Lån hos Marginalen Bank – information

 

Marginalen lån
För att vara en nischbank har Marginalen Bank en lång historia. Bolaget bildades nämligen redan 1979. Idag har Marginalen omkring 350 anställda och kundstocken uppgår till omkring 200 000 kunder. Banken har tillstånd för kreditgivning och inlåning, och står under Finansinspektionens övervakning.

Marginalen Bank är en nischbank som marknadsförs som en “annorlunda bank”. Vad det innebär är bland annat att man erbjuder enkla och prisvärda produkter inom privatlån, kreditkort, sparande och försäkring. Det ska vara enkelt att använda Marginalens tjänster och med tanke på att kundantalet ständigt växer är det tydligt att affärsidén är sund.

Recension Marginalen bank av Bank24

Räntor - 52%
Webbplats - 75%
Support/Öppettider - 80%
Tjänsteutbud - 65%

68%

Totalbetyg

User Rating: 2.44 ( 28 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-717 710
Öppet vardagar 07:00-21:00
Öppet lördagar 09:00-17:00
Öppet söndagar 09:00-17:00

Marginalen Bank
Årstaängsvägen 21B
117 43 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr.
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Lättnavigerad webbplats
  • Höga sparräntor
– minus
  • Höga avgifter på lån
  • Höga räntor på kreditkort

Sociala medier och viktiga länkar

Bolåneräntor Marginalen

[borantor]
 

Marginalen Bank privatlån

Marginalen Bank erbjuder privatlån på summor mellan 25 000 – 350 000 kr med en återbetalningstid på mellan 2-12 år. Det är inte marknadens billigaste privatlån men räntan sätts individuellt efter en kreditprövning och är i jämförelse med snittet bland alla kreditgivare normalt ganska fördelaktig. Lånet är ett traditionellt blancolån som du kan lösa i sin helhet när du vill och för vilket du inte behöver ställa någon säkerhet.
 
Ett alternativt till privatlånet är Marginalens Omstartslån. För detta lån, som också är av typen privatlån, behöver betalningsanmärkningar och eventuella skuldsaldon inte vara några hinder.
 

 

Hur fungerar det?

Hos Marginalen Bank kan du teckna privatlån direkt på webbplatsen. Alternativet att teckna på det traditionella viset med undertecknande av skuldebrev finns emellertid också. Ansöker du om privatlån på Marginalens webbplats kan du signera med BankID vilket gör att handläggningen går snabbare och att du får dina pengar på kontot mer skyndsamt.
 
Du börjar med att utforma ditt önskade privatlån. Det gör du genom att justera de reglage för lånesumma och återbetalningstid du finner på Marginalens sida för privatlån. När du har angett uppgifterna kan du se en preliminär beräkning på vad ditt lån kommer att kosta. En fiffig funktion är också att du kan ange olika exempelräntor. När du är nöjd med lånets utformning fyller du i förnamn, efternamn och personnummer för att gå till nästa steg.
 
I detta andra steg är din uppgift att fylla i adress- och inkomstuppgifter. Därefter ska du granska din ansökan, godkänna lånevillkoren och sedan skicka in din ansökan. Om det inte finns några oklarheter får du inom ett par minuter besked direkt på skärmen. Om ansökan måste granskas ytterligare får du i stället besked via vanlig post efter cirka 1-2 dagar.
 
Om ansökan godkänns kan du omedelbart signera skuldebrevet elektroniskt online med BankID. Sedan kommer lånet att betalas ut till angivet bankkonto inom 3-5 dagar.
 
Räntan på ditt lån är rörlig och sätts individuellt utifrån en kreditkontroll. Marginalen Bank använder sig av en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC AB) för de uppgifter som krävs för att göra kreditkontrollen.
 
Ansökan om Marginalen Bank privatlån är alltid gratis. De avgifter som tillkommer är uppläggningsavgift (495 kr) och aviavgift (25 kr/10 kr med autogiro). Förseningsavgifter och dröjsmålsränta läggs till vid försenad månadsbetalning.
 

Villkor

För Marginalen privatlån gäller följande villkor:
Du ska vara minst 20 år gammal
Du får inte ha någon betalningsanmärkning
Din årsinkomst (fast inkomst) från anställning eller pension måste uppgå till minst 120 000 kr.
 
För Omstartslånet är villkoren lite strängare, detta i och med att betalningsanmärkningar och skuldsaldon hos Kronofogden kan godtas. Villkoren är följande:
Du måste vara 25 år fyllda
Du ska ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kr (vid medsökande måste den totala årsinkomsten vara på minst 350 000 kr)
Du måste först lösa inkassoskulder och skulder hos Kronofogden innan du kan använda pengarna till annat.
 

Övrigt

Marginalens Omstartslån kan även användas för att finansiera köp av bostad. Belåningsgraden är upp till 85% och bostadens marknadsvärde måste vara minst 500 000 kr (småhus) eller 250 000 kr (bostadsrätt).