Länsförsäkringar

 

Länsförsäkringar Bank
 
Länsförsäkringar är inte bara ett försäkringsbolag. Detta företag, i vilket alla kunder indirekt faktiskt är delägare, fungerar också som en bank på samma sätt som storbankerna.
Utbudet av banktjänster och försäkringstjänster är helt komplett hos Länsförsäkringar.

Recension Länsförsäkringar av Bank24

Räntor - 60%
Webbplats - 60%
Support/Öppettider - 45%
Tjänsteutbud - 90%

64%

Totalbetyg

User Rating: 2.2 ( 16 votes)

Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-58840000
Öppet vardagar 08:00-16:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

 
Länsförsäkringar AB
Tegeluddsvägen 11 -13
115 41 Stockholm
 Villkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Fast inkomst av tjänst.
  • Minst 18 år.
+ plus
  • Stort utbud av tjänster
  • Stark finansiellt företag
– minus
  • Usla öppettider kundtjänst
  • Uppläggningsavgift på 500 kr

Sociala medier och viktiga länkar

 

Bolåneräntor Länsförsäkringar

[borantor]
 

Inom kategorin sparande erbjuder Länsförsäkringar Bank AB både bolån, billån och privatlån. Privatlånet finns i två varianter, nämligen Direktlånet och Privatlånet. Direktlånet erbjuds av det helägda dotterbolaget Wasa Direkt medan Privatlånet erbjuds av Länsförsäkringar.
 

Länsförsäkringar privatlån

Länsförsäkringar Privatlån är ett vanligt blancolån utan säkerhet där din löpande betalningsförmåga avgör dels om du får låna eller inte, och dels vilka villkor lånet kommer att löpa med. Länsförsäkringar Direktlån fungerar på samma sätt. Det som skiljer lånetyperna åt är främst två saker.
 

 
För det första gäller att Privatlånet framför allt riktas till kunder i banken medan Direktlånet riktas till den breda allmänheten. För det andra är Direktlånet lite mer flexibelt.
 
Med Länsförsäkringar Privatlån kan du låna mellan 25 000 – 250 000 kr med en låneperiod på 1-10 år. Med Länsförsäkringar Direktlån kan du låna från 7000 kr till 350 000 kr med en avbetalningsplan på mellan 1-12 år. Det mycket låga minimibeloppet för Direktlånet gör att det kan användas som ett billigare alternativ till ett smslån.
 

Hur fungerar Länsförsäkringar privatlån?

Oavsett vilket lån du vill ansöka om är det enklast att du navigerar dig fram till Länsförsäkringar Banks webbplats. När du kommer dit första gången ombeds du skriva in ditt postnummer. Anledningen är att Länsförsäkringar har olika utbud i olika län. När det gäller privatlån finns dock inga skillnader. Tänk på att jämföra privatlån innan du ansöker. Det kan skilja ganska mycket mellan bankerna med räntor och avgifter.
 
När du har bestämt dig för vilket lån du vill teckna öppnar du ansökningsformuläret och fyller i de obligatoriska uppgifterna om lånets karaktär, till vad du har tänkt använda lånet, personuppgifter, inkomstuppgifter samt uppgifter om eventuell medsökande. Att utnyttja sistnämnda möjlighet kan vara en god idé om du är osäker på om du har möjlighet att bli beviljad lånet på egen hand.
 
Är det Direktlånet du ansöker om får du ett preliminärt besked direkt på skärmen bara någon eller några minuter efter att du har skickat in din ansökan. Om du ansöker om Privatlånet är processen lite mer omständlig. När ansökan har kommit Länsförsäkringar tillhanda kommer nämligen en handläggare att se över den och sedan återkomma med besked per telefon. Du erbjuds också en kostnadsfri konsultation kring ditt lån och andra ekonomiska frågor.
 
Länsförsäkringars privatlån är generellt förhållandevis förmånliga om vi ser till räntesatserna som erbjuds. Samtidigt tar Länsförsäkringar ut både en uppläggningsavgift som ett engångsbelopp samt aviavgifter på varje månadsbetalning. Uppläggningsavgiften är 500 kr (395 kr för Direktlånet) och aviavgiften är 25 kr. Väljer du att betala med autogiro månadsvis slipper du emellertid aviavgiften.
 

Villkor för privatlån hos Länsförsäkringar

Grundkraven för att ta ett privatlån hos Länsförsäkringar är tydliga och klara. Du ska:
Vara minst 20 år fyllda
Ha en anställning sedan sex månader tillbaka och ha en fast inkomst
Ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren
Inte vara belastad av betalningsanmärkningar
 
Om du uppfyller ovan villkor kommer Länsförsäkringar att ta emot din ansökan. Det är emellertid inte garanterat att du får låna eller att du får låna exakt så mycket du hade tänkt dig. Det är kreditprövningen som slutligen avgör om du får låna och hur ditt låneerbjudande kommer att se ut.
 

Övrigt

Länsförsäkringar är först och främst ett försäkringsbolag och som sådant ser man givetvis till att erbjuda en låneförsäkring för sina privatlån. Du tecknar till denna försäkring enkelt genom att klicka i en kryssruta i ansökningsformuläret. Premien för försäkringen är 6.95% av månadsbeloppet, vilket är en jämförelsevis låg avgift.