Låna hos Thorn och övriga kreditgivare inom koncernen

 

Thorn privatfinans
 
Thorn är en kreditgivare som har varit verksam i Sverige i över två decennium. En stor del av verksamheten kretsar kring avbetalningsköp och uthyrning av vitvaror och andra konsumentprodukter, men sedan ett antal år tillbaka erbjuder Thorn också mindre privatlån. I Thorn koncernen finns det flera olika varumärken som ger ut kortsiktiga krediter till privatpersoner.
Nordiclån , Paymark finans, Leasy, Klicklån, Viiga samt Thorn är de låneverksamheter som ryms under moderbolaget.

Det är 3C Retail A/S, som är ett danskt företag, som äger Thorn. Det är emellertid Thorn Sverige AB som är långivaren enligt Finansinspektionen. Registreringen hos myndigheten gäller kategorin “finansiellt institut”.

Recension Thorn av Bank24

Räntor - 70%
Webbplats - 64%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 64%

65%

Totalbetyg

User Rating: 2.91 ( 9 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 020-24 24 24
Öppet vardagar 08:00-18:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Thorn Svenska AB
Box 1315
171 25 SolnaVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Fast årsinkomst.
 • Minst 20 år.
+ plus
 • Hög godkännande grad
 • Låg låneränta
– minus
 • Uppläggningsavgift på 595 kr
 • Trist webbplats

 

Thorn privatlån

Thorn privatlån är ett blancolån – ett lån utan säkerhet – på mellan 10000–100 000 kr. Den för privatlån i allmänhet mycket låga minimigränsen gör att ett privatlån hos Thorn med fördel kan användas i stället för ett snabblån om du är i ett mer eller mindre akut behov av kontanter. Ett privatlån löper nämligen med lägre kostnader, vilket gör Thorns lån till ett billigare låne alternativ. Det finns tre st lån att välja mellan:
 

 • Privatlån plus
  Lån upp till 100.000 kr till en effektiv ränta mellan 13,10 – 26,91%.
  Sätt upp ditt avbetalningsbelopp när du vill – utan avgifter.
 •  

 • PausLån
  Sätt betalningen din på paus när du själv önskar det – utan avgifter.
  Bestäm avbetalningstiden själv.
  Betala av hela lånet när du vill – utan avgifter.
 •  

 • TryggLån
  Bli försäkrad mot arbetsledighet.
  Få betalt de månatliga avdragen om du skulle förlora jobbet.
  Få ett säkerhetsnät för både dig och dina närmaste.

 
Det förhållandevis låga maxtaket för lånet gör att den maximala återbetalningstiden blir lite kortare än vad som normalt gäller för privatlån. Låneperioden kan vara 12 månader som kortast och som längst 84 månader (sju år).
 

 

Hur fungerar Thorn lån?

Ansökningsprocessen hos Thorn sker helt och hållet online samt via telefon. Själva signeringen av låneavtalet sker dock på traditionellt sätt med undertecknande av ett fysiskt skuldebrev.
 
För att inleda ansökningsprocessen går du till Thorns undersidor för privatlån (“låna pengar”). Här ska du på den första sidan ange lånebelopp och återbetalningstid. Genom att experimentera med olika belopp och tidsrymder kan du se vad ditt lån kommer att kosta samt hur Thorn räknar när det gäller den effektiva räntan. Notera bara att det är en exempelränta Thorn använder sig av i uträkningarna. När du blir godkänd som låntagare sätts räntan individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar.
 
I steg två är din uppgift att fylla i namn, adress, mobilnummer, e-post, personnummer och bankuppgifter. Du ska även ange om du vill betala med autogiro eller via inbetalningskort. När du sedan har läst och godkänt lånevillkoren kan du skicka in din ansökan.
 
Thorn använder sig av UC (Upplysningscentralen) för den kreditupplysning som ligger till grund för den obligatoriska kreditprövningen. När kreditprövningen är klar kommer en handläggare att ringa upp dig för att diskutera ett låneförslag. Godkänner du det kommer du inom kort att få ett skuldebrev i brevlådan. Underteckna detta och skicka tillbaka för att avsluta ansökningsprocessen och få dina pengar utbetalda.
 
Thorn tar ut en uppläggningsavgift på f.n. 595 kr på alla beviljade lån. En aviavgift på 39 kr per månad tillkommer.
 

Villkor hos Thorn

De grundläggande villkoren för att komma ifråga för ett Thorn privatlån är just ganska grundläggande. För att din ansökan ska kunna behandlas krävs att du uppfyller följande:

 • Du ska vara minst 20 år fyllda
 • Du får inte ha en betalningsanmärkning
 • Du ska ha deklarerad inkomst (hur stor den behöver vara beror på hur mycket du vill låna).

Efter inskickad ansökan gör Thorn en kreditkontroll och du måste bli godkänd i denna för att få ditt lån. Du bör vara medveten om att Thorn kan sätta en lägre kreditgräns än den du har ansökt om.
 
Övrigt
Thorn erbjuder dig ganska stort svängrum vad gäller hur du betalar tillbaka din skuld. Om du behöver pengar till annat än amortering och ränta en månad kan du ansöka om en betalningsfri månad och skulle du ha mer över en månad kan du göra en extra inbetalning. Du kan även reglera hela den återstående skulden när som helst. Thorn kan också, efter ansökan, medge en förlängning/höjning av krediten.