Sparlån

 

Sparlån peer to peer lån
Det privatägda företaget Sparlån erbjuder så kallade Peer-to-Peer lån. Peer-to-Peer är en växande lånemarknad inom Sverige som har blivit väldigt populär. Det innebär att det är ingen bank som lånar ut pengar utan privatpersoner, institutioner och företag som står för den finansiella investeringen i ett lån.

Du som privatperson kan med andra ord antingen låna pengar eller faktiskt investera pengar i andra människors lån.

Recension Sparlån av Bank24

Räntor - 60%
Webbplats - 75%
Support/Öppettider - 55%
Tjänsteutbud - 60%

63%

Totalbetyg

User Rating: 1.61 ( 6 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-50 12 15 80
Öppet vardagar 08:00-16:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Sparlån webbsajt

Sparlån Sverige AB
Sturegatan 18
114 36 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Minst 20 år.
  • Årsinkomst på minst 150 000 kronor.
+ plus
  • Unik tjänst
  • Fast ränta under löptiden.
– minus
  • Dyra kostnader.
  • Ekonomisk risk för investerare.

 

 

Tjänster hos Sparlån

Sparlån privatlån
Att låna pengar från Sparlån är egentligen som vilket lån som helst. Det skiljer sig inte även om finansieringen ser annorlunda ut. Däremot kanske du känner ett ytterligare större ansvar eftersom det är vanliga privatpersoner och företag som har finansierat ditt lån. Lånen är annuitetslån. Ett annuitetslån innebär att du betalar samma summa varje månad tills lånet är återbetalt.
 
Vid försenad inbetalning kommer Sparlån skicka hem en påminnelse till dig inom 5 dagar, då tillkommer det också en förseningsavgift. Du får endast en påminnelse, uteblir betalningen även efter det kommer ärendet att gå vidare till inkassobolag istället.
 

Investera pengar

Lånar du ut pengar så innebär det inte att du ska låna ut hela summan för ett ansökt lån. Du investerar den summan du vill, du får sedan en procentuell ränta på beloppet du har lånat ut. Maximal ränta är 8 %. Pengarna fördelas på flera olika lån varpå risken att inte få tillbaks dina pengar blir väldigt liten.
 
Man kan faktiskt se investeringen som ett bra sätt att spara pengar med hög ränta. Eftersom lånen som du investerar i är annuitetslån innebär det att du faktiskt får ett löpande kassaflöde under hela investeringsperioden som gäller för lånet.
 

Säkerhet

Sparlån står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att hantera och förmedla både krediter och betalningar. Det är det första företaget med den här typen av låneverksamhet som har fått ett sådant tillstånd av Finansinspektionen. Det är en extra trygghet för dig som är både låntagare och investerare.
 
Dina personuppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan förutom att användas för kund- och registervård även användas för utveckling av produkter och tjänster, marknadsföring via post, e-post, mail eller telefon.
 
Dina uppgifter kan även lämnas ut till Sparlåns samarbetspartners men då endast för utveckling eller marknadsföring för dig som kund. Samtlig information om hur dina registrerade uppgifter används finns på Sparlån.se hemsida.
 

Ansökan

Kreditupplysningen sker via Upplysningscentralen och blir därför registrerad för andra banker att se. De olika stegen som görs är: Säkerställa att den ansökande inte har några betalningsanmärkningar, vilken kreditvärdighet personen har, att man har en folkbokföringsadress i Sverige då lån endast beviljas i Sverige.
 
Efter kreditbedömningen hos UC görs en likviditetsbedömning. Sparlån ser då till ansökandes privatekonomi, hur mycket pengar som finns kvar efter hushållets utgifter. Man räknar även på om utgifterna kan påverkas av eventuella ränteuppgångar. Detta görs för att se så det finns tillräckligt med ekonomiskt utrymme för låntagaren att betala lånet.
 
Beroende på helhetsbedömningen och hur kreditvärdig du är som ansöker om ett lån kommer du sedan bli beviljad lånet eller få avslag på lånet. Man jämför då Risk Score (risk poäng), informationen från kreditupplysningen och sedan hur din ekonomiska likviditetsbedömning är i förhållande till den löptid du ansöker om på lånet och lånets storlek.