samlingslånet i jämförelse med de lån du har nu. För det mesta får man dock en bättre ränta när man bakar in flera lån i ett samlat lån.
 
Det du bör göra innan du tar ett lån är att skapa en överblick över alla de skulder du har samt vilken ränta du för närvarande har på de olika lånen. Det är totalsumman av alla dessa skulder som ska utgöra det nya samlingslånet.
 

Hur går jag tillväga för att samla mina lån?

Det finns ett par olika sätt att samla dina lån. Du kan gå till de olika bankerna och jämföra vilka räntor de kan erbjuda. Det finns dock en del nackdelar med denna metod. Detta då varje enskild bank kommer att göra en kreditkontroll av dig hos UC.
 
Om varje enskild bank gör en kreditkontroll hos UC, innebär det att du har mindre chans att få ett förmånligt lån. Att göra på detta sätt är dock inte det bästa sättet, dels på grund av de många kreditkontrollerna, men också eftersom det tar väldigt mycket av din personliga tid att kontakta alla banker själv.
 

Använda sig av en låneförmedlare

Ett bättre alternativ är i sådana fall att ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare är en aktör som har flera samarbetspartner bland banker och låneinstitut och de kan därför hjälpa dig att hitta ett förmånligt samlingslån som är anpassat efter dig och din situation. Hitta bästa låneförmedlaren här
 
En annan sak som är bra med en låneförmedlare är att du endast skickar in en låneansökan till dem, sedan skickar de vidare din låneansökan till sina samarbetspartners. I samband med detta görs endast en kreditkontroll hos UC, trots att din låneansökan skickas till flera olika banker och långivare.
 
Samla alla dina lån
 
När låneförmedlaren skickar din låneansökan till sina samarbetspartners, innebär det samtidigt en konkurrenssituation för dem. De måste nämligen konkurrera om att få dig som kund. Och vilken bank är det mest troligt att du som kund väljer? Givetvis den som erbjuder dig lägst ränta. Därför blir bankerna och långivarna tvungna att pressa ner räntan för att du ska välja just deras bank.
 
Precis som med banker och långivare finns det nuförtiden dessutom många låneförmedlare. För att hitta en pålitlig låneförmedlare kan det vara bra att titta runt på internet. När du hittar någon eller några som du tycker verkar bra, kan du söka efter recensioner på företagen för att se att de verkligen håller vad de lovar.
 
Du kan även kontakta dem om du har några ytterligare frågor.
 

Hur slutförs låneprocessen?

När bankerna och långivarna skickat tillbaka sina svar på din låneansökan till låneförmedlaren, kommer du bli kontaktad med de lånealternativ du fått. Hos de flesta låneförmedlare har man ingen skyldighet att acceptera något av de låneerbjudanden man fått på sitt samlingslån.
 
Man har ofta även 30 dagar på sig att bestämma sig för om man vill godta låneerbjudandet.
Om man bestämt sig för att acceptera ett låneerbjudande så kan processen enklast skötas med hjälp av signering via BankID.
 
Om man inte har den möjligheten, kan man även ofta få lånekontraktet skickat via post. Därefter signerar man och skickar tillbaka det. När det gäller samlingslån så hjälper de flesta låneförmedlare även dig med att lösa de skulder som samlingslånet avser täcka. Så när du väl fått ditt lån beviljat kan du luta dig lugnt tillbaka och låta låneförmedlaren lösa skulderna. Därefter har du bara ett lån att förhålla dig till och det blir betydligt lättare att hålla ordning på ekonomin.
 
Krav för att ta lån
Om man vill samla lån så finns det en del krav som ställs på dig som låntagare. Dessa kan skilja sig lite från låneförmedlare till låneförmedlare. Men generellt sett så måste man exempelvis uppfylla följande krav:
 

  • Man måste vara över en viss ålder. Åldern kan skilja, men är oftast mellan 18-22 år. De flesta ska ju inte heller behöva ta lån när man är yngre än så.
  • Man måste ha en lägsta inkomst. Även detta varierar från långivare till långivare och är samtidigt till viss del beroende av vilken summa man behöver låna.
  • I allmänhet måste man ha en fast anställning, ha eget företag eller vara pensionär. Långivarna vill givetvis veta att det kommer in pengar på ditt konto varje månad så att du kan betala av din skuld. Har du inte det så är det svårt att få ett lån över huvud taget. När det gäller pensionärer så kan det även skilja sig lite då omständigheterna kan skilja så mycket från person till person.

 
Nu vet du lite mer om hur du kan samla lån samt vad ett samlingslån innebär. För de flesta är det ett bra steg att ta, för att städa upp i sin ekonomi och förhoppningsvis bli skuldfri i slutändan.