Låna pengar utan ränta

 
Finns det räntefria lån på marknaden? Svaret är ja men det är nu 2020 enbart ett fåtal kreditgivare som erbjuder detta.
Kommer du att betala tillbaks samma belopp som du lånade? Det är en viktig detalj som du bör kolla innan. Det är vanligt att långivare tar en uppstartkostnad eller startkostnad för att sätta upp lånet.
 
[wptb id=12301]
 
Om en avgift tas ut innebär det att lånet egentligen inte alls är utan ränta. Eventuella avgifter skall alltid räknas in när en beräkning av effektiv ränta görs. Så se till att kolla villkoren extra noga innan du tecknar dig för ett räntefritt lån.
 

Kan vem som helst låna utan ränta?

Det är vanligt att de kreditgivare som erbjuder räntefria lån endast gör det till nya kunder. Det innebär att du som inte är kund hos långivaren kan nyttja erbjudandet. Har du tidigare tagit ett lån kommer du att nekas det räntefria lånet.
 
Låna pengar utan ränta
 
Sammanfattningsvis så erbjuds nya kunder att ta ett lån utan ränta som en ren marknadsförings strategi.
 

Hur snabbt måste jag betala tillbaks det räntefria lånet?

Signifikativt för räntefria lån är att de måste betalas tillbaks snabbt. Det vanligaste är att lånet ska vara fullt återbetalt mellan 14-30 dagar. Det finns inget lån på den svenska marknaden som låter dig låna gratis för mer än 1 månad.
 

Vilka lån kan vara räntefria?

SMS-lån eller snabblån är oftast den låneform som du kan hitta räntefria lån. Ett sms-lån är ett kortsiktigt lån där du lånar mindre belopp upp till 30 000 kr med en återbetalningstid på 3-12 månader.
 
Det förekommer även att en del privatlåns kreditgivare kan erbjuda dig att låna utan ränta. Bynk är ett sådant bolag som ger en kostnadsfri kredit till alla nya kunder förutsatt att du betalar tillbaks lånet inom 14 dagar. Hos dem kan du låna så mycket som 300 000 kr utan ränta.
 

Viktigt att tänka innan

Att ta ett lån utan ränta kan vara bra att utnyttja om du vet att du kommer kunna betala tillbaks hela lånebeloppet inom den tidsram som erbjuds. Det är dock det viktigaste kravet som du måste uppfylla. Annars kan du hamna i en dålig situation och det kostnadsfria lånet riskerar att bli väldigt dyrt i form av att förseningsavgift och inkassoavgift kommer att läggas till om du inte gjort återbetalningen i tid.
 
Är lånet verkligen kostnadsfritt?
Detta är också en viktig fråga. Ibland förekommer det att vissa företag lockar med ett lån utan ränta men lägger då istället på någon form av avgift kopplad till lånet. Det kan vara en startkostnad eller en aviavgift eller liknande som då således gör att lånet inte blir räntefritt.
 

Bra tips innan du lånar

Om du verkligen behöver ett lån så finns det vissa detaljer som kan göra skillnad på den räntan som du erbjuds. Kan du ta lånet ihop med någon annan? Att ha en medsökande på det tilltänkte lånet kan göra stor skillnad. Banken lånar gärna ut pengar till dig om de känner att de har tillräcklig säkerhet så att de får tillbaks pengarna plus räntan.
 
Med två personer som söker lånet kommer säkerheten förbättras markant för kreditgivaren och du kommer då således erbjudas en lägre ränta.
 
Behöver du låna pengar för ett mer långsiktigt syfte rekommenderar vi alltid att du skall se över möjligheterna att ta ett privatlån istället.
Har du många mindre dyra krediter så se över möjligheterna att samla lånen till ett stort privatlån. Det finns då möjligheter att kunna sänka din månadskostnad rejält med en lägre ränta.