SEB – Enkla lånet

 

seb
 
SEB är en av de fyra största affärsbankerna i Sverige och man har ett helt komplett utbud av tjänster för både privatpersoner och företag. SEB grundades 1972 men historiken (som Stockholms Enskilda Bank) går tillbaka så långt som 1856.

I utbudet av produkter för privatpersoner finns banktjänster, pensioner, försäkringar, investeringar, sparande och kreditgivning. I sistnämnda kategori ingår bolån, privatlån, kontokrediter och kreditkort.

Recension SEB av Bank24

Räntor - 70%
Webbplats - 60%
Support/Öppettider - 90%
Tjänsteutbud - 90%

78%

Totalbetyg

User Rating: 2.1 ( 15 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-365 525
Öppet vardagar Dygnet runt
Öppet lördagar Dygnet runt
Öppet söndagar Dygnet runt

SEB
Kungsträdgårdsgatan 8
111 47 StockholmVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Inkomst på minst 180 000 kr/år.
 • Minst 18 år.
 • + plus
  • Enormt utbud
  • Låga låneräntor
  – minus
  • Låga sparräntor
  • Höga bankavgifter

Sociala medier och viktiga länkar

Bolåneräntor SEB

[borantor]
 

SEB privatlån

SEBs privatlån går under namnet Enkla lånet och är ett privatlån för vilket du inte ställer någon säkerhet. Lägsta möjliga lånebelopp är 20 000 kr och högsta möjliga belopp är 350 000 kr. Låneperioden är som kortast 2 år och som längst 10 år. Behöver du ett mindre tillskott till hushållskassan än 20 000 kr, kan den löpande krediten Enkla krediten vara ett alternativ.
 
SEB marknadsför privatlånet som ett lån som kan användas för många ändamål och med det höga maxtaket går det att skriva under på det. Många använder Enkla lånet för att samla lån och krediter för att sänka lånekostnaderna.
 

Hur fungerar SEB lån?

SEB privatlån kan tecknas av alla, även dem som inte är kunder i banken. Det finns två sätt att teckna lånet, nämligen via SEB:s webbplats samt via telefon. För att undvika missförstånd kan väl ansökan via webbplatsen rekommenderas.
 
På SEB:s sidor för privatlån klickar du dig vidare till “Enkla lånet” och anger först hur mycket du vill låna (20 000 – 350 000 kr), om du vill att lånet ska vara ett samlingslån, hur lång återbetalningstid du önskar samt om du vill ansöka med medsökande (rekommenderas). I nästa steg ska du fylla i ett antal personuppgifter och i det tredje steget anger du uppgifter om din ekonomiska ställning. Därefter godkänner du lånevillkoren och skickar in din ansökan.
 
Utifrån dina personuppgifter inhämtar SEB en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen AB) och gör en kreditkontroll. Om du blir godkänd som långivare meddelas du via e-post och får ett skuldebrev hem med posten. Underteckna skuldebrevet och skicka in det för att slutföra processen.
 
Om du har konto hos SEB får du dina pengar utbetalda inom 4-5 dagar. Skulle du ha konto i en annan bank kan utbetalningen dröja ytterligare ett par dagar.
 

 
Du ansöker kostnadsfritt om SEB privatlån på nätet. Om du blir beviljad ditt lån tillkommer emellertid en uppläggningsavgift. Den är, i jämförelse med andra långivare, ganska blygsam (300 kr) och den debiteras på den första månadsbetalningen. Om du är kund hos SEB debiteras ingen uppläggningsavgift. Prissättningen är individuell och räntan på lånet är rörlig.
 

Villkor hos SEB

SEB ställer upp följande villkor för att du ska kunna komma ifråga för Enkla lånet:

 • Du ska vara minst 18 år gammal
 • Du ska ha en inkomst på minst 190 000 kr per år (fast inkomst)
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 
Dessa är grundkrav och det slutliga avgörandet om huruvida du ska godkännas som låntagare eller inte görs efter en sedvanlig kreditprövning.
 
Övrigt
SEB kan också erbjuda ett ännu mer förmånligt lån till dem som är medlemmar i något av de fackförbund SEB samarbetar med. Detta lån, som är ett privatlån utan säkerhet, går under benämningen medlemslånet. Räntan är normalt betydligt lägre på medlemslånet än på det ordinarie privatlånet.
 
SEB erbjuder även en produkt man kallar för Enkla krediten. Det är en löpande kontokredit som är kopplad till personkontot. Du betalar bara ränta på den del av krediten du utnyttjar.
 
Om du vill öka din trygghet i ditt låntagande kan du teckna till ett låneskydd. Mot en premie som du betalar månadsvis är du då garanterad att få dina lånekostnader betalda upp till 15 000 kr i månaden om du blir sjuk eller arbetslös.