Lån från SBAB

 

Sbab
SBAB är ett statligt kreditinstitut/bank med verksamhet inom både inlåning och utlåning. Banken är förmodligen mest känd för sina bolån, men man erbjuder även privatlån, samlingslån och billån till privatpersoner.

SBABs historia började 1985 och syftet med bildandet var att finansiera statliga bostadslån. År 1991 fick SBAB sedan rätt att rikta låneerbjudanden inom bolån till privatpersoner och sedan 2009 är SBAB bank med produkter inom både utlåning, inlåning och försäkringar.

Recension SBAB av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 70%
Support/Öppettider - 85%
Tjänsteutbud - 75%

78%

Totalbetyg

User Rating: 2.93 ( 17 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-45 30 00
Öppet vardagar 08:00-21:00
Öppet lördagar 08:00-21:00
Öppet söndagar 08:00-21:00

SBAB
Östra Torggatan 9
Arkaden, KarlstadVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Inkomst på minst 250 000 kr/år.
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Låga räntor för lån
  • Inga avgifter vid ansökan
– minus
  • Tuffa krav för att låna
  • Låg godkännande grad

Sociala medier och viktiga länkar

Bolåneräntor SBAB

[borantor]
 
SBAB Bank är en aktör inom finansiella tjänster som förmodligen är mest känd för att man erbjuder bolån. På senare tid har man dock kompletterat sitt erbjudande till privatkunder med såväl inlåning i form av sparkonton som privatlån.
 

Privatlån hos SBAB Bank

SBAB privatlån är ett okomplicerat blancolån – ett lån utan säkerhet – som du kan teckna direkt på nätet. Lägsta möjliga lånebelopp är 30 000 kr medan du maximalt kan låna 350 000 kr. Återbetalningstiden är 2-10 år.
 
Att lägsta lånebelopp är ganska rejäla 30 000 kr betyder att SBAB inte är ett alternativ om du bara behöver låna en mindre summa, till exempel för att förstärka reskassan på semester. För detta ändamål finns andra långivare inom privatlån som är bättre.
 

 
Det höga maxtaket innebär emellertid att SBAB är ett bra alternativ för ett så kallat samlingslån, det vill säga ett privatlån du tecknar för att lösa ett antal smålån och krediter för att på så sätt sänka dina månadskostnader.
 

Hur fungerar SBAB privatlån

Att ansöka om ett privatlån hos SBAB gör du enklast direkt på nätet på SBABs webbplats. SBAB var faktiskt ett av de första kreditinstituten att erbjuda låneansökan online och man har genom åren förfinat processen så att det ska gå så enkelt som möjligt att skicka in en ansökan.
 
Du börjar givetvis med att specificera ditt önskade lån. Ange först det belopp du vill låna (30 000 – 350 000 kr) för att sedan fylla i återbetalningstid (2-10 år). När det är gjort får du se ett preliminärt räkneexempel så att du kan se hur kostnaden för ditt lån kommer att se ut på månadsbasis.
 
I nästa steg fyller du i sedvanliga personuppgifter för att därefter specificera något kring bland annat din ekonomi och din försörjning. Du skickar sedan in din ansökan och får inom några sekunder ett preliminärt besked direkt på skärmen. Om du godkänner erbjudandet du presenteras för skickar SBAB dina lånehandlingar på Posten. När avtalet är SBAB åter tillhanda med din signatur betalas lånet ut.
 
Räntan på SBAB privatlån sätts individuellt och den är alltid rörlig. Räntan sätts utifrån de uppgifter du lämnar i ansökan samt den information SBAB inhämtar genom en kreditupplysning (från UC). Som vanligt gäller att ju bättre ekonomi du har, desto lägre ränta kan du förvänta dig att bli erbjuden. Överlag ska sägas att SBAB erbjuder mycket konkurrenskraftiga räntor i genomsnitt och särskilt förmånliga blir SBABs räntor för den som har en stark ekonomi.
 
Till ditt privatlån tillkommer ingen uppläggningsavgift, vilket är en stor fördel. Aviavgifter tillkommer emellertid, men om du väljer att betala med e-faktura, autogiro eller via SBAB-giro utgår dessa avgifter helt och hållet.
 

Villkor för lån hos SBAB

Grundvillkoren för att ansöka om ett privatlån hos SBAB är de följande:
Du ska vara 21 år eller äldre
Du ska ha en årsinkomst som uppgår till minst 250 000 kr (alternativt 250 000 kr sammanlagt om du ansöker med en medsökande)
Du ska inte vara belastad av betalningsanmärkningar.
 
Övrigt
SBAB har ett ganska heltäckande erbjudande av utlåning och inlåning till och från privatpersoner. Förutom privatlån och bolån kan SBAB bland annat erbjuda sparkonton med fria uttag till förhållandevis god ränta. I tillägg erbjuder SBAB två varianter av hemförsäkringar.
 
Hos SBAB kan du också teckna till låneskydd. För mer information om SBABs låneskydd, vänligen gå till webbplatsen.