Lendify lån

 

lendifylogo
 
Lendify förmedlar lån mellan privatpersoner på ett tryggt och säkert sätt. Oavsett om du är investerare eller ska ansöka om ett lån så sköter Lendify hela processen. De granskar ansökningarna, upprättar låneavtal mellan parterna, betalar ut lånet till den ansökandes konto och sköter även all administration kring lånets avbetalningsplan.

Recension Lendify av Bank24

Räntor - 69%
Webbplats - 83%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 45%

64%

Totalbetyg

User Rating: 3.38 ( 8 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 020 – 20 30 40
Öppet vardagar 08:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

lendifyprtscsmall

 
Lendify
Lendify AB
Östermalmstorg 1
114 42 StockholmVillkor

  • Minst 18 år.
  • Svensk internetbank.
  • 180 000 i årsinkomst.
  • Utlänsk bank kontakta kundservice.
  • UC kreditupplysning
  • Inga betalningsanmärkningar.
+ plus
  • Bra tjänst
  • Minimerar kostnader
– minus
  • Förmedlingsavgift
  • Det kan ta lång tid innan lånet är fullt finansierat

 

 

Hur fungerar det?

Till skillnad från traditionella banker och kreditinstitut så kan de hålla nere många av kostnaderna. Det beror på att de har färre mellanhänder och arbetar helt och hållet genom en digital struktur. Att arbeta på det sättet innebär att långivaren får en högre avkastning på sina pengar medan låntagaren får en lägre ränta så det gynnar båda parter.
 
Principen är samma som att låna av familj och vänner men investeraren får avkastning på sina pengar så att lånet blir en typ av investering.
 
Den här typen av lån kallas peer-to-peer lån eller person-till-person lån. Investerarna som lånar ut pengar är vanliga privatpersoner som investerar pengar i lån för att få avkastning på sina pengar.
 
Det handlar alltså inte om några banker eller andra kreditgivare utan du lånar helt enkelt pengar av en eller flera privatpersoner beroende på den ansökta summan. Däremot är det Lendify som står för säkerhet och att lånet sköts korrekt. Långivare och låntagare har alltså aldrig någon kontakt med varandra.
 

Ansökan

När du ska ansöka måste du uppge vad du vill låna pengarna till, hur mycket du vill låna och under hur lång tid du önskar betala av lånet. När du har uppgett dessa uppgifter kommer du få skapa ett konto med e-mail och lösenord och sedan verifierar du din identitet via din internetbank genom att logga in.
 
Lendify gör alltid en kreditupplysning och du får även svara på flera frågor om din ekonomi och om lånet du ansöker om. Efter det får du ett besked om vilken ränta du kan få på ditt lån. Känner du dig nöjd då så väljer du att publicera ditt lån. Lendify har inte marknadens bästa privatlån då räntan är ganska hög men det är bra alternativ för dig som vill låna av en etablerad aktör inom private lending.
 
Ansökan granskas alltid manuellt av Lendifys personal och tar därför runt två timmar innan din ansökan publiceras så att långivarna kan se din låneansökan. Bra att veta är att du får ett e-mail skickat till dig när din ansökan har godkänts och kommer att publiceras.
 
Efter publicerad ansökan kommer investerare att börja investera i ditt lån. Det är vanligt att det är flera personer som investerar mindre summor tillsammans ända tills det att de kommit upp i den summa du ansöker om. Är du nyfiken på hur det går för din ansökan kan du enkelt följa utvecklingen under mina sidor när du har loggat in på Lendify.
 
Som längst ligger din ansökan ute i 14 dagar, skulle lånet då inte vara fullt finansierat så får du möjlighet att förnya och publicera din ansökan igen. Du kan även välja att låna det belopp som investerarna har lagt även om lånet inte är fullt finansierat.
 
Exempel 1:
Lena har fått sin låneansökan på 6000 kronor godkänd och publicerad. Det har gått 14 dagar och investeringsbeloppet har uppnått 4500 kronor och är därför inte fullt finansierat. Lena väljer ändå att låna 4500 kronor istället för att publicera en ny låneansökan.
 
Exempel 2:
Lena har fått sin låneansökan på 6000 kronor godkänd och publicerad. Efter 14 dagar är beloppet fortfarande inte fullt finansierat. Den investerade summan har endast uppnått 4500 kronor, men hon behöver ändå låna hela den ansökta summan även om det kan ta ytterligare 14 dagar. Lena väljer då istället att lägga en ny ansökan och får sin ansökan publicerad på nytt.
 
När lånet är fullt finansierat eller om du har valt att låna en lägre summa än det ansökta beloppet betalar Lendify ut pengarna till ditt vanliga bankkonto. I samband med utbetalningen kommer du att få betala en förmedlingsavgift. Avgiften är en engångssumma på 0,00 % – 5,00 % av det lånade beloppet och dras automatiskt av på det befintliga lånet innan lånet betalas ut.
 

Återbetalning

Återbetalningen på ett person-till-person lån sker på samma sätt som ett vanligt lån. Den första fakturan för återbetalning får du månaden efter att ditt lån har blivit utbetalt. Återbetalningen sker sedan varje månad under hela den överenskomna löptiden ända tills lånet är återbetalt.
 
Räntan är rörlig vilket innebär att summan på fakturorna kan variera under återbetalningsperioden. Bra att veta är att du kan betala tillbaka hela beloppet kostnadsfritt när som helst under amorteringsperioden.