Cash buddy lån och kredit

 

Cashbuddy lån
 
Cashbuddy är en aktör som erbjuder privatlån/blancolån på jämförelsevis låga belopp med lite kortare återbetalningstider.

Affärsidén är att erbjuda okomplicerade lån utan säkerhet med korta handläggningstider och ett visst fokus ligger på att erbjuda lån till privatpersoner som har drabbats av betalningsanmärkningar.

Recension Cashbuddy av Bank24

Räntor - 68%
Webbplats - 90%
Support/Öppettider - 30%
Tjänsteutbud - 60%

62%

Totalbetyg

User Rating: 2.88 ( 12 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0340-62 77 40
Öppet vardagar 08:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

 
Cashbuddy AB
Box 1061
432 14 Varberg



Villkor

 • Ej skuldsaldo
 • Svensk medborgare.
 • Inkomst av tjänst
 • Minst 20 år.
+ plus
 • Lättnavigerad internetsida
 • Bra översikt på låneformulär
– minus
 • Hög ränta
 • Låg godkännande grad av lån

 
 

Cashbuddy lån med betalningsanmärkning

Cashbuddy är ett varumärke och en tjänst som ägs och drivs av JSM Capital AB. Tekniskt sett är JSM Capital AB ett konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens och Konsumentverkets/KOs tillsyn. JSM Capital AB har säte i Varberg.
 
Cashbuddy privatlån är ett lån på lite mindre belopp än vad som normalt gäller för privatlån. Här lånar du mellan 3000-25 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-5 år. Du ställer ingen säkerhet för lånet och du kan inte ansöka med en medsökande.
 
De förhållandevis låga lånebeloppen gör att Cashbuddy kan fungera som ett bra alternativ till ett smslån. Emellertid ska noteras att villkoren för att få låna är lite tuffare än vad som gäller för ett genomsnittligt snabblån.
 

 

Hur fungerar Cashbuddy privatlån?

Cashbuddy har skapat en enkel ansökningsprocess i vilken alla delar sker helt och hållet online. Även undertecknande av skuldebrevet kan ske online, detta med hjälp av e-legitimation/BankID.
 
Det första du ska göra är att ange belopp och önskad återbetalningstid. Du kan låna mellan 3000-25 000 kr och återbetalningstiden kan vara mellan 1-5 år.
 
I nästa steg anger du personuppgifter såsom personnummer, e-post, sysselsättning, månadsinkomst före skatt, boendekostnad, antal hemmavarande barn, med mera. Därefter är det bara att skicka in ansökan direkt på nätet. Se bara till att du läser lånevillkoren innan du klickar på skicka-knappen.
 
Du kommer inom maximalt ett par minuter sedan att få ett preliminärt besked på skärmen. Beskedet anger om ditt lån har blivit beviljat, om du har fått avslag eller om ansökan kommer att prövas manuellt av en handläggare. Den kreditkontroll som ligger till grund för beskedet görs med utgångspunkt i en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).
 
Om ditt lån blir beviljat kommer du att få instruktioner per e-post om hur du signerar skuldebrevet. Har du e-legitimation/BankID kan du snabbt och enkelt signera direkt på nätet. Om inte får du invänta ett fysiskt skuldebrev på posten som du ska underteckna och skicka i retur.
 
Cashbuddy tar inte ut några avgifter vare sig för ansökan eller för lånet i sig. Det innebär att du inte betalar en krona i uppläggningsavgifter, aviavgifter eller årsavgifter. Räntan är rörlig, men lite speciellt är att den är densamma för alla som blir beviljade ett lån. Eftersom alla kostnader för lånet är i form av ränta kan du dra av hela lånekostnaden i din deklaration.
 

Villkor hos Cashbuddy

Cashbuddy anger följande villkor som absolut grundläggande för att du ska kunna ansöka om privatlån:

 • Du ska vara 20 år fyllda alternativt fylla 20 år under kalenderåret
 • Du ska ha inkomst av tjänst, pension eller a-kassa alternativt få inkomst från egen näringsverksamhet
 • Du ska ha vara folkbokförd i Sverige
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden och du får inte ha beviljats skuldsanering.

 
Hos Cashbuddy är betalningsanmärkningar inget direkt hinder, förutsatt att din ekonomi är sådan att du kan anses kunna betala tillbaka ditt lån.
 
Övrigt
Hos Cashbuddy kan du utöka ett befintligt lån under lånets löptid. Det kan du göra från och med den femte månaden, förutsatt att du har skött inbetalningarna för de första fyra månaderna. Notera att din kredit hos Cashbuddy inte kan överstiga 20 000 kr totalt sett.
 
Cashbuddy erbjuder flexibilitet även när det gäller betalningsfria månader. Du kan ansöka om betalningsfritt två månader per år och det måste gå minst fyra månader mellan tillfällena.