SMS-lån hos Lumify

 
Lumify är ett varumärke från företaget Luma Finans AB som är verksam i både Sverige och Danmark. Deras tidigare varumärke hette Paxo. De sträcker sig till både företag och privatpersoner som behöver en kreditlina i vardagen. Dock är de mer en långivare som ser ut att stötta privata kunder, men det finns inget som säger att företag inte kan ansöka.

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se
 

Lumify

Recension Lumify av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 65%
Support/Öppettider - 55%
Tjänsteutbud - 72%

68%

Totalbetyg

User Rating: 4.46 ( 2 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 020-11 77 90
Öppet vardagar 09:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Lumify snabblån

Luma Finans AB
Hammarby Allé 93
120 63 StockholmVillkor

  • Ej skuldsaldo.
  • Svensk medborgare.
  • Fast inkomst.
  • Minst 18 år.

 

 

Om krediten hos Lumify

Beloppet är redan givet och ligger mellan 2 000 och 20 000 kronor. Det går bra att ansöka på Lumifys hemsida och få svar digitalt med signering via BankID. En kreditupplysning hos Creditsafe följer din ansökan och får du krediten beviljad, betalas pengarna ut till bankkontot inom 15 minuter om kontot finns hos SEB.
 
Något att poängtera är att nya kunder endast kan beviljas en kreditgräns upp till 6000 kronor, medan återkommande kunders limit sträcker sig till maxbeloppet 20 000 kronor. Återbetalningen sker på flexibel väg där ett lägsta månadsbelopp står att betala. Det beloppet avser ränta, amortering av det utnyttjade beloppet samt en aviseringsavgift.
 

Gäller endast kontokredit eller finns det lån att ta?

Hos Lumify erbjuds en löpande kontokredit som innebär att du endast återbetalar summan du tagit ut. Inget lån är att vänta, men i mångt och mycket kan detta ofta räknas som en bättre produkt, eftersom man slipper stå med långdragna utgifter. Är man ett företag kan denna metod också vara fördelaktig, då det går att få loss likvida medel vid behov. När månaden sedan går mot sitt slut har summan betalats av och man är skuldfri igen fram tills nästa uttag.
 

Lumifys kreditränta

Lumify har en nominell räntesats på 39,5 % och en månadsränta på 3.29 – 3.29 %. Aviavgifter om 60 kronor adderas till summan att återbetala och en uppläggningsavgift om 395 kronor tillkommer. En uttagsavgift om 145 kronor tillkommer för varje gång du tar ut pengar.
 
Du betalar bara av den summa som du lånat, upp till den bestämda kreditgränsen. Lumify har samma villkor för både privatpersoner och företag. Vem som helst kan därmed ansöka om en kredit hos dem. Vill du ha en långivare som enbart riktar sig till företag eller som erbjuder företagslån, är Lumify dock inte rätt aktör.
 

Allmänna villkor

För att ta en kredit hos Lumify måste sökanden vara minst 18 år gammal och kunna betala tillbaka pengarna med en inkomst. Har personen betalningsanmärkningar är det okej, men inga pågående ärenden hos Kronofogdemyndigheten. Detta gäller för alla som ansöker, oavsett vem man är.
Vidare gäller ett svenskt personnummer, ett svenskt mobilabonnemang och ett kontonummer i en svensk bank.
 

Ansök enkelt online

Intresserar Lumifys SMS-lån dig? Då kan du ansöka direkt via ansökningsformuläret och skriva in dina uppgifter. När du blivit kund för första gången kommer du att få tillgång till ett konto hos aktören där du senare kan begära ut mer pengar när behovet återkommer.
 
Ett tips är att ansöka redan på förmiddagen för att få både svar på ansökan och utbetalning under samma dag. Normalt tar det bara ett par minuter innan Lumify har bestämt sig.
 
Om Lumifys kundtjänst
Lumifys kundtjänst har öppet måndag-fredag 9-17 men det går bra att ansöka om snabblån dygnet runt. Det kostar ingenting och det är inte bindande på något sätt, i den mån du skulle få ett ja. Svaret får du dock bara när supporten är bemannad och utbetalningarna likaså. Det går alltså inte att förvänta sig någon helgutbetalning hos Lumify.
 

Sammanfattning Lumify

Lumify är ett svenskt lånevarumärke från Luma FInans och hjälper folk med en kreditlina när behovet av att få extra kontanter är stort. Lumify riktar sig vanligtvis främst till privatpersoner, men du som bedriver verksamhet kan givetvis också ansöka.