Lån från Svea Ekonomi

 

Svea ekonomi
 
Svea Ekonomi är ett kreditmarknadsbolag som har alla erforderliga tillstånd från Finansinspektionen. Bolaget har varit verksamt sedan 2004 och sätet är i Stockholm.

Svea Ekonomi har verksamhet inom såväl inlåning som utlåning. Sparprodukterna inkluderar både sparkonton och kapitalkonton medan låneprodukterna omfattar tre olika typer av privatlån utan säkerhet, bolån samt företagslån.

Recension Svea Ekonomi av Bank24

Räntor - 55%
Webbplats - 70%
Support/Öppettider - 50%
Tjänsteutbud - 70%

61%

Totalbetyg

User Rating: 1.83 ( 53 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-735 29 40
Öppet vardagar 08:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

 
SveaDirekt
SE-169 81 Solna
Besöksadress: Evenemangsgatan 31, SolnaVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Fast årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Erbjuder lån med betalningsanmärkningar
  • Stark finansiellt företag
– minus
  • Uppläggningsavgift på 595 kr
  • Hög effektiv ränta

Bolåneräntor Svea Ekonomi

[borantor]
 

Svea Ekonomi privatlån

Svea Ekonomi erbjuder tre typer av lån utan säkerhet. Det som skiljer dem åt är framför allt högsta möjliga lånebelopp samt villkoren för att få låna.

Stora lånet är ett klassiskt privatlån på mellan 16 000 – 400 000 kr med en låneperiod på mellan 2-15 år. Detta lån kan du använda exempelvis för en större renovering hemma eller för att samla andra lån och småkrediter som löper med hög ränta.
 

 
Lilla lånet är ett blancolån som är tänkt att vara ett alternativ till sms-lån/snabblån. Minsta respektive högsta lånebelopp är 2000 kr respektive 15 000 kr och låneperioden är 2-10 år.
Speciallånet är just precis lite speciellt eftersom en betalningsanmärkning inte är ett hinder för att få låna. Du kan låna mellan 2000 – 100 000 kr med speciallånet under 2-15 år.
 

Hur fungerar Svea ekonomi privatlån?

Svea Ekonomi har skapat en mycket okomplicerad ansökningsprocess som är helt och hållet webbaserad. Du börjar med att välja vilken av de tre typerna av privatlån du vill ansöka om för att sedan fylla i ett ansökningsformulär direkt på skärmen.
 
I ansökningsformuläret anger du de sedvanliga person- och inkomstuppgifterna. Du har också möjlighet att ansöka med en medsökande. Det är en klar fördel att göra det då dina chanser att få ditt önskade lån ökar i ganska stor utsträckning.

När du är nöjd med ansökan skickar du in den till Svea Ekonomi för handläggning. I handläggningen använder sig Svea Ekonomi av dina angivna uppgifter tillsammans med uppgifter från en kreditupplysning från UC för att se om du kan beviljas ett lån och vilken räntesats som ska gälla. Besked får du sedan skyndsamt via e-post och telefon.
 
Samtidigt som du får beskedet skickar Svea Ekonomi ett skuldebrev hem till dig. Detta ska du underteckna och sedan skicka tillbaka. Inom 3-5 dagar efter att skuldebrevet har kommit in kommer pengarna att betalas ut.

De kostnader som tillkommer, förutom amortering och ränta, är en uppläggningsavgift (495-795 kr beroende på lånetyp) och en administrativ månatlig avgift på 18 kr.
 

Svea Ekonomi företagslån

Svea ekonomi erbjuder även krediter till företag. Deras produkt som heter Företagskredit vänder sig till företagare som har behov av en företagskredit löpande för investeringar eller löpande drift. Man kan låna upp till 1 000 000 kr och man betalar en månadsränta som uppgår på 820 kronor/månad för en utnyttjad kredit på 100 000 kronor med borgen samt 1 490 kronor/månad för en lika stor kredit utan borgen. För en outnyttjad kredit betalar ni endast 195 kronor/månad.
 

Villkor

Villkoren för de olika låneprodukterna skiljer sig något sinsemellan. Nedan ser du grundvillkoren för Stora lånet och Lilla lånet. För att kunna låna ska du:
Vara minst 20 år
Ha fast inkomst på 120 000 kr årligen från tjänst eller pension
Ha varit skriven i Sverige de senaste tre åren
Inte ha några betalningsanmärkningar
 
Om du vill låna över 100 000 kr måste du ha en medsökande och denne ska ha en årsinkomst på minst 90 000 kr.

Vad gäller villkoren för Speciallånet ska nämnas att betalningsanmärkning alltså inte är ett hinder. Här krävs dock medsökande för belopp som överstiger 50 000 kr.
 

Övrigt

Svea Ekonomi erbjuder en låneförsäkring (betalskydd) som går in och täcker månadsavgiften upp till 9 000 kr per månad i upp till 12 månader om du blir arbetslös (ofrivilligt) eller blir sjukskriven. Premien är 8% av månadskostnaden för lånet.
 
Svea Ekonomi har också något så ovanligt som en räntegaranti. Skulle du, efter att ha tecknat ett lån hos Svea Ekonomi, hitta ett privatlån hos en annan långivare som löper med en lägre effektiv ränta, kan du meddela detta och Svea Ekonomi kommer då att sänka räntan på ditt lån.
 
Tecknar du privatlån hos Svea Ekonomi har du även möjlighet att ansöka om amorteringsfritt. Under 3, 6, 9 eller 12 månader (du väljer själv) behöver du inte betala amortering på ditt lån utan endast ränta.