Nordea Bank

 

Nordea lån
 
Nordea är den största banken i Norden med kunder i alla de nordiska länderna och även i Baltikum. Totalt har banken över 11 miljoner privatpersoner som kunder. Nordea erbjuder ett fullsortiment av produkter inom banktjänster, lån, sparande, pension, finansiella placeringar och försäkringar.

Inom kategorin lån och finansiering för privatpersoner erbjuder Nordea såväl ett traditionellt privatlån som medlemslån, en personkontokredit samt en kredit för finansiering av fordon (bil- och fritidskredit) samt företags finansering.

Recension Nordea av Bank24

Räntor - 55%
Webbplats - 70%
Support/Öppettider - 95%
Tjänsteutbud - 90%

78%

Totalbetyg

User Rating: 1.7 ( 10 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-33 55 99
Öppet vardagar 08:00-20:00
Öppet lördagar 10:00-17:00
Öppet söndagar 10:00-17:00

Nordea
Smålandsgatan 17
105 71 StockholmVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Fast inkomst av tjänst.
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Enormt utbud
 • Kundtjänst öppen dygnet runt
– minus
 • Höga låneräntor
 • Låga sparräntor

 
 

Bolåneräntor Nordea

[borantor]
 

Om Nordea privatlån

Nordea privatlån är ett blancolån utan säkerhet på belopp mellan 10 000 kr – 400 000 kr och med en återbetalningstid på mellan 1 och 12 år. Lånet kan du använda för att betala av ett antal mindre skulder som löper med hög ränta, finansiera semesterresan, renovera hemma eller något helt annat. Eftersom lånet är ett blancolån är du fri att disponera över pengarna precis hur du vill.
 

 

Hur fungerar Nordea privatlån?

När du har landat på Nordeas webbplats ska du klicka på länken “Lån” och sedan “Privatlån”. Här hittar du en länk till ett ansökningsformulär. I det finns tre steg att gå igenom. Först och främst ska du specificera ditt lån (lånebelopp och återbetalningstid).
 
Sedan ska du fylla i ett antal uppgifter om hushållet med detaljer kring inkomster, utgifter, tillgångar och skulder. Här anger du också om du vill ansöka med en medsökande. I det tredje steget anger du ett antal personuppgifter och därefter kan du skicka in din låneansökan.
 
Med din information som grund och uppgifterna i en kreditupplysning som Nordea hämtar från Upplysningscentralen (UC) görs en kreditkontroll och du får sedan svar inom ett par dagar.
Om du blir beviljad lånet kommer Nordea att skicka dig ett skuldebrev med posten. Detta ska du underteckna och sedan skicka i retur till Nordea. Pengarna betalas sedan ut inom 3-5 bankdagar.
 
Om du redan är kund hos Nordea ska du börja med att logga in med dina vanliga inloggningsuppgifter och med den legitimeringsmetod du normalt använder. Därefter ska du fylla i dina önskemål om lånet och ett något förenklat ansökningsformulär.
 
Själva låneansökan är givetvis kostnadsfri. Till lånet, om det blir beviljat, tillkommer emellertid en uppläggningsavgift på för närvarande 525 kr. Aviavgifter tillkommer dock inte. Vad gäller räntan är den rörlig, precis som brukligt är.
 

Villkor för privatlån hos Nordea

Villkoren för att teckna ett privatlån hos Nordea är, i likhet med vad som gäller hos övriga storbanker, lite strängare än genomsnittet. Framför allt gäller detta kravet på att du inte får ha några betalningsanmärkningar samt inkomstkravet.
 
För att kunna låna hos Nordea ska du:

 • Vara över 18 år
 • Ha en folkbokföringsadress i Sverige
 • Inte ha någon betalningsanmärkning
 • Ha en deklarerad inkomst

Vad gäller sistnämnda anger Nordea inga exakta summor, men det är tydligt att kraven är lite högre ställda. Samtidigt ger de högre kraven fördelar genom bättre villkor (läs: lägre ränta).
 
Övrigt
Nordea erbjuder medlemslån med mer fördelaktiga villkor än vad som gäller för det ordinarie privatlånet. För att kunna ansöka om ett medlemslån måste du vara medlem i något av de 50-tal fackförbund Nordea samarbetar med.
 
Om du vill ansöka om ett privatlån i syfte att finansiera ett bilköp eller ett köp av annat fordon (båt, MC, husbil, med mera) kan Nordeas bil- och fritidskredit vara ett bättre val. Du får förmodligen en något bättre ränta med denna typ av lån eftersom Nordea har en viss säkerhet i själva fordonet.
 
Ett annat alternativ är att teckna en personkontokredit. En sådan kredit kostar, förutom en årsavgift, endast när du använder den. Notera att du behöver ha ett personkonto hos Nordea för att kunna ansöka om personkontokredit.