Mobillån omdöme – låna utan UC

 
Mobillån är en av Sveriges större lånegivare som specialiserar sig på att erbjuda kunder kontokrediter. Företaget arbetar på ett sätt som jämfört med många konkurrenter kan ses som fördelaktigt för kunder, och längre fram kikar vi på varför. Bolaget har även fler varumärken som heter Snabbfinans.se, Säkerfinans.se samt Tryggkredit.se

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se
 

Mobillån

Recension Mobillån av Bank24

Räntor - 65%
Webbplats - 86%
Support/Öppettider - 77%
Tjänsteutbud - 72%

75%

Totalbetyg

+ Lån utan UC + Låna upp till 40 000 kr

User Rating: 3.44 ( 8 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-660 29 50
Öppet vardagar 08:00-18:00
Öppet lördagar 10-15
Öppet söndagar Stängt
Mobillån

Tryggkredit Stockholm AB
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm
info@mobillan.seVillkor

  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Svensk medborgare.
  • Minst 20 år.
  • Årsinkomst på minst 150 000 kr

 

Kreditgivaren Mobillån

Idag är det ytterst få som lyckats undgå begreppet sms-lån. Möjligheten att snabbt låna små summor pengar via datorn eller mobilen är en trend som vuxit kraftigt under de senaste 10 åren, och det är enkelt att förstå varför. De flesta av oss har åtminstone någon gång varit med om att oförutsedda utgifter dykt upp, och om summan som krävs dessutom är hög kan det vara bra att veta att hjälp finns att få inom ett par timmar eller dagar.
 
Ett relativt nytt koncept som ändå följer samma mönster är kontokrediten, som fungerar nästan likadant. I den här artikeln tittar vi på en av marknadens största kreditgivare, nämligen Mobillån, och på vilket sätt deras kontokrediter fungerar.
 

Vad innebär en kontokredit från Mobillån?

En kontokredit från Mobillån innebär att du kan ansöka om ett lånebelopp mellan 1000 – 25 000 kr. Du väljer själv hur mycket pengar du vill ta ut, och betalar bara ränta på summan som faktiskt är uttagen – inte på hela beloppet. Krediten fungerar således på samma sätt som ett kreditkort du får från banken.
 
Du har alltså en viss summa tillgänglig att använda, men du behöver inte använda den om du inte vill. Det går bra att låta den stå kvar som en extra trygghet.
 

Hur ansöker man om kontokredit på Mobillån?

Du ansöker enkelt via hemsidan genom att fylla i dina uppgifter och verifiera dig via BankID. Därefter får du antingen ansökan godkänd eller avslagen. Om ansökan blir godkänd överförs den lånade summan till ditt konto hos företaget.
 
Krav hos Mobillån
Vilka krav ställs på sökanden?
För att bli beviljad en kontokredit krävs det givetvis att du uppfyller vissa krav. Detta är för att företaget vill försäkra sig om att du har möjlighet att återbetala lånebeloppet, och inte hamnar i skuldfällan. Kraven som gäller är följande:
 

  • Du har fyllt 20 år
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har en årsinkomst på minst 150 000 kr
  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du har varit folkbokförd i Sverige under de senaste tre åren

 

Varför välja just Mobillån?

Det finns en rad fördelar med att välja just Mobillån. För det första har företaget många år på nacken, vilket innebär att de har lång erfarenhet av kreditgivning och haft möjlighet att utveckla ett riktigt bra system. Dessutom erbjuder Mobillån möjligheten att ändra din återbetalningsplan, och tar således hänsyn till din ekonomiska situation.
 
Företaget tar dessutom kreditupplysning via Bisnode och inte via UC, så att andra långivare inte kan se din ansökan hos Mobillån. Skulle du ha frågor eller behöva hjälp är kundtjänsten öppen måndag till lördag, och du kan höra av dig via telefon, mail eller kontaktformulär.
 
Sist men inte minst är företaget mycket tydligt med vilka räntor och avgifter som gäller, och som grädde på moset finns det även en app som förenklar både översikt, ansökan om höjd kreditgräns och annat du kan ha nytta av.