Lån hos Vivus – information

 

Vivus
 
Vivus erbjuder sedan ett par år tillbaka snabblån och numera kontokredit på lägre belopp (maximalt 20 000 kr) med en återbetalningstid på 1-24 månader. Konkurrensfaktorn nummer ett är att man erbjuder nya kunder att låna utan ränta och avgifter. Först vid det andra lånet som tas via Vivus används den ordinarie prislistan.

Vivus är ett varumärke som ägs av 4finance AB, som är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen. 4finance är en av de största kreditgivarna inom mindre lån i Europa och man har verksamhet i ett tiotal länder.

Recension Vivus av Bank24

Räntor - 58%
Webbplats - 66%
Support/Öppettider - 90%
Tjänsteutbud - 58%

68%

Totalbetyg

User Rating: 2.53 ( 5 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08 420 400 20
Öppet vardagar 08:00-21:00
Öppet lördagar 10.00 – 18.00
Öppet söndagar 10.00 – 18.00

4finance Group
Isafjordsgatan 30 A
164 40 KistaVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • God ekonomi.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Räntefritt lån upp till 6000 kr
 • Generösa öppetider
– minus
 • Höga räntor
 • Bristfällig webbplats

 

Vivus kostnadsfria smslån

Vivus smslån är ett lån på mindre belopp och i praktiken kan man säga att Vivus lånär en kombination av ett snabblån och ett privatlån. Lägsta möjliga lånebelopp är 50 kr medan högsta lånebelopp är 20 000 kr. För att kunna låna över 6000 kr gäller emellertid att det första lånet måste vara återbetalat i sin helhet i rätt tid, vilket är 30 dagar. Det första lånet hos Vivus är alltid räntefritt. Dessutom tillkommer inga som helst avgifter, förutsatt att lånet betalas tillbaka i rätt tid.
 
Hur mycket man kan låna första gången avgörs av åldern. För personer mellan 18-21 år är maximalt lånebelopp 4000 kr. För övriga (upp till 80 år) är taket 6000 kr för det första lånet.
 

Hur fungerar Vivus smslån?

Vivus finns enbart online och det innebär att du bara kan ansöka på webbplatsen. Du kan även identifiera dig och signera ditt låneavtal på webbplatsen genom BankID/e-legitimation. Möjligheten till identifiering via telefon finns emellertid också. Väljer du det alternativet tar det dock något längre att få pengarna utbetalda.
 
Det första steget i ansökningsprocessen är att ange lånebelopp (mellan 2000-20 000 kr) och återbetalningstid. Eftersom det första lånet är räntefritt, och det därmed inte spelar någon roll hur lång återbetalningstiden är, är det klokt att välja maximala 30 dagar.
 
Det andra steget i processen är att ange ett antal personuppgifter och inkomstuppgifter. Gå sedan vidare genom att identifiera dig och därefter godkänna lånevillkoren.
 
Vivus kommer att göra en automatisk kreditkontroll utifrån dina uppgifter samt en kreditupplysning. Denna kreditupplysning hämtas från Creditsafe, vilket är en fördel i det fall du önskar undvika UC (Upplysningscentralen AB). Besked om du godkänns som låntagare eller inte meddelas direkt på skärmen inom ett par minuter och dina pengar betalas ut inom en bankdag. Har du bankkonto i Handelsbanken eller Nordea kan emellertid dina pengar betalas ut direkt om du blir godkänd under kontorstid.
 
Vivus tar, som sagt, inte ut någon kostnad för det första lånet. För efterföljande lån tar Vivus ut fast ränta som beräknas utifrån låneperiodens längd samt lånebeloppet. Uppläggningsavgifter och aviavgifter tas emellertid aldrig ut.
 

Villkor hos Vivus

Kraven som ställs på en potentiell låntagare hos Vivus är i grunden mycket enkla och inte särskilt betungande. Det handlar om att du ska:

 • Vara minst 18 år
 • Ha ett svenskt medborgarskap
 • Ha svenskt bankkonto och svenskt mobiltelefonnummer.

 
I tillägg ska du givetvis genomgå kreditprövning och bli godkänd i denna. Att notera är att Vivus efter kreditprövningen kan komma att göra en begränsning i hur mycket du kan få låna. Maxgränserna som vi har angett ovan gäller således bara om Vivus anser att du har tillräckligt god ekonomi för att kunna uppfylla låneavtalet.
 
Övrigt
Vivus erbjuder en viss flexibilitet i återbetalningen. Om du inte kan betala tillbaka hela lånet innan låneperioden är till ända kan du mot en avgift förlänga låneperioden i 30 dagar.