Lånegivaren Bynk

Bynk (Rocker) är en ny kreditgivare som slog upp portarna under april månad 2017. Bynk ägs av trion Dennis Ahlsén, Mathias Johansson och Jonas Hultin som tidigare har startat den svenska lånetjänsten Lendo.
Bolaget ägs även av det norska medieföretaget Schibsted och investmentbolaget LMK.
 

Bynk

Recension Bynk AB av Bank24

Räntor - 92%
Webbplats - 94%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 77%

81%

Totalbetyg

+ Låg ränta + Personlig service + Vass teknik

User Rating: 2.04 ( 328 votes)

Kundtjänst:
Kundservice: 020-700 700
Öppet: Måndag – fredag 09:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Bynk bank
Bynk AB
Flaggan 1115
116 74 Stockholm
Org.nummer 559046-8574Villkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Minst 20 år.
  • Årsinkomst på 120 000 kronor.

 

Låna pengar av Bynk

 
Hos Bynk kan man låna från 10 000 kronor upp till 300 000 kr på ett enkelt och smidigt sätt. Deras plattform är egenutvecklad och det finns även en app kopplad där du kan sköta ditt lån om du önskar förlänga, höja eller sänka ditt blancolån. Räntan sätts individuellt beroende på hur din privatekonomi ser ut. Normalt ligger räntan mellan 4 % upp till 20 % och kan själv styra vilken återbetalningstid du önskar i intervallet 3 till 12 år.
 

Det som gör Bynk unikt är att du som kund kommer att kunna sänka din ränta beroende på hur din ekonomiska situation ser ut, utan att behöva förhandla med en fysisk person eller skriva under massa papper. Det skall ske per automatik och det möjliggörs genom att bolaget kontinuerligt samlar in data om dina ekonomiska förehavanden.
 
Du kan välja att ta del av högst 4 st betalningsfria månader som du själv bestämmer när du vill utnyttja.
Avgifter förutom räntan är en startavgift på 398 kr samt en månadskostnad på 18 kr så länge du har ett lån aktivt. Lånet kan du när som helst lösa utan extra kostnad.
Kreditupplysning tas alltid och du får besked oftast samma dag om din ansökan beviljas.
 

 

Tjänster
Bynk lanserar privatlån som första produkt men tanken är att tjänsteportföljen kommer att byggas på med online kredit, sparkonto samt kreditkort.
Grundkrav
För att få låna pengar av Bynk skall du ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och du skall vara mellan 20 till 70 år. Du skall vidare ha mobilt Bank-ID samt du måste vara skriven i Sverige. Betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos kronofogden accepteras inte.
 
Bynkpoäng
Varje gång du betalar din faktura i tid eller om du väljer att lägga på tilläggstjänster som betalningsförsäkring kommer du att erhålla bynkpoäng av bolaget som sedan kan bytas in mot bättre villkor på ditt lån.
 
Bank24 kommentar
Då Bynk är helt nya på den svenska kreditmarknaden kan vi än så länge inte ge ett eget betyg på bolaget. Det vi kan konstatera är att det finns mycket erfarenhet och kunskap bakom satsningen då ägartrion tidigare startade upp den svenska succén Lendo. Kombinationen av erfarenhet från teknikutveckling och konsumentnytta kommer säkerligen att bli ett välkommet tillskott på kreditmarknaden. Vi återkommer med en mer fullständig recension när företaget har varit aktivt lite längre.