Capitalbox företagslån

 

Capital box
 
Capital box heter bolaget numera, innan var namnet Ferratum Business. De vänder sig till småföretagare som är i behov av att låna pengar. De har en positiv syn på investerings lån som hjälper er verksamhet att växa. De erbjuder en smidig och snabb ansökningsprocess vilket sparar mycket tid. Vid godkänd ansökan betalas pengarna in på kontot inom ett dygn.
 
Målsättningen är att bevilja lån till mindre företag när de fått avslag hos andra banker. Capitalbox.se har lättförståeliga, transparenta lånevillkor och betalningsplanen baseras på ditt företags omsättning vilket ger dig en klar överblick så du lätt kan budgetera för företagets fakturor.

Recension Capitalbox av Bank24

Räntor - 65%
Webbplats - 88%
Support/Öppettider - 55%
Tjänsteutbud - 64%

68%

Totalbetyg

User Rating: 2.52 ( 25 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 020-018 00 20
Öppet vardagar 09:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Capitalbox företagslån

Capitalbox.se
Wennerbergsgatan 10
112 58 StockholmVillkor

 • Verksamheten ska ha funnits i minst 2 år.
 • Omsättning på minst 750 000 kronor.
 • Företagets samtliga ägare ska vara baserade i Sverige.
+ plus
 • Bra alternativ till storbankerna
 • Hög godkännandegrad
– minus
 • Kundtjänst har helgstängt
 • Hög etableringsavgift

 

Ansökan

Capitalbox är medvetna om att det är en tidsödande och svår process för små företag att få lån. Det krävs mycket pappersarbete, säkerhet för lånet och ibland även en intervju hos banken. Trots alla ansträngningar på bankens krav får småföretagare många gånger avslag.
 
Konsekvensen av det blir att en stor mängd företagare med mindre verksamheter drar sig för att göra investeringar där det krävs ett lånekapital.
 
Även om ett lån skulle göra stor skillnad och få verksamheten att växa och bli ekonomiskt stabilare. Detta vill Capitalbox ändra på. De finansierar lån till små verksamheter på ett enkelt och smärtfritt sätt så att du som småföretagare ska kunna göra den investering som krävs i ditt företag.
 
Capitalbox har alltid en erfaren lånespecialist till hands och kan därför snabbt handlägga din ansökan och svara på eventuella frågor. De kräver ingen säkerhet för lånet och du slipper tidsödande pappersarbete och krångliga frågor.
 
Ansökan är väldigt enkel och tar inte mer än 10 minuter för dig att fylla i och skicka in elektroniskt. Blir din ansökan godkänd så kommer pengarna att finnas på kontot inom 24 timmar.
 

 

Villkor

I samband med ansökan krävs det att du uppger de uppgifter som listas nedan.

 • Företagets organisationsnummer.
 • Verifiera företagets omsättning via ditt bankkonto online.
 • Du måste ha ett svenskt pass eller ditt identitetkortsnummer.
 • Personnummer.
 • Ta ett foto på dig och din identitetshandling med mobiltelefon eller webbkamera.

 
För att ha möjlighet att få en godkänd låneansökan hos Capitalbox ställs även dessa krav. På dig/er som ägare och företaget.

 • Företaget måste ha en fysisk adress.
 • Verksamheten ska ha funnits i minst 2 år och ha en omsättning på minst 750 000 kronor.
 • Företagets samtliga ägare ska vara baserade i Sverige.
 • Det måste finnas ett separat företagskonto.

Fakta om lånet

Investeringslånet har en återbetalningstid på 6 till 9 månader och lånebeloppet varierar från 20 000 till 500 000 kronor. Faktureringen för lånet sker månadsvis.
Din låneansökan är inte bindande och Capitalbox kräver ingen säkerhet i samband med låneansökan. Det krävs dock att du uppfyller de krav och villkor som ställs.
 
Målet är att du som sökande ska få ditt lån utbetalt inom två dagar från det att du har skickat in ansökan.
Det tillkommer en uppläggningsavgift på 2,5 % av det ansökta lånebeloppet, är du kund sedan tidigare så exkluderas uppläggningsavgiften.
 
Capitalbox uppger att den genomsnittliga räntan på deras företagslån ligger runt 18 %. Den exakta räntesatsen för ditt lån får du reda på när ansökan är godkänd och klar då den beräknas på kreditbedömningen som görs på ditt/ert företag.
 

Bra att veta om Capitalbox företagslån

Beslutet för att bevilja eller ge avslag på en låneansökan baseras inte enbart på kreditpoäng utan även på företagets kassaflöde.
Ansökan är gratis och du förbinder dig inte på något sätt, du får också reda på exakt belopp du har möjlighet att låna samma dag som du ansöker.
 
Du får professionell hjälp med ditt lån och din ansökan hos kundtjänst.
 
Har du lånat tidigare och ditt företag har visat upp en god betalningsförmåga finns det möjlighet att få ett större låneutrymme och även få bättre villkor på företagslånet.
 
Det finns inga dolda avgifter utan prissättningen hos Capitalbox är enkel och tydlig så du får en bra överblick över lånet och lånets omkostnader.