Företagskredit genom Qapitala

 
Smart företagskredit med Qapitala . För småföretagare kan ojämna intäkter vara ett gissel. Qapitala erbjuder digital checkkredit till företag som vill klara oförutsedda utgifter och ha en ekonomi i balans.
 
Qapitala är ett fintechbolag som är dedikerat till att erbjuda digitala checkkrediter till mindre företag. Qapitala vill utnyttja möjligheterna med digitaliseringen för att utmana de traditionella kreditinstituten med smarta och enkla lösningar.
 
Bakom bolaget finns ett team med bakgrund som utvecklare, kreditgivare och entreprenörer med stor kunskap om företagares utmaningar och förutsättningar. Målsättningen är att erbjuda ett smart och enkelt sätt för företag att balansera sin likviditet utan krångliga mellanhänder.
 

Qapitala Företagslån

Recension Qapitala AB av Bank24

Räntor - 70%
Webbplats - 70%
Support/Öppettider - 58%
Tjänsteutbud - 65%

66%

Totalbetyg

User Rating: 5 ( 1 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 010-330 06 80
Öppet vardagar 08:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
qapitala företagskredit

Qapitala
Malmskillnadsgatan 32
111 51 Stockholm
info@qapitala.seVillkor

  • Ej skuldsaldo.
  • Svenskt företag.
  • Registrerat företag hos bolagsverket.
  • Minst 18 år.

 

 

Ekonomisk balans för alla typer av bolag

Ett ojämnt flöde av intäkter och utgifter är ofta en stor utmaning för mindre bolag i etableringsfas. För etablerade bolag kan oförutsedda utgifter eller kostnader förknippade med utveckling och expansion vara en utmaning. För att klara plötsliga utgifter och balansera toppar och dalar kan företag ansöka om checkkredit.
 
Krediten kan användas vid behov och gör så att företagare kan fokusera på det de gör bäst – att utveckla sitt företag. Qapitala riktar sig till bolag inom alla branscher, stora som små, så länge de är registrerade i Sverige.
 
Genom genomtänkta digitala lösningar vill Qapitala förenkla för företag att ansöka och administrera sin kredit. Deras plattform analyserar ansökande företags ekonomiska data för att automatisk skapa en överblick över hur företaget presenterar.
 
Därefter kan Qapitala erbjuda en flexibel kreditlösning som utgår från företagets specifika behov och förutsättningar. På det här sättet kan mindre bolag behålla en god likviditet även under lågsäsong. Krediten kan också användas för att betala oväntade kostnader eller investera i material som behövs för att utveckla verksamheten.
 
Företag slipper därmed onödig administration, bankkontakter och extra kostnader förknippade med traditionella företagslån.
 

 

Ansöka om kredit

För att ansöka om företagskredit behövs BankID för att logga in. Vid ansökan ger kunden Qapitala insyn i företagets transaktioner. Sedan följer ett enkelt ansökningsförfarande där Qapitalas tekniska plattform analyserar företagets ekonomiska verksamhet. Kreditbeslutet är sedan baserat på det ansökande företagets specifika förutsättningar.
 
Kreditbedömningen tar bara 3 minuter och vid beviljad kredit sker utbetalning inom loppet av 24 timmar. För att ha möjlighet till kredit hos Qapitala krävs att den som ansöker går i personlig borgen för krediten. Den som ansöker måste vara svensk medborgare och får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder.
 
Qapitala gör en sedvanlig kreditupplysning på alla nya kunder. Förfarandet är en trygghet även för att den sökande inte riskerar att få ett kreditutrymme som leder till för hög skuldsättning.
 
De företag som beviljas kredit tilldelas sedan ett kreditutrymme, en limit, som går att nyttja vid behov. Beroende på företagets ekonomiska förutsättningar så ligger limiten mellan 50 000 och 500 000 kronor. Kunden behöver sedan aktivera krediten genom att lyfta minst 10 000 kronor i anslutning till att krediten blir beviljad.
 
Däremot finns inga krav på att lyfta hela krediten omgående utan den kan finnas som en buffert att använda vid behov. Det finns inga krav på att utnyttja hela den beviljade krediten och kunden betalar endast för den del som nyttjas. Den beviljade limiten löper tills vidare så länge kunden sköter sina åtaganden gentemot Qapitala och företagets kreditvänlighet inte försämras drastiskt.
 

Kostnader och återbetalning

Qapitala erbjuder en fast ränta på 2 % per 30 dagar av den utnyttjade krediten minus amortering. Kunden betalar alltså enbart ränta på det belopp som är utnyttjat, oberoende av den beviljade kreditgränsen eller hur mycket kredit som ursprungligen utnyttjats. Krediten har en flexibel återbetalning och nyttjat belopp kan återbetalas när som helst utan tilläggskostnader.
 
Räntan ska dock alltid betalas för minst 30 dagar. På samma sätt kan ytterligare kreditbelopp inom limiten lyftas vid behov. Den kredit som är nyttjad har en löptid på 24 månader.