Skandiabanken

 

Skandiabanken
 
Skandiabanken är en bank som har varit verksam inom banktjänster, inlåning och utlåning sedan 1994. Banken har ett gott anseende och har många gånger blivit uppmärksammad som den bank som har flesta andel nöjda kunder.

Idag erbjuder Skandiabanken ett komplett utbud av banktjänster inklusive privatlån, bolån och kontokrediter.

Recension Skandiabanken av Bank24

Räntor - 65%
Webbplats - 90%
Support/Öppettider - 90%
Tjänsteutbud - 90%

84%

Totalbetyg

User Rating: 2.88 ( 4 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-55 55 00
Öppet vardagar 06:00-24:00
Öppet lördagar 06:00-24:00
Öppet söndagar 06:00-24:00

Skandiabanken AB
Lindhagensgatan 86
112 18 StockholmVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Fast årsinkomst på minst 150 000 kr.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Enormt utbud
 • Bra låneräntor
– minus
 • Låga sparräntor
 • Månadsavgift på bankkort

Bolåneräntor Skandiabanken

[borantor]
 

Privatlån hos Skandiabanken

Skandiabanken Aktiebolag är en del av försäkringsbolaget Skandia, som har anor som går så långt tillbaka som år 1855. Skandia var faktiskt ett av de första försäkringsbolagen i Sverige. Skandiabanken är idag registrerat som bank och står under Finansinspektionens tillsyn.
 
Skandiabanken privatlån är ett blancolån utan krångliga villkor med vilket du kan låna mellan 20 000 kr och 300 000 kr utan krav på säkerhet eller medsökande. Låneperioden kan vara allt mellan 1-10 år.
 

 
Den höga maxgränsen för lånet gör att ett privatlån hos Skandiabanken kan fungera som ett komplement till ett bolån eller som ett samlingslån för att samla dyra smålån, avbetalningsköp och andra krediter. Emellertid kan du använda dina lånade pengar precis hur du vill. Skandiabankens privatlån är ett blancolån och du har ingen skyldighet att redogöra för varför du behöver låna.
 

Hur fungerar det att låna hos Skandiabanken?

Hos Skandiabanken lånar du mellan 20 000–300 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-10 år. Räntan sätts individuellt med utgångspunkt i din ekonomi och är rörlig.
 
Att ansöka om ett lån hos Skandiabanken är inte särskilt komplicerat. Från förstasidan följer du länken till lån och väljer sedan “privatlån”. På välkomstsidan hittar du all nödvändig information om lånet samt om villkor för detsamma. Tyvärr kan du här inte laborera med olika uppgifter för att se hur exempelvis olika återbetalningstider slår mot totalkostnaden för krediten, utan det kan du först göra i ett senare skede.
 
När du vill skicka in din ansökan ska du först ange personuppgifter och sedan uppgifter om inkomster, befintliga lån, med mera. I det sista steget anger du belopp och återbetalningstid för att sedan skicka in ansökan (efter att du har godkänt lånevillkoren).
 
Skandiabanken tar en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) för att göra en kreditkontroll på dig och meddelar sedan godkännande eller avslag via e-post och telefon. Om din ansökan går igenom får du ett skuldebrev på posten som du ska skriva under och returnera. Utbetalningen sker sedan inom ett par bankdagar.
 
En stor fördel med Skandiabankens privatlån är att inga kostnader tillkommer förutom räntan på det lånade beloppet (räntan är rörlig och individuell). Skandiabanken har, i enlighet med målsättningen att vara en enkel och rak bank utan krångliga villkor, helt slopat allt vad uppläggningsavgifter, årsavgifter och aviavgifter heter.
 

Villkor hos Skandiabanken

Skandiabankens grundläggande villkor är mycket okomplicerade. För att komma ifråga för ett privatlån hos Skandiabanken ska du:

 • Vara 18 år fyllda
 • Ha en fast inkomst på minst 150 000 kr per år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inte ha någon betalningsanmärkning.

Om du uppfyller ovan gäller det sedan att du blir godkänd i den sedvanliga kreditprövningen. Notera också att du maximalt kan låna ett belopp som uppgår till 30% av din årslön. Tjänar du 300 000 kr per år är maximalt lånebelopp alltså strax under 100 000 kr.
 
Övrigt
Skandiabanken erbjuder även privatpersoner att teckna löpande kontokredit. Med en sådan får du ett extra kreditutrymme på ditt lönekonto och du betalar bara för den kredit du använder. Kontokrediten kan vara på upp till 100 000 kr, vilket gör att den kan fungera som ett alternativ till ett privatlån hos Skandiabanken.
 
Notera bara att maximal kredit per person hos Skandiabanken, privatlån och kontokredit inräknat, är 400 000 kr.