Danske bank lån och information

 

Danske bank
Danske Bank är idag den femte största banken i Sverige, efter de fyra stora affärsbankerna. Man tar successivt fler marknadsandelar i Sverige genom sitt breda utbud av produkter inom både sparande, placeringar, pensioner, försäkringar, internetbanktjänster, bolån, kontokrediter och privatlån.
 
Lite speciellt är att Danske Bank erbjuder skräddarsydda produkter inom billån, båtlån och fritidslån.
 

Recension Danske Bank av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 37%
Support/Öppettider - 78%
Tjänsteutbud - 100%

74%

Totalbetyg

User Rating: 1.6 ( 9 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0752-48 45 42
Öppet vardagar 08:00-21:00
Öppet lördagar 08:30-18:00
Öppet söndagar 10:00-21:00

 
Danske bank
Norrmalmstorg 1
111 46 Stockholm
 Villkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Fast inkomst.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Fullt utbud inom bank och försäkring
 • Bra räntor
– minus
 • Ej mobilanpassad internetsida
 • Uppläggningsavgift

 
 

Bolåneräntor Danske bank

[borantor]
 

Danske Bank privatlån

Danske Bank i Sverige drivs som en filial. Filialen är registrerad hos Finansinspektionen men det är den danska motsvarigheten, Finanstilsynet, som är tillsynsmyndighet.
 
Danske Bank privatlån går under namnet Danske Direktlån och är ett blancolån på mellan 20 000 – 350 000 kr med en återbetalningstid på upp till 10 år. Denna maximala låneperiod kan dock utökas efter särskild ansökan. Privatlånets ränta sätts individuellt och är rörlig.
 

 
För att teckna ett privatlån hos Danske Bank krävs att du är kund i banken, det vill säga att du har åtminstone ett engagemang i banken. Det kan till exempel handla om att du har ditt lönekonto hos Danske Bank eller förvaltar en värdepappersdepå i banken.
 
Du kan bli kund hos Danske Bank på bara ett par minuter genom att fylla i ett formulär på webbplatsen. Ditt konto aktiveras dock först när du loggar in för första gången med de uppgifter du får hemskickade med Posten.
 

Hur fungerar Danske Bank privatlån?

Du ansöker om Danske Direktlån direkt på Danske Banks webbplats genom att logga in på ditt konto och klicka fram sidorna för lån och krediter. Här anger du hur mycket du vill låna samt hur lång du vill att återbetalningstiden ska vara.
 
Kom ihåg att ju längre återbetalningstid du väljer, desto större blir den totala kreditkostnaden. När du är nöjd med din ansökan skickar du in den och inväntar sedan en kontakt från en handläggare hos Danske Bank.
 
Handläggaren kommer att meddela hur mycket du kan få låna, vilken ränta du kan erbjudas samt ge förslag på återbetalningstid, detta utifrån din nuvarande ekonomiska situation (Danske Bank inhämtar en kreditupplysning från UC) samt dina befintliga engagemang i banken.
 
Vad gäller sistnämnda kan du räkna med att få en rabatt om du har många befintliga tjänster hos Danske Bank. Godkänner du handläggarens låneförslag kan du signera direkt online alternativt teckna lånet genom att skriva under ett skuldebrev som skickas hem med Posten.
 
Danske Bank tar ut en uppläggningsavgift för sitt privatlån. Några aviavgifter tillkommer dock inte, förutsatt att du betalar via ditt transaktionskonto hos Danske Bank.
 

Villkor hos Danske Bank

Det första villkoret att notera är att du måste vara kund i Danske Bank för att kunna ansöka om Danske Direktlån. Du måste också ha tillgång till Danske Bank på nätet.
 
Villkoren för att kunna ansöka om privatlånet är de vanliga. Det innebär bland annat att du:

 • Ska ha en fast inkomst
 • Vara minst 18 år gammal
 • Vara fri från betalningsanmärkningar.

 
Övrigt
Är det inte kontanter du behöver, utan medel för att finansiera köp av bil eller båt väljer du med fördel Danske Banks bilkredit eller båtkredit. Med dessa låneprodukter får du en lite lägre ränta eftersom själva fordonet utgör säkerhet.
 
Danske Bank erbjuder betalskydd och livskydd för sitt privatlån. Genom att erlägga en extra premie på dina månadsbetalningar får du en extra trygghet om du exempelvis blir ofrivilligt arbetslös eller måste tillbringa en tid på sjukhus. Försäkringen täcker ett belopp på upp till 15 000 kr i upp till tolv