Re:member – Entercard

 

Remember kreditkort
EnterCard är ett kreditkort som kan skräddarsys på många sätt. Förutom att kortet bär en kredit kan det fungera som exempelvis bonuskort för resor och premiekort för drivmedel. Remember, som kanske är det mest kända exemplet på ett EnterCard-kort, är EnterCards egna varumärke.
 
EnterCard är ett företag verksamt inom kreditkortsutgivning runt om i Europa. Verksamheten i Sverige bedrivs av EnterCard Sverige AB, som är registrerat som kreditmarknadsbolag hos Finansinspektionen och därmed står under myndighetens tillsyn. Från och med 2016 erbjuder Remember även privatlån upp till 350 000 kronor med en ränta från 4,95 %.

Recension Remember kort av Bank24

Räntor - 60%
Webbplats - 65%
Support/Öppettider - 52%
Tjänsteutbud - 60%

59%

Totalbetyg

User Rating: 2.17 ( 46 votes)

Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-15 00 15
Öppet vardagar 09:00-18:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

EnterCard Holding AB
Klarabergsgatan 60
111 21 Stockholm



Villkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Fast inkomst av tjänst.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Stort utbud av kreditkort
 • Bra räntor
– minus
 • En hel del avgifter på korten

 
 
Re:membercard har numera bara 1 st kort
1. re:member

 
Entercard marknadsför även Golfmore mastercard som kan tecknas av alla som är medlemmar i svenska golfförbundet. De har även British Airways Visa i portföljen.
 
 
I ett Re:member kort ingår följande:

 • Kredit på upp till 100.000 kr.
 • 56 räntefria dagar på inköp.
 • Ingen avgift för avisering.
 • Gratis att beställa ett extra kreditkort.
 • Möjlighet att delbetala räntefritt direkt på kortet
 • Kortwebb där du enkelt kan hantera ditt konto
 • Hög säkerhetsnivå
 • Exklusiva erbjudanden
 • Fungerar på över 31 miljoner ställen och på internet
 • Möjlighet till två betalningsfria månader/år

 

 

Remember kreditkort

Med kreditkort som utfärdas av Remember får du upp till 8 veckors (56 dagar) räntefri kredit och du kan betala alla inköp på en enda faktura, vid ett tillfälle. Du kan också enkelt teckna till en rad försäkringar som automatiskt gäller på de tjänster och produkter du köper med kortet.
 
Hur fungerar EnterCard Remember?
Du har som sagt fyra varianter av RememberCard att välja mellan. Här är lite kort om var och en:
 
Remember MasterCard är ett kreditkort med en räntefri kredit på upp till 50 000 kr upp till 56 dagar. I avgiften på 195 kr (avgiftsfritt första året) ingår tre försäkringar som du väljer själv.
 
Remember More är ett kreditkort med en kredit på upp till 50 000 kr för vilket totalt elva försäkringar ingår i årsavgiften (f.n. 295 kr). Kortet är också kopplat till ett bonussystem som ger dig en poäng per spenderad krona.
 
Remember Flex är ett kreditkort helt utan årsavgift med en kredit på upp till 50 000 kr.
 
Remember UNICEF är en slags kombination av Remember More och Remember Flex. 2 kr per köp går oavkortat till välgörenhetsorganisationen UNICEF.
 
Du kan ansöka om ett Remember kreditkort direkt på nätet på RememberCards webbplats. Det är några steg som ska gås igenom, men några reella krångligheter finns inte. Du börjar med att ange personuppgifter för att sedan ange inkomstuppgifter, med mera. Många rankar Remember me som det bästa kreditkortet i Sverige.
 
Efter inskickad kreditansökan gör EnterCard Remember en kreditkontroll (utifrån uppgifter från UC) och meddelar sedan dig via e-post och/eller telefon. Ditt kreditkort får du i posten inom ett par dagar och koden till kreditkortet skickas separat någon dag senare.
 
Oavsett vilket kreditkort du väljer betalar du en årsavgift. Aviavgifter tillkommer dock endast om du betalar på annat sätt än via e-faktura. För inköp har du en räntefri kredit på 56 dagar.
 
Villkor för EnterCard Remember
För att kunna ansöka om ett EnterCard Remember kreditkort måste du vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Vidare ska du ha en fast inkomst från tjänst, pension eller egen rörelse och du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 
 
Kreditkontrollen avgör hur stor kredit du kan få och du beviljas automatisk maximal kredit inom det förutbestämda spannet (5000–50 000 kr). Du kan i ett senare skede ansöka om att höja krediten (upp till 100 000 kr).
 
Övrigt
Remember är unikt på så sätt att du kan teckna till upp till elva tilläggsförsäkringar. Du kan bland annat välja lite mer udda försäkringar som “Prisgaranti”, allriskförsäkring vid köp av hemelektronik och “Aktivitetsskydd”.
 
Med EnterCard Remember kan du också teckna till en produkt som kallas för Betalningsskydd Plus. Denna försäkring träder in om du blir uppsagd, blir allvarligt sjuk eller blir sjukskriven. >