Skicka pengar utomlands

När man skall skicka pengar så bör man absolut jämföra olika företag eftersom man kan spara pengar och tid på att välja rätt tjänst.
 

 

Eller använd filtret nedan

 

Företag
Avgifter - information
Betalningsmedel
Ansök
Företag
Avgifter - information
1000000 kr maxbelopp att skicka

0,5% av belopp kr i avgift

SSL som säkerhet

Hela världen i räckvidd
Betalningsmedel
Visa
Mastercard
Amex
Bankonto
Ansök

Företag
Avgifter - information
80000 kr maxbelopp att skicka

39 kr i avgift

SSL som säkerhet

Hela världen i räckvidd
Betalningsmedel
Visa
Mastercard
Amex
bankkonto
Ansök

Företag
Avgifter - information
70000 kr maxbelopp att skicka

45-520 kr i avgift

SSL som säkerhet

Hela världen i räckvidd
Betalningsmedel
Visa
Mastercard
Amex
Ansök


 
 

 

Olika tjänster att skicka pengar utomlands

rsz_skickapengar1
Att skicka pengar internationellt är något som har blivit väldigt stort och en av de största anledningarna till det är framförallt att vi idag lever i ett mångkulturellt Sverige. Det är vanligt att spara pengar och skicka delar av sin lön till familjemedlemmar som bor kvar i det ursprungliga hemlandet. Framförallt görs flest överföringar utomlands några dagar efter det att lönen kommit in på kontot. Annars kan det vara transaktioner där man ger en gåva till en vän eller att man eventuellt behöver hjälpa någon närstående som befinner sig i ett annat land.
 
Allting handlar egentligen om vad du som överför vill ha för typ av tjänst. En del vill kunna sköta allting elektroniskt när man skall skicka pengar utomlands, en del vill inte lämna ut sina uppgifter som till exempel kontonummer, en del vill ha en lätt tjänst där det inte krävs för mycket information. Det finns tjänster som passar de allra flesta när det kommer till transaktioner. Idag är samhället elektroniskt uppbyggt och tjänster som internationell överföring förbättras och utvecklas hela tiden i takt med att fler och fler använder sig av dessa tjänster.
 
Kostar det något att göra en överföring till utlandet från min bank?
Alla banker har olika avgifter så det bästa är att höra med internetkundtjänst eller ditt lokala bankkontor vilka avgifter och regler som gäller vid en utlandsöverföring. Det är även bra att höra efter vad som gäller om landet man skall överföra till ligger inom eller utanför EU. Rent generellt är det alltid dyrare att använda sin Internetbank om man skall skicka pengar utanför EU.
 
Vad kostar det att använda ett Money transfer företag?
Även här skiljer sig priserna och även hur lång tid de olika företagen tar på sig att göra överföringen. Det är bra att jämföra de olika och välja det företag som kan uppfylla de krav man har inom till exempel tid och kostnad för överföringen.
 
Hur lång tid tar det för pengarna att komma fram?
Allt från några minuter upp till flera bankdagar. Det är därför man alltid bör planera vilken väg man ska välja när man för över pengar till ett utländskt konto. Om mottagaren behöver pengarna snabbt så går det oftast fortare med ett företag som arbetar hela tiden med transaktioner utomlands än att gå via sin bank som oftast tar lite längre tid.
 
Är det säkert att överföra pengar till utlandet?
Skickar man pengar med någon av de stora bankerna så garanterar de att det är en säker överföring och likaså de företag som arbetar med internationell överföring. Kontrollera alltid vilken säkerhet företaget erbjuder dig som kund vid en transaktion.

Finns det kontor att vända sig till om jag vill använda någon annan än min bank?
Det finns en del företag som har kontor eller så använder de sig av ett ombud till exempel i en kiosk eller liknande. Detta gör att man kan få personlig hjälp om det är något man undrar över eller inte förstår. Om man använder sig av ett kontor så kan mottagaren hämta ut pengarna på företagets kontor i det land pengarna har skickats till.