Låna hos Leasy – information och recension

 

Leasy lån
Leasy är en aktör som är verksam inom både privatlån och finansiering av köp av konsumentelektronik. Företaget har funnits i Sverige sedan över 25 år tillbaka, ursprungligen under varumärket Thorn.
 
Leasy är ett varumärke som tillhör 3C Retail A/S-koncernen, som har säte i Danmark. Långivaren är Thorn Sverige AB. Thorn är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Recension Leasy av Bank24

Räntor - 68%
Webbplats - 65%
Support/Öppettider - 68%
Tjänsteutbud - 79%

70%

Totalbetyg

User Rating: 2.04 ( 5 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-10 10 10
Öppet vardagar 09:00-18:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Leasy
Box 1315
171 25 SolnaVillkor

 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Svensk medborgare.
 • Fast inkomst av tjänst.
 • Minst 20 år.
+ plus
 • Låg låneränta för ett snabblån
 • Smidig ansökningsprocess
– minus
 • Uppläggningsavgift på 595 kr
 • Lite information på webbplatsen

 

Låna pengar hos Leasy

Leasy privatlån är ett okomplicerat blancolån som kan användas för att finansiera ett köp via Leasy eller för vilket annat ändamål som helst. Eftersom det är ett regelrätt privatlån Leasy erbjuder behöver du inte ställa någon säkerhet och du behöver inte heller ange syftet med lånet. Hos Leasy kan du låna mellan 5 000 kr–50 000 kr med en löptid på mellan 12-84 månader (1-7 år).
 
Det relativt låga minimibeloppet gör att Leasy privatlån kan vara ett bra alternativ till ett snabblån om du behöver låna pengar snabbt eftersom du i regel får bättre villkor vad gäller kostnaden som helhet för lånet. Samtidigt kan lånet givetvis användas för semesterresan, köp av begagnad bil, med mera.
 

Hur fungerar Leasys lån?

Nästan hela ansökningsprocessen hos Leasy sköts online. Enda undantaget är påskriften av skuldebrevet som du måste göra manuellt. Första steget är att på ansökningssidan fylla i hur mycket du vill låna (som lägst 5 000 kr, som högst 50 000 kr) och ange önskad återbetalningstid (mellan 12-84 månader).
 

 
Nästa steg är att fylla i namn, telefon, e-post, personnummer och uppgifter för ditt privata bankkonto. Efter att du har fyllt i kompletterande uppgifter om ekonomi, hushåll, med mera, kan du skicka in ansökan direkt online.
 
När ansökan är Leasy tillhanda görs en kreditkontroll. Leasy använder sig av UC (Upplysningscentralen AB) för att inhämta de kredituppgifter som behövs för att göra denna. Blir du godkänd i kreditprövningen kommer du att få ett meddelande via e-post och accepterar du erbjudandet får du sedan ett skuldebrev hemskickat med posten. När det har blivit signerat och är åter till Leasy betalas dina pengar ut till det bankkonto du angav i ansökan. Det tar normalt maximalt tre bankdagar för Leasy att administrera din utbetalning.
 
Räntan på ett privatlån hos Leasy sätts individuellt utifrån en bedömning av hur stor risk Leasy löper genom utlåningen. Ju bättre ekonomi, desto lägre ränta, helt enkelt. Att notera är att räntan är rörlig och att den därmed kan fluktuera med marknadsräntorna. Till räntan för lånet (som du kan dra av som kostnadsränta i din deklaration) tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr. Väljer du att betala tillbaka via autogiro tillkommer ingen aviavgift. Annars är avgiften 39 kr per månad.
 

Villkor hos Leasy

Villkoren för att få låna hos Leasy är mycket grundläggande. Följande gäller:

 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Du ska ha en deklarerad inkomst
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar.

 
Förutom att du ska uppfylla ovan villkor ska du även bli godkänd i den obligatoriska kreditprövningen. Viktigt att känna till är att Leasy, precis som alla andra aktörer inom mindre privatlån, utifrån dina förutsättningar kan komma att erbjuda dig att låna ett lägre belopp än vad du ansökt om.
 
Övrigt
Hos Leasy får du stor flexibilitet när det gäller återbetalningen. Du kan till exempel ansöka om betalningsfri månad och även höja alternativt förlänga krediten. Självklart kan du också göra extra inbetalningar eller betala tillbaka hela skulden på en gång.