Goodcash

 

GoodCash logo
 
GoodCash erbjuder privatpersoner lån mellan 5000 och 30000 kronor. Företaget fokuserar på låntagares framtid istället för deras historik vilket skiljer dem från flera andra kreditgivare. De ser alltså inte gamla betalningsanmärkningar som ett hinder. Dock bör du som har betalningsanmärkningar tänka på att låna smart och ha en sund ekonomi innan du ansöker om ett lån.
 
Ansökan är snabb och du signerar enkelt med ditt Bank ID. GoodCash gör en sedvanlig UC kontroll i samband med din ansökan. Har du många lån kan företaget fortfarande bevilja dig ett lån men istället sänka lånesumman för att ta hänsyn till att din ekonomi inte ska bli överbelastad.


 

Recension GoodCash av Bank24

Räntor - 55%
Webbplats - 75%
Support/Öppettider - 40%
Tjänsteutbud - 50%

55%

Totalbetyg

User Rating: 2.91 ( 6 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 031-755 41 00
Öppet vardagar 09:00-12:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

GoodCash

 
Prioritet Finans AB
GoodCash 24
Mölndalsvägen 91
412 90 GöteborgVillkor

  • Minst 20 år och maximalt 62 år fyllda.
  • Svensk medborgare.
  • Du får maximalt ha 9 st betalningsanmärkningar.
  • Du får inte ha skuldsanering.
+ plus
  • Generösa villkor
  • Inga extra avgifter
– minus
  • Tillåter upp till 9 st anmärkningar
  • Dåliga öppettider för kundtjänst

 

Om Goodcash lån

Lånet är smidigt och ansökan går snabbt då allt sköts elektroniskt. Summan du kan ansöka om är mellan 5000 och 30000 kronor. Det tillkommer inga onödiga avgifter så som uppläggningsavgift eller årsavgift utan du betalar enbart ränta för de pengar du har lånat. Vill du betala tillbaks lånet snabbare eller i klumpsumma så går det alldeles utmärkt och du betalar inga extra kostnader för snabbare inbetalning.
 
Ska du betala in hela beloppet som en klumpsumma så är det bra att ringa kundtjänst och få ett exakt inbetalningsbelopp eftersom räntan räknas varje dag.
Har du redan ett lån hos Good Cash men inte maximalt lånebelopp så kan det finnas möjlighet att öka ditt lån genom att ansöka om ökat låneutrymme. Kraven är att du har betalat minst 4 månadsbetalningar enligt överenskommelse.
 
Du får alltså inte ha varit sen eller misskött din betalning. Godkänner GoodCash din tilläggsansökan så betalar de ut det önskade beloppet nästa bankdag. Viktigt att veta vid en tilläggsansökan är att du fyller i det totala lånebeloppet och inte det belopp du vill utöka ditt lån med.
 
Exempel:
Du har ett befintligt lån på 15000 kronor men du vill utöka lånet med ytterligare 10000 kronor. Då fyller du i 25000 kronor som ansökningsbelopp eftersom det är det totala lånebeloppet.
Vid andra frågor kring lån och ansökningar kan du alltid ringa GoodCashs kundtjänst så hjälper de dig med det du undrar över, kundtjänst är öppen vardagar mellan 9.00-12.00.
 
Om din ansökan inte blir godkänd kan det finnas flera olika orsaker. Du kan ha för låg inkomst, din ekonomi kan vara belastad med andra lån vilket gör att din återbetalningsförmåga inte blir tillräcklig. GoodCash vill alltid ditt eget bästa och i en situation där de ser att du inte har tillräckligt med betalningsutrymme så har de inte möjlighet att bevilja dig ett lån. Däremot kan du alltid söka igen när situationen har ändrats.
 

 

Ansökan

När du ska ansöka om ett privatlån hos GoodCash följer du enkelt stegen i deras låneansökan genom att fylla i de uppgifter de behöver. Har du Bank ID så går ansökan snabbare eftersom du enkelt kan signera din låneansökan digitalt och behöver inte vänta på att avtalet skickas hem till dig för underskrift för att sedan returneras. Ansökan per telefon är inte möjlig.
Ansökningar behandlas under vardagar mellan 8.00 och 16.00.
 

Villkor hos Goodcash

För att kunna få ett lån behöver du vara mellan 20 och 62 år gammal. Du har en inkomst från tjänst eller egen verksamhet. Du måste ha ett svenskt personnummer och ha en folkbokföringsadress i Sverige. Du kan ha upp till 9 betalningsanmärkningar men du får däremot inte ha något befintligt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, ha en förvaltare, vara försatt i konkurs eller ha skuldsanering.
 

Betalningsanmärkningar

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar så finns det ändå goda chanser för dig att få ett lån. Lånet kan bli beviljat om anmärkningen inte är ny eller att du har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
 
Det du däremot bör tänka på är att inte låna pengar så länge din ekonomi är ansträngd. Visst kan vi alla hamna i kläm och inkomsten kan bli drabbad vilket kan försätta en person i ekonomiska svårigheter som leder till en anmärkning, men du har en god ekonomi idag. Det är så GoodCash ser på saken. De fokuserar hellre på hur din framtid ser ut än vad du har bakom dig.