OPR Privatlån och Företagslån

 

OPR företagslån
 
OPR ger en smidig finansieringslösning till dig som egenföretagare och till dig som privatperson via deras privatlån. Ansökan går snabbt och du får svar samma dag om ansökan kommer in innan klockan 16.00 på vardagar.

Företaget ägs i grunden av det finska finansieringsbolaget OPR-Vaakus Oy som grundades 2005, men drivs i Sverige av OPR-Finance som har sitt huvudsäte i Stockholm.

Recension OPR företagslån av Bank24

Räntor - 60%
Webbplats - 85%
Support/Öppettider - 70%
Tjänsteutbud - 80%

74%

Totalbetyg

User Rating: 2.82 ( 16 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-501 006 60
Öppet vardagar 09:00 – 20:00
Öppet lördagar 10:00 – 16:00
Öppet söndagar 10:00 – 16:00
OPR företagslån

 
OPR
OPR-Finance AB
Gamla Brogatan 11
111 20 Stockholm
 Villkor

  • Sökande ska ensam eller tillsammans med medsökande ha företagets namnteckningsrätt
  • Bank ID eller mobilt Bank ID.
  • Namn och e-post för samtliga sökande.
  • Signera borgensansvaret med sitt Bank ID
+ plus
  • Enkelt och smidig att låna
  • Inget pappersarbete.
– minus
  • Hög ränta

 

Enkelt företagslån hos OPR

OPR-Företagslån ger dig som företagare en större flexibilitet inom din verksamhet. Har du ofta ekonomiska utgifter som är svåra att förutse eller ett oregelbundet kassaflöde kan ett lån hos OPR vara rätt för dig. Storleken på lånen varierar mellan 30 000 och ända upp till 500 000 med en återbetalningstid på 1-12 månader.
 
OPR-Företagslån är ett svenskt kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget drivs av OPR-Finance AB som ägs av finska finansieringsbolaget OPR-Vakuus Oy. Över 300 000 kunder har fått hjälp med olika typer av finansiering sedan företaget grundades 2005.
 
Förutom företagsfinansiering har OPR-Vaakus Oy även grenar inom betalningslösningar för webbutiker, finansiering till privatpersoner och en innovativ investeringsservice som riktar sig till privata investerare.
 

Privatlån hos OPR

OPR Privatlån passar dig som vill låna mellan 10 000 till 100 000 kronor med besked direkt. Återbetalningstiden väljer du själv och ligger mellan 1-5 år.
 
Krav för att få låna:
Inga betalningsanmärkningar
Du måste vara mellan 20-70 år
Fast årsinkomst om 120 000 kronor
Du måste ha mobilt BankID

 

 

Hur fungerar ett företagslån hos OPR?

Prissättningen för lånet är tydligt, det finns inga dolda avgifter och du får en klar bild över hur ditt lån kommer att se ut. Du kan ansöka om ett lån mellan 30 000 – 500 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 månader.
 
Fakturering sker månadsvis, samma summa aviseras varje månad enligt återbetalningsplanen. Vill du få svar på din låneansökan samma dag så skall ansökan göras innan klockan 16.00 måndag – fredag.
 
Har du enskild firma och du som privatperson står som ansvarig för lånet så krävs det ett borgensåtagande. Vid lån upp till 200 000 krävs det en privatperson som är borgenär och vid summor över 200 000 krävs det att det finns två borgenärer. Däremot krävs det ingen säkerhet för lånet. Du som företagare kan själv stå som borgensman.
 
Ett företag som ansöker om ett lån måste ha en god kreditvärdighet och vara registrerat hos bolagsverket. Den som står som borgenär får inte ha några betalningsanmärkningar och måste vara svensk medborgare.
 
Lånet har en fast kostnad som inkluderar alla avgifter för lånet. Lånekalkylatorn hittar du på OPRs hemsida. Där ser du enkelt och smidigt exakt hur stor månadskostnad du får på ditt önskade lån och hur mycket den totala återbetalningssumman är. På så sätt kan du förbereda dig inför ansökan och räkna på hur stort ekonomiskt utrymme ditt företag har.
 
Vid en ansökan med borgensman så signeras ansökan med digitalt Bank ID. För att ett lån ska bli beviljat krävs det att du som privatperson och att företaget har en bra kreditvärdighet, förutom det måste naturligtvis de andra kraven också vara uppfyllda.
 

Villkor

• God kreditvärdighet hos både borgensman och företag
• Företaget ska vara svenskt och finnas i Bolagsverkets register
• Borgensman ska vara svensk medborgare
• Inga betalningsanmärkningar
• För lån under 200 000 krävs det en borgenär
• För lån över 200 000 krävs det två borgenärer

 
Övrigt om OPR företagslån
Du kan alltid betala ditt lån snabbare eller som en engångssumma utan extra kostnad. Däremot så minskar det inte lånets totalkostnad eftersom lånet har en fast kostnad.
Fakturor skickas månadsvis till den uppgivna företagsadressen.
 
Som borgenär ansvarar du som privatperson för lånet även om företaget skulle gå sämre eller gå i konkurs. Om företaget går i konkurs krävs du som privatperson på hela lånesumman. Det är därför viktigt att ha det i åtanke när du ansöker om ett lån så att du inte riskerar att hamna i en svår ekonomisk situation om det skulle hända något med företaget.