Coop privatlån upp till 350 000 kr – Medmera Bank

 

Coop privatlån
MedMera Bank är en del av Kooperativa Förbundet (KF), som är en sammanslutning av 35 konsumentföreningar i Sverige. KF äger varumärket Coop, genom vilket man driver livsmedelsbutiker och stormarknader runt om i landet.
 
Under varumärket Coop erbjuder KF även en rad tjänster inom lån och sparande, bland annat Coop betal- och kreditkort, kontokrediter, Coop sparkonto och Coop privatlån. Huvudman för dessa tjänster är MedMera Bank AB, som är ett kreditinstitut registrerat hos Finansinspektionen.

Recension Coop privatlån av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 78%
Support/Öppettider - 73%
Tjänsteutbud - 74%

76%

Totalbetyg

User Rating: 2.53 ( 55 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-17 17 17
Öppet vardagar 08:00-18:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Medmera Bank
Box 1121
171 22 SolnaVillkor Coop privatlån

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Årsinkomst på minst 240 000 kronor.
 • Minst 20 år.
+ plus
 • Överlag bra räntor
 • Uppläggningsavgift på 395 kr
– minus
 • Kundtjänst har helgstängt
 • Svårt att hitta avtalsvillkor

Sociala medier och viktiga länkar

 

Coop MedMera Visa

Coop MedMera Visa är ett kreditkort som ges ut av MedMera Bank AB. Med detta kort får man återbäring varje gång Visa-kortet används. Det gäller på alla inköp och inte enbart på på Coop. Man kan själv välja om man vill sätta in pengar i förväg eller betala i efterhand på kreditfaktura. Krav för att ansöka om ett Visa är att man behöver vara Coop-medlem.
 

Fakta om Coop Visa

 • 2-5% i återbäring på allt man handlar hos Coop
 • 1,5 % i återbäring hos Akademibokhandeln, Bokia, Fritidsresor, Polarn O.Pyret med fler anslutna företag.
 • 0,5 % i återbäring på alla köp utanför Coop, i hela världen.
 • Räntefri kredit i upp till 54 dagar.
 • Kontantuttag i uttagsautomater både i Sverige och utomlands.
 • Max belopp är 100 000 kr i kredit.
 • Möjlighet att ta ut upp till 2.000 kr i kassan i samband med köp.
 • Saldouppgift via Mina sidor på coop.se och via deras smartphone-app.

 

 

MedMera privatlån

MedMera Bank privatlån, eller Coop privatlån (båda benämningarna används), är lån utan säkerhet med ett lägsta respektive högsta lånebelopp på 15 000 kr respektive 350 000 kr. Låneperioden är minst två år (2) och maximalt tolv år (12).
 
Erbjudandena om privatlån riktas främst till Coop medlemmar, men det finns inget hinder att ansöka även om man inte är medlem. Som medlem får man emellertid en ränterabatt på 1 procentenhet så det kan vara idé att gå med (gratis) i kooperativet. Även om du inte är medlem hos Coop kan du ansöka på privatlån hos dem.
 

Hur fungerar det?

Du kan ansöka om MedMera privatlån , Coop privatlån på Coops webbplats. Det kan vara lite knepigt att hitta rätt, men använder du vår länk kommer du direkt till sidorna för privatlån. Längst upp på sidan kan du räkna på lånekostnaden genom att använda reglage för lånebelopp och önskad återbetalningstid.
 
Det är en fiffig funktion som ger dig svart på vitt på hur ditt lån kan komma att se ut. Viktigt att känna till är dock att räntan som anges i exemplet är just en exempelränta. Vilken ränta du erbjuds avgörs efter en kreditprövning.
 
När du är nöjd med omfattningen av ditt lån går du vidare till ansökningsprocessen genom att klicka på knappen “Ansök”. Här får du först kontrollera att lånebelopp och återbetalningstid stämmer. Därefter ska du ange eventuell medsökande och fylla i uppgifter om det bankkonto till vilket du vill att dina pengar ska betalas ut.
 
I nästa steg kompletterar du med personuppgifter och sedan skickar du in din ansökan efter att ha godkänt lånevillkoren och kontrollerat att allt stämmer.
 
När ansökan är inskickad kan du inom ett par minuter invänta ett preliminärt besked som visas direkt på skärmen (ibland går det fortare än så). I beskedet ser du alla detaljer kring ditt låneerbjudande inklusive godkänd lånesumma och individuell ränta.
 
Kreditupplysningen som MedMera Bank använder för att avgöra om du ska kunna beviljas eller lån eller inte samt hur lånet ska se ut hämtas från Upplysningscentralen AB.

För att teckna lånet  använder du dig enklast av e-legitimation för signeringen direkt på skärmen. Med den lösningen behöver du inte krångla med att underteckna fysiska skuldebrev och dessutom kan utbetalningen ske mer skyndsamt.
 

Villkor för privatlån hos MedMera Bank

De grundläggande villkoren för att få teckna ett privatlån hos MedMera Bank är följande:
 

 • Du ska vara 20 år fyllda och vara folkbokförd i Sverige
 • Fast inkomst från tjänst eller pension på minst 240 000 kr per år
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning

 
Även om du uppfyller ovan villkor är det slutligen resultatet av kreditprövningen som avgör om du blir beviljad ett lån eller inte. Resultatet avgör också vilken ränta du kan erbjudas och (i vissa fall) hur mycket du får låna.
 

Övrigt

Coop medlemmar får 1 procentenhet i rabatt på den individuella räntan. Rabatten dras av automatiskt vid tecknandet av lånet. Det är kostnadsfritt att vara medlem i Coop.
Lagstadgad ångerrätt på 14 dagar gäller. Om du vill ångra ditt låneavtal ska du meddela MedMera Bank AB inom 14 dagar från dagen då du undertecknade avtalet eller då du fick ta del av lånevillkoren.
 
MedMera Bank erbjuder en trygghetsförsäkring (låneskydd) som träder in i det fall du blir arbetslös eller sjukskriven. Tre månaders låneskydd ingår automatiskt när du tecknar ett lån. Efter tre månader får du erlägga en mindre avgift för försäkringen.