Mynt – Flexibel finansiering för ditt företag

Mynt är en långivare som inriktar sig på att erbjuda företag olika lånelösningar. Företagets grundläggande värderingar går ut på att alla företag, oavsett form, ska få möjligheten att låna pengar och på så vis utveckla sina verksamheter. Det spelar därför ingen roll om du är egenföretagare, har ett kommanditbolag, aktiebolag eller handelsbolag – du är alltid välkommen att vända dig till Mynt.
 

Mynt

Recension Mynt av Bank24

Räntor - 75%
Webbplats - 77%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 80%

73%

Totalbetyg

User Rating: Be the first one !


Kundtjänst:
Telefonnummer: 010-198 0300
Öppet vardagar 08:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Mynt.se - företagslån

Mynt AB
Regeringsgatan 65
111 44 Stockholm
Organisationsnummer: 559100-8874Villkor

  • Svenskt företag som finns i Bolagsverkets register
  • Verksamt i minst 6 månader.
  • Omsättning på minst 500 000 kr per år.
  • Registrerat för F-skatt.

 

Hur fungerar det hos Mynt?

När du väljer att ansöka om lån hos Mynt börjar du med att fylla i ansökningsformuläret på hemsidan och du identifierar dig enkelt via din företagsbank. Därefter får du genast ett besked om hur mycket pengar du skulle kunna låna, ett så kallat låneutrymme, och hela processen tar inte mer än cirka tre minuter.
 
Lånet som erbjuds av Mynt fungerar ungefär som ett kreditkort, d.v.s. du har tillgång till en viss summa, men du väljer själv om du vill göra uttag och på vilka belopp. Du betalar endast för pengarna du faktiskt tar ut.
 

Krav

Även om Mynt syftar till att hjälpa alla typer av företag finns det vissa krav som du måste uppfylla för att bli beviljad lån. Kraven är däremot få och det som krävs är följande:
 

  • Företaget omsätter minst 500 000 kronor årligen
  • Företaget har funnits i minst 6 månader
  • Företaget är registrerat för F-skatt

 
I vissa fall krävs det även att du och en eventuell borgensman genomgår en sedvanlig kreditprövning.
 

Fördelar med Mynt

Idag finns det en mängd olika långivare på marknaden, så frågan är varför man ska välja Mynt? Vad är det som gör att företaget sticker ut ur mängden? Även om Mynt är likt många andra nyare långivare så finns det några självklara fördelar med företaget och de listas nedan.
 
Flexibla lösningar
Eftersom inget företag är det andra likt erbjuder Mynt flexibilitet när det gäller låneform, antalet lån och återbetalnigstid. Det finns möjligheter till både företagslån och fakturafinansiering och du återbetalar lånet på 1 – 18 månader beroende på låneform och egna önskemål. Du kan också ta ut flera lån så länge de inte överstiger din beviljade kreditgräns.
 

Fördelaktig kreditupplysning

Små företag har idag svårt att få lån och därför är det viktigt att ha en så hög kreditvärdighet som möjligt. Näringsidkare som ansöker om flera lån kan enkelt få en sämre kreditvärdighet, framförallt om en eller flera ansökningar blivit avslagna.
 
Kreditupplysningar som sker utan UC syns inte för andra parter och påverkar därför inte sökandens kreditvärdighet. Eftersom Mynt använder Creditsafe och Bisnode kan du vara trygg med att en låneansökan hos företaget inte kommer att innebära en negativ inverkan på din kreditvärdighet.
 

 

Blixtsnabba ansökningar och utbetalningar

Att ansöka om lån och få besked tar inte mer än tre minuter hos Mynt. Det är snabbare än processen hos många andra långivare och det är en stor fördel. Dessutom sker utbetalningarna väldigt snabbt och generellt får du pengarna inom 24 timmar efter en inskickad ansökan.
 
Företagets vision
Mynt grundades 2017 och har sitt kontor i Stockholm. Entreprenörerna som grundade företaget har både mångåriga erfarenheter och breda kunskaper inom branschen och är väl medvetna om hur svårt eller dyrt det kan vara att bli beviljad lån som företagare – framförallt om man startat en verksamhet nyligen. Mynts vision är därför att göra utlåningen mer rättvis, så att även de mindre och nyare företagen ska få en chans att låna och på så vis växa.
 
Kundtjänst
På Mynt välkomnar man kunder att höra av sig vid frågor eller oklarheter. Du är välkommen att kontakta företaget via telefon på 010-198 0300 eller skicka ett mejl till info@mynt.se. För mer information om företaget kan du även besöka dess sidor på Facebook, Instagram och Twitter.