Loanstep lån och omdöme

 
Loanstep är en svensk långivare som hjälper kunder att beviljas ett lån för att lösa eventuella finansiella problem för stunden. De ägs av Savelend Sweden AB och sedan 2013 har företaget existerat men 2017 bytte det namn till Loanstep.

 
Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se
 

loanstep

Recension Loanstep av Bank24

Räntor - 68%
Webbplats - 70%
Support/Öppettider - 48%
Tjänsteutbud - 80%

67%

Totalbetyg

+ Låna pengar utan UC + Betalningsanmärkning kan vara OK

User Rating: 3.18 ( 4 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 026 222 28 38
Öppet vardagar 09:00-12:00 och 13:00-16:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Loanstep

Savelend Sweden AB
Sturegatan 56
114 36 Stockholm
info@loanstep.seVillkor

  • 1 st betalningsanmärkning kan vara OK.
  • Svensk medborgare.
  • Minst 18 år.
  • Fast inkomst

 

Loanstep snabblån

Hos Loanstep kan du be om ett lån som sträcker sig från 1000 – 50 000 kronor. Loanstep erbjuder två olika ansökningsblanketter online, för dig som ska låna max 5000 kronor, och en annan som sträcker sig mellan 15 000- 50 000 kronor. Andra belopp däremellan görs via vanlig ansökan.
 
Det är nämligen så att Loanstep beviljar rabatter till dig som återbetalar det lilla lånet på 14 dagar, vilket innebär att du endast betalar tillbaka det nominella beloppet.
 

Rabatter

Observera att samtliga lån som betalas av på mellan 30-120 dagar får en rabatt på en procentsats om 18-78%, vilket är ett generöst erbjudande av Loanstep. Ju snabbare du betalar tillbaka desto mer rabatter och kostnader faller bort.
 

Löptider hos Loanstep

För långtidslånen som börjar vid 15 000 kronor har du möjlighet att be om en löptid som sträcker sig från 6 månader, ända fram till 60 månader. Om du däremot tar det lilla minilånet på max 5000, har du alltid en löptid på max 150 dagar, men kan alltså välja att betala av allt på 14 dagar och slipper på så vis samtliga räntor och avgifter.
 
Så fungerar Loansteps låneprocess
Under ansökningsprocessen hos Loanstep som sker online, börjar du med att fylla i formuläret som avser de olika spannen av belopp. När denna är ifylld sker en verifiering och en snabb granskning genom Creditsafe (Loanstep använder inte UC om lånebeloppet understiger 15 000 kronor) för att se vilken kreditvärdighet du har.
 
Därefter sker den andra delen av processen där din ekonomiska situation granskas och ansökan ses över manuellt. När detta är klart får du ett ja eller ett nej.
 
Har du bråttom att få pengarna bör du lämna in ansökan innan kl. 12 en vardag för att få pengarna utbetalade fram till kl. 17. Sker ansökningen under helgen måste du tyvärr vänta till nästkommande vardag för att få besked och utbetalning. Identifieringen sker med bank-id.
 

Loansteps lånekrav

För att få chans till ett lån hos Loanstep, bör du vara fri från betalningsanmärkningar och ärenden hos Kronofogden, men 1 ynka betalningsanmärkning som daterar längre tillbaka i tiden går an. Är den äldre än 1 år så kan Loanstep ha överseende med detta.
 
I övrigt görs en helhetsbedömning på din ekonomiska situation för att se om du har förutsättningar att betala tillbaka det belopp du önskar låna. Loanstep brukar mena att en årsinkomst på 150 000 kronor garanterar ett lån till allra högsta grad, men ingenting är en självklarhet innan din ansökan synats i sömmarna. Du måste vara myndig för att få ett lån hos Loanstep.