Wästgöta finans privatlån

 

Westgöta finans

Recension Wästgöta finans av Bank24

Räntor - 66%
Webbplats - 85%
Support/Öppettider - 55%

69%

Totalbetyg

User Rating: 0.74 ( 2 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0511 – 34 76 00
Öppet vardagar 08:00-16:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Westgöta Finans

Wästgöta Finans AB
Västra Götalands län
532 24 Skara
info@wastgotafinans.seVillkor

  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Svensk medborgare.
  • Fast inkomst av tjänst.
  • Minst 18 år.

 

 

Wästgöta Finans erbjuder trygga privatlån

Ibland uppstår en oförutsedd utgift. I så fall finns Wästgöta Finans där för att hjälpa dig som privatperson. Bakom långivaren står moderbolaget Jula som bedrivit verksamhet sedan 1979. Extra vikt fästs vid den så kallade Jula-andan som betonar ärlighet, framåtanda och genuint engagemang.
 
Wästgöta Finans syfte är att på ett ärligt sätt hjälpa helt vanliga människor i vardagen. Själva trycker de mycket på ledord som hygglighet, smidighet och folklighet. Det är en långivare som har förmågan att förstå din ekonomiska situation för att sedan kunna erbjuda ett lämpligt privatlån. Wästgöta Finans ingår i Julakoncernen och har tillstånd från Finansinspektionen.
 

Vad kännetecknar Wästgöta Finans?

Som privatperson är det avgörande att långivare spelar med öppna kort och att du på förhand får veta exakt vad lånet kostar. Trots allt underlättar det planeringen och gör också att det blir lättare att jämföra med andra låneerbjudanden. Hos Wästgöta Finans finns inga dolda avgifter.
 
De är tydliga med vad deras privatlån kostar och på sajten kan du använda en smidig lånekalkylator. Fyller du i hur mycket du behöver låna och hur länge, ser du direkt på skärmen hur stor månadskostnad du kan förvänta dig.
 
En annan bra sak med Wästgöta Finans privatlån är möjligheten till två betalningsfria månader. Det kan ge lite extra marginal i privatekonomin under en svår period. Dessutom kan du ändra återbetalningstid. Det kan vara aktuellt i båda riktningarna.
 

 
Känner du att månadskostnaden är för hög, kan du kontakta Wästgöta Finans för att förlänga löptiden på privatlånet och därmed minska månadskostnaden. Har du istället fått en förbättrad ekonomisk situation, kanske du utnyttjar chansen att göra en extra inbetalning. Det kan förkorta återbetalningstiden och därmed minska räntekostnaderna.
 

Vad krävs för att få låna hos Wästgöta Finans?

Grundkravet är att du har fyllt 18 år och har någon form av fast inkomst. Wästgöta Finans ställer också som krav att låntagare är folkbokförda i Sverige, samt saknar betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. När du lämnar en låneansökan kommer de göra en kreditupplysning via Bisnode.
 
Den ligger också till grund för det anpassade låneerbjudande som tas fram. Wästgöta Finans tillämpar så kallad individuell räntesättning. Det brukar innebära att du som har ordnad ekonomi kan se fram emot låg ränta. Låneansökan hos Wästgöta Finans görs direkt på hemsidan. Tack vare BankID går processen både snabbt och enkelt.
 

Hur snabbt går det att få pengarna?

När du lämnat en låneansökan och fått den beviljad av Wästgöta Finans, kommer du få ett låneerbjudande. Erbjudandet är aktivt under 30 dagar, men aktiveras inte förrän du accepterar lånevillkoren och signerar det med ditt BankID. Därefter kommer utbetalning ske till det bankkonto som du uppgivit inom 1 till 3 bankdagar.
 
Likt i princip alla privatlån förekommer en uppläggningsavgift som bara betalas en gång. Det kan också tillkomma en aviseringsavgift om du inte ansluter dig till autogiro. Därför är rådet att besöka Mina sidor hos Wästgöta Finans och ta chansen att slippa onödiga aviseringsavgifter.
 

Vad händer om jag får problem med återbetalningen?

I så fall rekommenderar Wästgöta Finans att du omedelbart kontaktar kundtjänsten. Det brukar nästan alltid gå att hitta någon form av tillfällig lösning. Enligt dem behandlas varje enskild situation separat, men en av de vanligaste lösningarna brukar vara att till exempel skjuta på återbetalningen en tid.
 
Något som underlättar hos Wästgöta Finans är att alla låntagare har tillgång till sin betalplan under Mina sidor. Där går det att se exakt när det är dags att göra inbetalningar, vilket underlättar den ekonomiska planeringen.
 
Privatpersoner bör alltid se till att betala fasta kostnader som till exempel hyra och låneåterbetalningar först och endast därefter lägga pengar på bland annat olika nöjen.