Lån från Resurs Bank – information

 

Resurs bank
Resurs Bank är en svensk bank som har verksamhet även i andra länder i Skandinavien. Banken är en del av en koncern i vilken även försäkringsbolaget Solid Försäkringar ingår. Resurs Bank har anor som går tillbaka ända till 1977, vilket gör banken till en av de äldsta så kallade nischbankerna.
 
I Resurs Banks utbud finns inlåning och utlåning. I sistnämnda kategori erbjuder Resurs både privatlån och kreditkort. Resurs Bank är stora på privatlån och man har ett starkt varumärke inom lån utan säkerhet

Recension Resurs bank av Bank24

Räntor - 45%
Webbplats - 70%
Support/Öppettider - 70%
Tjänsteutbud - 75%

65%

Totalbetyg

User Rating: 2.04 ( 12 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-11 22 33
Öppet vardagar 08:15-18:00
Öppet lördagar 09:00-18:00
Öppet söndagar 09:00-18:00

Resurs Bank AB
Box 222 09
SE-250 24 Helsingborg

Villkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Fast inkomst av tjänst på minst 100 000 kr/år.
 • Minst 20 år.
+ plus
 • Även företagstjänster
 • Brett utbud
– minus
 • Höga låneräntor
 • Uppläggningsavgift på 395 kr

 

Resurs Bank privatlån

Resurs Bank privatlån är ett enkelt blancolån utan säkerhet och utan krav på medsökande på mellan 10 000–300 000 kr. Du ansöker enkelt om lånet direkt på Resurs Banks webbplats. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
 
Återbetalningsperiodens längd avgörs av hur stort belopp du lånar. Lånar du upp till 30 000 kr kan återbetalningstiden vara 5 år som längst. Är lånebeloppet på mellan 31 000-150 000 kan du välja en återbetalningstid på upp till 12 år och för belopp på 151 000 kr och uppåt kan du välja att betala tillbaka under upp till 15 år.
 

 

Hur fungerar Resurs Bank privatlån?

Resurs Banks blancolån tecknar du på webbplatsen genom att fylla i ett antal obligatoriska uppgifter och läsa och godkänna lånevillkoren. Det är en relativt smidig process Resurs Bank har skapat så det tar inte mer än några minuter att genomföra alla steg.
 
Du börjar med att ange lånebelopp och önskad återbetalningstid (notera ovan nämnda villkor kring återbetalningstiden för olika belopp). Fiffigt är att du kan prova dig fram med reglage för att se vad olika lån kan komma att kosta på månadsbasis.
 
Du anger sedan ditt personnummer för att börja med låneansökan. Efter att du har fyllt i de sedvanliga uppgifterna om dig som person och din ekonomi gör en handläggare på Resurs Bank en grundlig kreditkontroll utifrån en kreditupplysning från UC.
 
Att behandlingen inte sker automatiskt utan att en handläggare gör analysen är fördelaktigt till exempel om du har många förfrågningar hos UC sedan tidigare.
 
Utifrån kreditkontrollen beslutar handläggaren om du ska beviljas ditt önskade lån eller inte samt hur mycket du kan få låna (du är inte garanterad att få låna hela det önskade beloppet). Om din ansökan beviljas av Resurs Bank kan du signera avtalet direkt online via e-legitimation (BankID) eller på det mer traditionella sättet.
 
Väljer du sistnämnda kommer du inom ett par dagar att få ett låneavtal i brevlådan. Detta avtal ska du skriva under och därefter skicka i retur. Det tar sedan mellan 1-3 bankdagar innan dina pengar landar på ditt konto.
 
Resurs Bank tar ut både uppläggningsavgift och aviavgifter. Årsavgift debiteras dock inte. Uppläggningsavgiften är på 399 kr och debiteras den första månadsbetalningen. Aviavgiften är 19 kr och debiteras varje månadsbetalning.
 

Villkor för privatlån hos Resurs Bank

Resurs Bank har satt upp följande grundläggande villkor för den som vill ansöka om ett privatlån:

 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Du ska ha en fast inkomst från tjänst, pension eller egen rörelse på minst 100 000 kr per år
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 
Övrigt
Om du vill ha en ökad trygghet kan du teckna till Resurs Banks produkt “Betalförsäkring”. Denna försäkring är ett låneskydd som träder in och täcker dina månadskostnader om du blir uppsagd från ditt arbete, blir sjukskriven eller tvingas till sjukhusvistelse. Försäkringen gäller för en månad i taget och premiens storlek räknas på den utestående lånesumman.
 
Resurs Bank erbjuder i tillägg till privatlånet fyra olika kreditkort med kreditgränser på upp till 150 000 kronor.