Toppenlånet från Nordnet – information

 

Nordnet lån
 
Nordnet är en svensk bank som genom åren framför allt har haft ett fokus på aktiehandel och investeringar. Faktum är att Nordnet var den första aktiemäklaren på nätet i Sverige vid starten år 1996. Sedermera har erbjudandet byggts på med pensioner, sparande och andra finansiella produkter.

Nordnet har blivit prisat för både sitt erbjudande och sitt kundbemötande många gånger genom åren, vilket borgar för trygghet. Nordnet AB är registrerat som bankaktiebolag hos Finansinspektionen och står också under myndighetens tillsyn.

Recension Nordnet av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 38%
Support/Öppettider - 80%
Tjänsteutbud - 70%

67%

Totalbetyg

User Rating: 2.45 ( 20 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-506 33 000
Öppet vardagar 08:30-20:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Nordnet
Gustavslundsvägen 141
Box 14077
167 14 BrommaVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Årsinkomst på minst 250 000 kr.
 • Minst 25 år.
+ plus
 • Låga avgifter
 • Låga låneräntor
– minus
 • Låg godkännande grad
 • Helstängt på kundtjänst

 

Nordnet toppenlånet

Numera erbjuder Nordnet också privatlån för konsumenter, Toppenlånet. Nordnets privatlån går under benämningen Toppenlånet. Det ska inte förväxlas med ett topplån för ett bolån, utan Nordnets erbjudande handlar helt och hållet om ett privatlån utan säkerhet.
 

 
Hos Nordnet lånar du mellan 20 000–400 000 kr med en återbetalningstid på mellan 2-15 år. Notera dock att lånet ska vara återbetalt i sin helhet före det att du fyller 71 år. Den höga maxgränsen och den förhållandevis låga räntan gör att Nordnets Toppenlånet har blivit ett givet val bland många som vill sänka sina månadskostnader genom att lösa flera/många krediter med ett sammanhållet lån.
 

Hur fungerar Nordnets privatlån?

Nordnet privatlån tecknar du online på webbplatsen. Du inleder processen med att fylla i lånebelopp och återbetalningstid. I detta läge ska du också ange syfte med lånet och bestämma dig för om du vill ha amorteringsfritt första året eller inte. Fyll sedan i personnummer, inkomst före skatt per månad samt ange om du vill ansöka med medsökande (det ger dig en fördel i kreditprövningen) för att därefter gå vidare.
 
Efter att du har kompletterat med uppgifter om inkomster, skulder, din boendesituation, med mera, ska du därefter godkänna lånevillkoren och sedan skicka in din ansökan för prövning. I kreditprövningen använder sig Nordnet av kreditinformation från UC (Upplysningscentralen). Det kan vara bra att känna till om du gärna ser att antalet förfrågningar hos UC är så få som möjligt.
 
Om din ansökan beviljas kommer Nordnet att skicka dig ett skuldebrev tillsammans med lånevillkor på posten. Skuldebrevet ska du underteckna och sedan skicka tillbaka. Därefter tar det normalt maximalt tre bankdagar innan utbetalning sker.
 
Nordnet tillämpar, precis som alla andra banker och kreditmarknadsbolag som erbjuder konsumentkrediter, individuell räntesättning med rörlig ränta. Till kostnaden för räntan för lånet tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr. Om du väljer att betala tillbaka via autogiro betalar du ingen aviavgift.
 

Villkor för privatlån hos Nordnet

För att ha möjlighet att ansöka om Toppenlånet hos Nordnet måste du uppfylla följande grundvillkor:

 • Du ska vara minst 25 år fyllda
 • Du har en deklarerad inkomst på minst 250 000 kr
 • Du har haft din inkomst i Sverige de senaste tre åren
 • Du måste betala tillbaka lånet före det att du fyller 71 år
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 
Övrigt
När du tecknar Toppenlånet hos Nordnet kan du välja att teckna till en låneförsäkring. Denna försäkring ger dig ett skydd i det fall du blir arbetslös eller långvarigt sjuk. Premien för försäkringen räknas på månadskostnaden, och eftersom lånet är ett annuitetslån är premien lika stor alla månader.
 
För Toppenlånet finns möjligheten till amorteringsfritt första året.