Ponture – företagslån och factoring

 

Ponture företagslån

Recension Ponture av Bank24

Räntor - 77%
Webbplats - 60%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 75%

68%

Totalbetyg

User Rating: Be the first one !


Kundtjänst:
Telefonnummer: 010-129 29 20
Öppet vardagar 8-16
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Ponture företagslån

Ponture AB
Norrsken House
Birger Jarlsgatan 57C
113 56 Stockholm
info@ponture.comVillkor

  • Svenskregistrerat bolag.
  • Minst 20 år fyllda.
  • Företaget är aktivt.

 

 

Ponture – för dig som söker företagslån

Ponture är ett svenskt lånemäklarföretag som arbetar med att erbjuda bra och bekväma företagslån till företagare, men erbjuder även professionell och kunnig rådgivning om vilka tjänster som kan passa kunden bästa.
 
Företaget har över 30 år i branschen och besitter stor erfarenhet vad gäller finans och affärsutveckling på marknaden och är en uppskattad aktör hos både kunder och samarbetspartners. Ponture samarbetar idag med bland annat Marginalen Bank (en långivare som väldigt många hört talas om), Promentor Finans, Ferratum Business (Ferratum för företag), Froda, Aros Kapital och många fler.
 
Är du intresserad av att ansöka om ett företagslån så kan Ponture vara ditt självklara val. Det enda du behöver göra är att besöka företagets hemsida och därefter fylla i kontaktuppgifter till dig själv. Naturligtvis behöver du även fylla i hur mycket pengar du är intresserad av att låna.
 
Efter att du har skickat in din ansökan blir du kontaktad av en finanskonsult. Finanskonsulten kommer att utvärdera och se om dina behov kräver en finansiering eller inte och därefter kan du få svar på om lånet blivit beviljat eller ej. Det är således en väldigt enkelt process att ansöka om ett lån från Ponture.
 

Hur ser Pontures lån ut?

Vad kan man då förvänta sig när man ansöker om ett företagslån från Ponture? Till att börja med så kommer du att kunna ansöka om 100.000-2.000.000 kronor. Är du intresserad av att ansöka om mindre än 100.000 så kommer du att behöva vända dig till en annan aktör.
 
För att säkerställa att du som företag kommer ha möjlighet att betala tillbaka lånet så finns bekväma löptider. Som minst kan du ha 1(en) månad på dig att betala tillbaka och som mest ligger löptiden på 3 år. Lånar du mycket höga belopp måste du alltså vara säker på att du och ditt företag kommer kunna hantera de månatliga utgifterna.
 
Ponture samarbetar med 10 stycken banker i dagsläget och erbjuder lån till olika typer av bolagsformer. Du kan ansöka om ett lån från Ponture om du har:

  • Enskild firma
  • Aktiebolag
  • Handelsbolag
  • Kommanditbolag

 

Ansökningskrav?

När du ansöker om ett privatlån så kommer en kreditupplysning att tas på dig som privatperson för att säkerställa att din ekonomi kan klara av de utgifter som kommer med ett lån. Detsamma gäller för företag. När du har ansökt om ett lån så kommer en kreditupplysning att tas på företaget och detta sker alltid hos Upplysningscentralen när du använder dig av Ponture.
 
Det gäller att ha en så bra kreditvärdighet som möjligt, eftersom beslutet kommer att baseras på ett flertal parametrar som avgör hur sannolikt det är att ditt företag överlever eller om det kommer att gå i konkurs.
 
Förutom kreditupplysningen så finns det även andra villkor att uppfylla. Du behöver t.ex. säkerställa att ditt företag kan uppvisa minst tre månader av omsättning med goda resultat och acceptera att en bedömning av ditt företag kommer att ske. Helhetsbedömningen utförs av just Ponture.
 

Andra tjänster hos Ponture

I dagsläget erbjuder Ponture inga andra typer av tjänster än just förmedlande av företagslån. Det är inom denna kategori som de är mest bildade och har mest kunskap, vilket gör företagsfinansiering till ett självklart val för Ponture.
 
Om du har svårigheter att välja vilket typ av lån, t.ex. belopp och löptid, som passar dig bäst kan du kontakta kundsupport för vägledning och rådgivning. Det är inte alltid lätt att veta vad man behöver och vad företaget skulle kunna hantera, men med professionell vägledning blir det betydligt enklare.
 
Du kan kontakta kundsupport varje vardag mellan klockan 08:00-17:00. Under helger är support stängt, men du kan alltid skicka iväg ett mail och invänta svar.